Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Adventti valmistaa kiireettömään jouluun

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 10.12.2014 00:00 | Päivämies


Vietämme parhaillaan adventin aikaa ja valmistaudumme joulun juhlaan. Vuoden pimeimpään aikaan sytytettävät adventtikynttilät ovat vanha saksalainen tapa, joka on levinnyt Suomeen 1920-luvulla. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi odotusta, toinen jouluiloa, kolmas joulurauhaa ja neljäs rakkautta.
Joulun alla muistamme monin tavoin toisiamme. Postin, kännyköiden ja internetin välityksellä kulkee valtava määrä viestejä, joissa toivotetaan iloa, rauhaa ja siunausta. Myös tämän lehden välissä jaettava Päivämiehen joulutervehdys -lehti välittää tervehdyksiä eri puolilta Suomea ja ulkomailta.

Joulua on pidetty kautta aikojen rauhan juhlana. Tässäkin ajassa monet ihmiset kaipaavat elämäänsä rauhaa ja rakkautta. Pelkoa ja rauhattomuutta saattavat aiheuttaa paitsi yksityiselämän vaikeudet myös eri puolilta maailmaa välittyvät uutiset, jotka kertovat sodista, sairauksista, väkivallasta, köyhyydestä ja luonnon mullistuksista. Maailman tapahtumat saattavat huolettaa ja rikkoa myös ihmisten sisäistä rauhaa.

Meidän kaikkien lähellä on ihmisiä, jotka tarvitsevat rakkauden palvelua, diakoniaa. Diakonia perustuu Raamatun opetuksiin lähimmäisenrakkaudesta ja alkukirkossa vakiintuneeseen tapaan huolehtia vähäosaisista. Sen tehtävänä on etsiä, lievittää ja poistaa ihmisten hätää ja kärsimystä.

Joulukiireiden ja erilaisten vaatimusten keskellä tarvitaan aikaa kohdata lähimmäinen aidosti ja pyyteettömästi. Adventin sanoma muistuttaa siitä, että yksinkertainen elämä riittää ja että yhdessäolo on tärkeämpää kuin hienot jouluvalmistelut ja kalliit lahjat.

Joulun tavarapaljouden keskellä on hyvä muistaa, että Jumalan siunaus ei useinkaan ole sama asia kuin taloudellinen siunaus. Suurin Jumalan lahja on elävä usko, joka ei perustu ihmisen ansioon vaan Kristuksen sovitustyöhön.

Todellinen siunaus on siinä, että ihminen saa kokea sydämessään Jumalan armon ja rauhan. Se on koettavissa myös siellä, missä on sairautta, köyhyyttä ja yksinäisyyttä. Syntien anteeksiantamuksen evankeliumissa Jumala lähestyy ihmistä ja tarjoaa joulun rauhaa, jota tämän maailman muutokset eivät voi koskaan särkeä.

Julkaistu Päivämiehessä 10.12.2014.

Kuva: Antti Partanen

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi