Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Adventti valmistaa kiireettömään jouluun

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 10.12.2014 00:00 | Päivämies


Vietämme parhaillaan adventin aikaa ja valmistaudumme joulun juhlaan. Vuoden pimeimpään aikaan sytytettävät adventtikynttilät ovat vanha saksalainen tapa, joka on levinnyt Suomeen 1920-luvulla. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi odotusta, toinen jouluiloa, kolmas joulurauhaa ja neljäs rakkautta.
Joulun alla muistamme monin tavoin toisiamme. Postin, kännyköiden ja internetin välityksellä kulkee valtava määrä viestejä, joissa toivotetaan iloa, rauhaa ja siunausta. Myös tämän lehden välissä jaettava Päivämiehen joulutervehdys -lehti välittää tervehdyksiä eri puolilta Suomea ja ulkomailta.

Joulua on pidetty kautta aikojen rauhan juhlana. Tässäkin ajassa monet ihmiset kaipaavat elämäänsä rauhaa ja rakkautta. Pelkoa ja rauhattomuutta saattavat aiheuttaa paitsi yksityiselämän vaikeudet myös eri puolilta maailmaa välittyvät uutiset, jotka kertovat sodista, sairauksista, väkivallasta, köyhyydestä ja luonnon mullistuksista. Maailman tapahtumat saattavat huolettaa ja rikkoa myös ihmisten sisäistä rauhaa.

Meidän kaikkien lähellä on ihmisiä, jotka tarvitsevat rakkauden palvelua, diakoniaa. Diakonia perustuu Raamatun opetuksiin lähimmäisenrakkaudesta ja alkukirkossa vakiintuneeseen tapaan huolehtia vähäosaisista. Sen tehtävänä on etsiä, lievittää ja poistaa ihmisten hätää ja kärsimystä.

Joulukiireiden ja erilaisten vaatimusten keskellä tarvitaan aikaa kohdata lähimmäinen aidosti ja pyyteettömästi. Adventin sanoma muistuttaa siitä, että yksinkertainen elämä riittää ja että yhdessäolo on tärkeämpää kuin hienot jouluvalmistelut ja kalliit lahjat.

Joulun tavarapaljouden keskellä on hyvä muistaa, että Jumalan siunaus ei useinkaan ole sama asia kuin taloudellinen siunaus. Suurin Jumalan lahja on elävä usko, joka ei perustu ihmisen ansioon vaan Kristuksen sovitustyöhön.

Todellinen siunaus on siinä, että ihminen saa kokea sydämessään Jumalan armon ja rauhan. Se on koettavissa myös siellä, missä on sairautta, köyhyyttä ja yksinäisyyttä. Syntien anteeksiantamuksen evankeliumissa Jumala lähestyy ihmistä ja tarjoaa joulun rauhaa, jota tämän maailman muutokset eivät voi koskaan särkeä.

Julkaistu Päivämiehessä 10.12.2014.

Kuva: Antti Partanen

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi