Maanantai 14.10.2019
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Joulun evankeliumi tuo rauhan sydämeen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 17.12.2014 00:00 | Päivämies
Ensimmäisenä jouluyönä Betlehemin kedolla koettiin Jumalan rakkauden ihmeellinen täyttymys. Jumalan lupaama ihmisten syntien sovittaja syntyi halvassa tallissa. Ilmoittaessaan Jeesuksen syntymisestä enkelit ylistivät: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto” (Luuk. 2:14). 
Vapahtaja syntyi valoksi maailmaan. Hän haluaa tänäkin jouluna tulla asumaan ihmissydämeen ja tuoda sinne syntien anteeksiantamuksen rauhan ja ilon. Vapahtajan valtuuttamina hänen omansa julistavat syntejä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Joulun Herra asuu henkensä kautta valtakunnassaan maailman loppuun asti.

Enkelien toivotus kunnian antamisesta Jumalalle on ajankohtainen. Syntiinlankeemuksen perintönä ihminen on turmeltunut. Se näkyy laajana Jumalan sanasta luopumisena ja synnin turmelevina hedelminä.

Jeesus käski rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Jeesus vaikuttaa sydämessä uskon kautta rakkauden Jumalaan ja lähimmäiseen, ennen kaikkea tämän kuolematonta sielua kohtaan. Ihmisessä itsessään ei ole kykyä tähän, sillä perisynnin turmelemana hän on taipuvainen pahaan.

Tänäkin jouluna on lähellämme heitä, jotka kaipaavat muistamista ja joulun evankeliumia. Herra Jeesus loistaa anteeksiantavaa kirkkautta maan päällä olevan valtakuntansa evankeliumissa. Se rohkaisee kiusattua, epäonnistunutta ja syntisyyttä tuntevaa Jumalan lasta nostamaan katseensa Joulun lapsen armollisiin kasvoihin. Niistä paistaa Jumalan rakkaus syntistä ihmistä kohtaan. ”Siionista antaa Jumala täydellisen kirkkauden paistaa” (Ps. 50:2).

Vapahtajan haavojen ja hänen täydellisyytensä turvin Jumalan lapsi saa viettää Jeesuksen syntymäjuhlaa ja pääsee kerran ikijouluun taivaaseen. Apostoli toivoi kirjeessään, että ”Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämissänne” (Ef. 3:17). Tästä suurimmasta joululahjasta saamme kertoa kaikille.

Toivotamme Jumalan siunaamaa joulurauhaa Päivämiehen lukijoille!

Julkaistu Päivämiehessä 17.12.2014.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi