Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

Joulun evankeliumi tuo rauhan sydämeen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 17.12.2014 00:00 | Päivämies
Ensimmäisenä jouluyönä Betlehemin kedolla koettiin Jumalan rakkauden ihmeellinen täyttymys. Jumalan lupaama ihmisten syntien sovittaja syntyi halvassa tallissa. Ilmoittaessaan Jeesuksen syntymisestä enkelit ylistivät: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto” (Luuk. 2:14). 
Vapahtaja syntyi valoksi maailmaan. Hän haluaa tänäkin jouluna tulla asumaan ihmissydämeen ja tuoda sinne syntien anteeksiantamuksen rauhan ja ilon. Vapahtajan valtuuttamina hänen omansa julistavat syntejä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Joulun Herra asuu henkensä kautta valtakunnassaan maailman loppuun asti.

Enkelien toivotus kunnian antamisesta Jumalalle on ajankohtainen. Syntiinlankeemuksen perintönä ihminen on turmeltunut. Se näkyy laajana Jumalan sanasta luopumisena ja synnin turmelevina hedelminä.

Jeesus käski rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Jeesus vaikuttaa sydämessä uskon kautta rakkauden Jumalaan ja lähimmäiseen, ennen kaikkea tämän kuolematonta sielua kohtaan. Ihmisessä itsessään ei ole kykyä tähän, sillä perisynnin turmelemana hän on taipuvainen pahaan.

Tänäkin jouluna on lähellämme heitä, jotka kaipaavat muistamista ja joulun evankeliumia. Herra Jeesus loistaa anteeksiantavaa kirkkautta maan päällä olevan valtakuntansa evankeliumissa. Se rohkaisee kiusattua, epäonnistunutta ja syntisyyttä tuntevaa Jumalan lasta nostamaan katseensa Joulun lapsen armollisiin kasvoihin. Niistä paistaa Jumalan rakkaus syntistä ihmistä kohtaan. ”Siionista antaa Jumala täydellisen kirkkauden paistaa” (Ps. 50:2).

Vapahtajan haavojen ja hänen täydellisyytensä turvin Jumalan lapsi saa viettää Jeesuksen syntymäjuhlaa ja pääsee kerran ikijouluun taivaaseen. Apostoli toivoi kirjeessään, että ”Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämissänne” (Ef. 3:17). Tästä suurimmasta joululahjasta saamme kertoa kaikille.

Toivotamme Jumalan siunaamaa joulurauhaa Päivämiehen lukijoille!

Julkaistu Päivämiehessä 17.12.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi