Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

Joulun evankeliumi tuo rauhan sydämeen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 17.12.2014 00:00 | Päivämies
Ensimmäisenä jouluyönä Betlehemin kedolla koettiin Jumalan rakkauden ihmeellinen täyttymys. Jumalan lupaama ihmisten syntien sovittaja syntyi halvassa tallissa. Ilmoittaessaan Jeesuksen syntymisestä enkelit ylistivät: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto” (Luuk. 2:14). 
Vapahtaja syntyi valoksi maailmaan. Hän haluaa tänäkin jouluna tulla asumaan ihmissydämeen ja tuoda sinne syntien anteeksiantamuksen rauhan ja ilon. Vapahtajan valtuuttamina hänen omansa julistavat syntejä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Joulun Herra asuu henkensä kautta valtakunnassaan maailman loppuun asti.

Enkelien toivotus kunnian antamisesta Jumalalle on ajankohtainen. Syntiinlankeemuksen perintönä ihminen on turmeltunut. Se näkyy laajana Jumalan sanasta luopumisena ja synnin turmelevina hedelminä.

Jeesus käski rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Jeesus vaikuttaa sydämessä uskon kautta rakkauden Jumalaan ja lähimmäiseen, ennen kaikkea tämän kuolematonta sielua kohtaan. Ihmisessä itsessään ei ole kykyä tähän, sillä perisynnin turmelemana hän on taipuvainen pahaan.

Tänäkin jouluna on lähellämme heitä, jotka kaipaavat muistamista ja joulun evankeliumia. Herra Jeesus loistaa anteeksiantavaa kirkkautta maan päällä olevan valtakuntansa evankeliumissa. Se rohkaisee kiusattua, epäonnistunutta ja syntisyyttä tuntevaa Jumalan lasta nostamaan katseensa Joulun lapsen armollisiin kasvoihin. Niistä paistaa Jumalan rakkaus syntistä ihmistä kohtaan. ”Siionista antaa Jumala täydellisen kirkkauden paistaa” (Ps. 50:2).

Vapahtajan haavojen ja hänen täydellisyytensä turvin Jumalan lapsi saa viettää Jeesuksen syntymäjuhlaa ja pääsee kerran ikijouluun taivaaseen. Apostoli toivoi kirjeessään, että ”Kristus asuisi uskon kautta teidän sydämissänne” (Ef. 3:17). Tästä suurimmasta joululahjasta saamme kertoa kaikille.

Toivotamme Jumalan siunaamaa joulurauhaa Päivämiehen lukijoille!

Julkaistu Päivämiehessä 17.12.2014.

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi