Tiistai 20.11.2018
"
Hyvä on sen osa, jota sinä, Herra, kasvatat ja jolle sinä opetat lakiasi. Pahana päivänä sinä varjelet häntä, kun hauta jo aukeaa sille, joka rikkoo lakiasi. Ps. 94:12-13

Katsomme turvallisesti tulevaisuuteen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 31.12.2014 00:00 | Päivämies
Jokainen päivä ja jokainen vuosi on Jumalan lahjaa. Saamme siirtyä uuteen vuoteen 2015 vapaan isänmaan kansalaisina. Vaikka kuulemme huolista talouden kehityksessä ja kansainvälisessä tilanteessa, katsomme turvallisesti tulevaisuuteen. Jumala pitää meistä huolen myös alkavana vuonna.
Vuodenvaihde on entisen arvioimisen aikaa ja katseen suuntaamista tulevaan. Vuosi 2014 oli kristillisyydessämme moninkertainen juhlavuosi. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys täytti suviseurojen aikana 100 vuotta. Vanhimmat rauhanyhdistykset ovat saaneet alkunsa jo 1880-luvulla. Jumala on siunannut vuosikymmenten saatossa valtakuntansa työtä.

Toiminta ja toimintamuodot ovat laajentuneet ja monipuolistuneet. Tärkeimpänä työmuotona on kuitenkin aina säilynyt yhteinen kokoontuminen Jumalan sanan äärelle seuroihin. Tekninen kehitys on antanut mahdollisuuden entistä laajempaan Jumalan sanan julistamiseen ja kuulemiseen. Seuroja voidaan nyt välittää internetin välityksellä eri puolille maapalloa. Kesäseuraradio jatkaa tulevanakin kesänä.

Päättynyt vuosi oli myös Päivämies-lehden ja julkaisujen toimitusneuvoston 60-vuotisjuhlavuosi. Juhlaa vietettiin syyskuussa. Sanoma ja usko ovat säilyneet samana, mutta työmenetelmät ovat kehittyneet ja lehtien ja julkaisujen ulkoasu on parantunut.

Vuosi 2014 oli internetissä julkaistavan Päivämiehen verkkolehden kokeiluvuosi. Palaute on ollut myönteistä, ja verkkolehti päätettiin vakinaistaa vuoden 2015 alusta lukien. Monipuolinen julkaisutoiminta tukee uskonelämää ja kristillisyytemme toimintaa.

Juhlavuonna suunniteltiin kristillisyytemme tulevaa toimintaa. Joulukuun johtokunnan kokouksessa hyväksyttiin alueel­lisen työn yhteistyön malli. Päällekkäisistä alueellisista organisaatioista ja toiminnoista muodostetaan yhteistyö­alueita. Samassa kokouksessa SRK:n toimiston kolme yksikköä jaettiin viideksi yksiköksi, jotka vastaavat paremmin nykyistä toimintaa. Uudet yksiköt ovat lähetystyön, lapsi- ja perhetyön, viestinnän, julkaisutyön ja talouden yksiköt. Uudistus parantaa ja selkiyttää mahdollisuutta tukea entistä paremmin rauhanyhdistysten toimintaa.

Vuoden aikana tapahtui henkilövaihdoksia niin SRK:n työntekijäkunnassa kuin hallinnossakin. Olemme kiitollisia kaikille, jotka ovat palvelleet ja palvelevat kristillisyytemme työssä. Koemme, että Jumala on antanut valtakuntansa työhön kuhunkin aikaan sopivilla lahjoilla varustettuja kristittyjä. He tarvitsevat esirukouksiamme.

Vuoden 2015 teema kristillisyytemme toiminnassa on rakkaus. Vuodenvaihteen puhujainkokouksen aiheena oli ”Anteeksiantamuksesta avautuva keskinäinen rakkaus”. Pyydämme Jumalalta voimaa kilvoitteluun alkavana vuonna rakkaudessa, anteeksiantavaisuudessa ja armollisuudessa toisiamme ja kaikkia ihmisiä kohtaan.

Toivotan SRK:n johtokunnan puolesta kaikille Päivämiehen lukijoille Taivaan Isän siunausta vuodelle 2015.

Viljo Juntunen
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja

Julkaistu Päivämiehessä 31.12.2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi