Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Katsomme turvallisesti tulevaisuuteen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 31.12.2014 00:00 | Päivämies
Jokainen päivä ja jokainen vuosi on Jumalan lahjaa. Saamme siirtyä uuteen vuoteen 2015 vapaan isänmaan kansalaisina. Vaikka kuulemme huolista talouden kehityksessä ja kansainvälisessä tilanteessa, katsomme turvallisesti tulevaisuuteen. Jumala pitää meistä huolen myös alkavana vuonna.
Vuodenvaihde on entisen arvioimisen aikaa ja katseen suuntaamista tulevaan. Vuosi 2014 oli kristillisyydessämme moninkertainen juhlavuosi. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys täytti suviseurojen aikana 100 vuotta. Vanhimmat rauhanyhdistykset ovat saaneet alkunsa jo 1880-luvulla. Jumala on siunannut vuosikymmenten saatossa valtakuntansa työtä.

Toiminta ja toimintamuodot ovat laajentuneet ja monipuolistuneet. Tärkeimpänä työmuotona on kuitenkin aina säilynyt yhteinen kokoontuminen Jumalan sanan äärelle seuroihin. Tekninen kehitys on antanut mahdollisuuden entistä laajempaan Jumalan sanan julistamiseen ja kuulemiseen. Seuroja voidaan nyt välittää internetin välityksellä eri puolille maapalloa. Kesäseuraradio jatkaa tulevanakin kesänä.

Päättynyt vuosi oli myös Päivämies-lehden ja julkaisujen toimitusneuvoston 60-vuotisjuhlavuosi. Juhlaa vietettiin syyskuussa. Sanoma ja usko ovat säilyneet samana, mutta työmenetelmät ovat kehittyneet ja lehtien ja julkaisujen ulkoasu on parantunut.

Vuosi 2014 oli internetissä julkaistavan Päivämiehen verkkolehden kokeiluvuosi. Palaute on ollut myönteistä, ja verkkolehti päätettiin vakinaistaa vuoden 2015 alusta lukien. Monipuolinen julkaisutoiminta tukee uskonelämää ja kristillisyytemme toimintaa.

Juhlavuonna suunniteltiin kristillisyytemme tulevaa toimintaa. Joulukuun johtokunnan kokouksessa hyväksyttiin alueel­lisen työn yhteistyön malli. Päällekkäisistä alueellisista organisaatioista ja toiminnoista muodostetaan yhteistyö­alueita. Samassa kokouksessa SRK:n toimiston kolme yksikköä jaettiin viideksi yksiköksi, jotka vastaavat paremmin nykyistä toimintaa. Uudet yksiköt ovat lähetystyön, lapsi- ja perhetyön, viestinnän, julkaisutyön ja talouden yksiköt. Uudistus parantaa ja selkiyttää mahdollisuutta tukea entistä paremmin rauhanyhdistysten toimintaa.

Vuoden aikana tapahtui henkilövaihdoksia niin SRK:n työntekijäkunnassa kuin hallinnossakin. Olemme kiitollisia kaikille, jotka ovat palvelleet ja palvelevat kristillisyytemme työssä. Koemme, että Jumala on antanut valtakuntansa työhön kuhunkin aikaan sopivilla lahjoilla varustettuja kristittyjä. He tarvitsevat esirukouksiamme.

Vuoden 2015 teema kristillisyytemme toiminnassa on rakkaus. Vuodenvaihteen puhujainkokouksen aiheena oli ”Anteeksiantamuksesta avautuva keskinäinen rakkaus”. Pyydämme Jumalalta voimaa kilvoitteluun alkavana vuonna rakkaudessa, anteeksiantavaisuudessa ja armollisuudessa toisiamme ja kaikkia ihmisiä kohtaan.

Toivotan SRK:n johtokunnan puolesta kaikille Päivämiehen lukijoille Taivaan Isän siunausta vuodelle 2015.

Viljo Juntunen
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja

Julkaistu Päivämiehessä 31.12.2014.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi