Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Katsomme turvallisesti tulevaisuuteen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 31.12.2014 00:00 | Päivämies
Jokainen päivä ja jokainen vuosi on Jumalan lahjaa. Saamme siirtyä uuteen vuoteen 2015 vapaan isänmaan kansalaisina. Vaikka kuulemme huolista talouden kehityksessä ja kansainvälisessä tilanteessa, katsomme turvallisesti tulevaisuuteen. Jumala pitää meistä huolen myös alkavana vuonna.
Vuodenvaihde on entisen arvioimisen aikaa ja katseen suuntaamista tulevaan. Vuosi 2014 oli kristillisyydessämme moninkertainen juhlavuosi. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys täytti suviseurojen aikana 100 vuotta. Vanhimmat rauhanyhdistykset ovat saaneet alkunsa jo 1880-luvulla. Jumala on siunannut vuosikymmenten saatossa valtakuntansa työtä.

Toiminta ja toimintamuodot ovat laajentuneet ja monipuolistuneet. Tärkeimpänä työmuotona on kuitenkin aina säilynyt yhteinen kokoontuminen Jumalan sanan äärelle seuroihin. Tekninen kehitys on antanut mahdollisuuden entistä laajempaan Jumalan sanan julistamiseen ja kuulemiseen. Seuroja voidaan nyt välittää internetin välityksellä eri puolille maapalloa. Kesäseuraradio jatkaa tulevanakin kesänä.

Päättynyt vuosi oli myös Päivämies-lehden ja julkaisujen toimitusneuvoston 60-vuotisjuhlavuosi. Juhlaa vietettiin syyskuussa. Sanoma ja usko ovat säilyneet samana, mutta työmenetelmät ovat kehittyneet ja lehtien ja julkaisujen ulkoasu on parantunut.

Vuosi 2014 oli internetissä julkaistavan Päivämiehen verkkolehden kokeiluvuosi. Palaute on ollut myönteistä, ja verkkolehti päätettiin vakinaistaa vuoden 2015 alusta lukien. Monipuolinen julkaisutoiminta tukee uskonelämää ja kristillisyytemme toimintaa.

Juhlavuonna suunniteltiin kristillisyytemme tulevaa toimintaa. Joulukuun johtokunnan kokouksessa hyväksyttiin alueel­lisen työn yhteistyön malli. Päällekkäisistä alueellisista organisaatioista ja toiminnoista muodostetaan yhteistyö­alueita. Samassa kokouksessa SRK:n toimiston kolme yksikköä jaettiin viideksi yksiköksi, jotka vastaavat paremmin nykyistä toimintaa. Uudet yksiköt ovat lähetystyön, lapsi- ja perhetyön, viestinnän, julkaisutyön ja talouden yksiköt. Uudistus parantaa ja selkiyttää mahdollisuutta tukea entistä paremmin rauhanyhdistysten toimintaa.

Vuoden aikana tapahtui henkilövaihdoksia niin SRK:n työntekijäkunnassa kuin hallinnossakin. Olemme kiitollisia kaikille, jotka ovat palvelleet ja palvelevat kristillisyytemme työssä. Koemme, että Jumala on antanut valtakuntansa työhön kuhunkin aikaan sopivilla lahjoilla varustettuja kristittyjä. He tarvitsevat esirukouksiamme.

Vuoden 2015 teema kristillisyytemme toiminnassa on rakkaus. Vuodenvaihteen puhujainkokouksen aiheena oli ”Anteeksiantamuksesta avautuva keskinäinen rakkaus”. Pyydämme Jumalalta voimaa kilvoitteluun alkavana vuonna rakkaudessa, anteeksiantavaisuudessa ja armollisuudessa toisiamme ja kaikkia ihmisiä kohtaan.

Toivotan SRK:n johtokunnan puolesta kaikille Päivämiehen lukijoille Taivaan Isän siunausta vuodelle 2015.

Viljo Juntunen
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja

Julkaistu Päivämiehessä 31.12.2014.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi