Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

Anteeksiantamus ohjaa rakentamaan

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 7.1.2015 00:00 | Päivämies
Tasavallan presidentti muistutti uudenvuodenpuheessaan lähimmäisestä huolehtimisen merkityksestä. Hän totesi, että on tärkeää huolehtia yhteiskunnallisesta eheydestä ja pidettävä kaikki mukana. Hän korosti puheessaan myös asenteen merkitystä ja totesi, että meidän tulee yhdessä kantaa vastuuta maamme hyvinvoinnista.
Viime vuosina on puhuttu usein yhteisöllisyydestä ja sen merkityksestä yhteiskunnan ja yksilön hyvinvoinnille. Nykyaikana kaupungistuminen ja yksilökeskeinen elämäntapa ovat johtaneet siihen, että monet ovat syrjäytyneet tai muuten joutuneet pois yhteisöllisyyden piiristä.

Erityisesti heikoimmassa asemassa olevista huolehtiminen on tärkeää aina, mutta sen merkitys korostuu talou­dellisesti huonoina aikoina. On tärkeää pyrkiä siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus tuntea itsensä yhteiskunnassa ja omassa elämänpiirissään hyväksytyksi ja tarpeelliseksi. Näin ehkäistään pahoinvointia ja vahvistetaan halua rakentaa isänmaan parasta.

Viihteellistyneen ja pinnallisen elämäntavan keskelle iskeneellä haastavalla taloudellisella tilanteella on ollut myös myönteisiä vaikutuksia. Se on ohjannut ihmisiä syvällisempien kysymysten äärelle. Näyttää siltä, että isänmaan merkitys on avautunut monille uudella tavalla. Joitakin se on saattanut ohjata myös kysymään, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä ja mistä ihminen saa elämäänsä todellisen ja kestävän tarkoituksen.

Kristillisyytemme puhujien kokouksessa ennen vuodenvaihdetta oli aiheena Anteeksiantamuksesta avautuva yhteinen rakkaus. Pyhä Henki luo Jumalan lasten välille aivan erityislaatuisen yhteisöllisyyden anteeksiantamuksen kautta. Martti Luther selittää Isossa katekismuksessa, että Pyhä Henki kokoaa evankeliumin välityksellä Jumalan lapset yhdeksi seurakunnaksi, joka on yksimielinen rakkaudessa ilman ryhmittymisiä ja jakaantumisia.

Maallistuneessa ja yksilöllisyyttä korostavassa ajassa on erityisen tärkeää vaalia ja hoitaa Jumalan lasten yhteistä rakkautta. Tähän velvoittaa myös Jeesuksen käsky, jonka hän on antanut omilleen: ”Rakastakaa toisianne!”

(Joh. 13:34.) Jumalan sana ohjaa rakastamaan armossa ja totuudessa. Tärkeintä on, että jokainen saisi säilyttää uskon ja hyvän omantunnon ja varjeltua Jumalan lapsena elämänsä loppuun saakka.

Jumalan valtakunta on armon ja anteeksiantamuksen valtakunta, josta saarnataan katuvalle syntiselle aina kaikki synnit anteeksi. Anteeksiantamuksen evankeliumin uskomisen kautta ihminen saa sydämeensä rauhan ja löytää elämäänsä todellisen tarkoituksen. Sen myötä hänelle myös tulee halu palvella lähimmäisiään ja rakentaa Jumalan seurakuntaa niillä lahjoilla, jotka Jumala on hänelle antanut.

Julkaistu Päivämiehessä 7.1.2015.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi