Maanantai 19.11.2018
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

Anteeksiantamus ohjaa rakentamaan

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 7.1.2015 00:00 | Päivämies
Tasavallan presidentti muistutti uudenvuodenpuheessaan lähimmäisestä huolehtimisen merkityksestä. Hän totesi, että on tärkeää huolehtia yhteiskunnallisesta eheydestä ja pidettävä kaikki mukana. Hän korosti puheessaan myös asenteen merkitystä ja totesi, että meidän tulee yhdessä kantaa vastuuta maamme hyvinvoinnista.
Viime vuosina on puhuttu usein yhteisöllisyydestä ja sen merkityksestä yhteiskunnan ja yksilön hyvinvoinnille. Nykyaikana kaupungistuminen ja yksilökeskeinen elämäntapa ovat johtaneet siihen, että monet ovat syrjäytyneet tai muuten joutuneet pois yhteisöllisyyden piiristä.

Erityisesti heikoimmassa asemassa olevista huolehtiminen on tärkeää aina, mutta sen merkitys korostuu talou­dellisesti huonoina aikoina. On tärkeää pyrkiä siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus tuntea itsensä yhteiskunnassa ja omassa elämänpiirissään hyväksytyksi ja tarpeelliseksi. Näin ehkäistään pahoinvointia ja vahvistetaan halua rakentaa isänmaan parasta.

Viihteellistyneen ja pinnallisen elämäntavan keskelle iskeneellä haastavalla taloudellisella tilanteella on ollut myös myönteisiä vaikutuksia. Se on ohjannut ihmisiä syvällisempien kysymysten äärelle. Näyttää siltä, että isänmaan merkitys on avautunut monille uudella tavalla. Joitakin se on saattanut ohjata myös kysymään, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä ja mistä ihminen saa elämäänsä todellisen ja kestävän tarkoituksen.

Kristillisyytemme puhujien kokouksessa ennen vuodenvaihdetta oli aiheena Anteeksiantamuksesta avautuva yhteinen rakkaus. Pyhä Henki luo Jumalan lasten välille aivan erityislaatuisen yhteisöllisyyden anteeksiantamuksen kautta. Martti Luther selittää Isossa katekismuksessa, että Pyhä Henki kokoaa evankeliumin välityksellä Jumalan lapset yhdeksi seurakunnaksi, joka on yksimielinen rakkaudessa ilman ryhmittymisiä ja jakaantumisia.

Maallistuneessa ja yksilöllisyyttä korostavassa ajassa on erityisen tärkeää vaalia ja hoitaa Jumalan lasten yhteistä rakkautta. Tähän velvoittaa myös Jeesuksen käsky, jonka hän on antanut omilleen: ”Rakastakaa toisianne!”

(Joh. 13:34.) Jumalan sana ohjaa rakastamaan armossa ja totuudessa. Tärkeintä on, että jokainen saisi säilyttää uskon ja hyvän omantunnon ja varjeltua Jumalan lapsena elämänsä loppuun saakka.

Jumalan valtakunta on armon ja anteeksiantamuksen valtakunta, josta saarnataan katuvalle syntiselle aina kaikki synnit anteeksi. Anteeksiantamuksen evankeliumin uskomisen kautta ihminen saa sydämeensä rauhan ja löytää elämäänsä todellisen tarkoituksen. Sen myötä hänelle myös tulee halu palvella lähimmäisiään ja rakentaa Jumalan seurakuntaa niillä lahjoilla, jotka Jumala on hänelle antanut.

Julkaistu Päivämiehessä 7.1.2015.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi