Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Anteeksiantamus ohjaa rakentamaan

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 7.1.2015 00:00 | Päivämies
Tasavallan presidentti muistutti uudenvuodenpuheessaan lähimmäisestä huolehtimisen merkityksestä. Hän totesi, että on tärkeää huolehtia yhteiskunnallisesta eheydestä ja pidettävä kaikki mukana. Hän korosti puheessaan myös asenteen merkitystä ja totesi, että meidän tulee yhdessä kantaa vastuuta maamme hyvinvoinnista.
Viime vuosina on puhuttu usein yhteisöllisyydestä ja sen merkityksestä yhteiskunnan ja yksilön hyvinvoinnille. Nykyaikana kaupungistuminen ja yksilökeskeinen elämäntapa ovat johtaneet siihen, että monet ovat syrjäytyneet tai muuten joutuneet pois yhteisöllisyyden piiristä.

Erityisesti heikoimmassa asemassa olevista huolehtiminen on tärkeää aina, mutta sen merkitys korostuu talou­dellisesti huonoina aikoina. On tärkeää pyrkiä siihen, että jokaisella olisi mahdollisuus tuntea itsensä yhteiskunnassa ja omassa elämänpiirissään hyväksytyksi ja tarpeelliseksi. Näin ehkäistään pahoinvointia ja vahvistetaan halua rakentaa isänmaan parasta.

Viihteellistyneen ja pinnallisen elämäntavan keskelle iskeneellä haastavalla taloudellisella tilanteella on ollut myös myönteisiä vaikutuksia. Se on ohjannut ihmisiä syvällisempien kysymysten äärelle. Näyttää siltä, että isänmaan merkitys on avautunut monille uudella tavalla. Joitakin se on saattanut ohjata myös kysymään, mikä on elämässä kaikkein tärkeintä ja mistä ihminen saa elämäänsä todellisen ja kestävän tarkoituksen.

Kristillisyytemme puhujien kokouksessa ennen vuodenvaihdetta oli aiheena Anteeksiantamuksesta avautuva yhteinen rakkaus. Pyhä Henki luo Jumalan lasten välille aivan erityislaatuisen yhteisöllisyyden anteeksiantamuksen kautta. Martti Luther selittää Isossa katekismuksessa, että Pyhä Henki kokoaa evankeliumin välityksellä Jumalan lapset yhdeksi seurakunnaksi, joka on yksimielinen rakkaudessa ilman ryhmittymisiä ja jakaantumisia.

Maallistuneessa ja yksilöllisyyttä korostavassa ajassa on erityisen tärkeää vaalia ja hoitaa Jumalan lasten yhteistä rakkautta. Tähän velvoittaa myös Jeesuksen käsky, jonka hän on antanut omilleen: ”Rakastakaa toisianne!”

(Joh. 13:34.) Jumalan sana ohjaa rakastamaan armossa ja totuudessa. Tärkeintä on, että jokainen saisi säilyttää uskon ja hyvän omantunnon ja varjeltua Jumalan lapsena elämänsä loppuun saakka.

Jumalan valtakunta on armon ja anteeksiantamuksen valtakunta, josta saarnataan katuvalle syntiselle aina kaikki synnit anteeksi. Anteeksiantamuksen evankeliumin uskomisen kautta ihminen saa sydämeensä rauhan ja löytää elämäänsä todellisen tarkoituksen. Sen myötä hänelle myös tulee halu palvella lähimmäisiään ja rakentaa Jumalan seurakuntaa niillä lahjoilla, jotka Jumala on hänelle antanut.

Julkaistu Päivämiehessä 7.1.2015.

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi