Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Hengellinen kaipuu ei ole kadonnut

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 21.1.2015 00:00 | Päivämies
Viime aikoina tiedotusvälineissä on uutisoitu näkyvästi kirkosta eroamisista. Lähes kokonaan huomiotta näyttää jääneen se, että evankelis-luterilainen kirkko on samaan aikaan myös saanut runsaasti uusia jäseniä. Kirkkoon liittyi viime vuonna ihmisiä enemmän kuin koskaan ennen, yli 15 000 henkilöä. Vuoden lopussa kirkkoon kuului noin 74 prosenttia suomalaisista.
Kirkon viimeisimmän nelivuotiskertomuksen, ”Haastettu kirkko”, mukaan kirkon jäsenyydelle on monenlaisia syitä. Kirkon jäsenet pitävät erityisen tärkeänä sitä, että kirkko auttaa vanhuksia, vammaisia ja vaikeuksissa olevia ihmisiä. Jäsenistä 84 prosenttia piti näitä joko melko tai hyvin tärkeänä syynä kirkkoon kuulumiselleen. Lähes puolet kirkon jäsenistä ilmoitti, että kirkon esillä pitämä Jumalan sana ja kirkon opettama usko on joko melko tai hyvin tärkeä syy sille, että hän kuuluu kirkkoon.

Kirkko tulee lähelle ihmisiä ja koteja monella eri tavalla, muun muassa kastetilaisuuksissa, päiväkotien ja koulujen hartaushetkissä, rippikouluissa ja avioliittoon vihkimisissä. On arvokasta, että monissa eri tilaisuuksissa pidetään esillä Jumalan sanaa, rukoillaan, lauletaan virsiä ja nautitaan Herran pyhää ehtoollista.

Vaikka kristilliset kirkot ovat maassamme ja koko läntisessä maailmassa menettäneet jäseniä, tutkimukset ovat osoittaneet, ettei ihmisten hengellinen kaipuu ole kadonnut. Ihmisellä on aina ollut tarve löytää elämälleen tarkoitus ja saavuttaa sisäinen rauha. Kirkkomme vuoden 1948 kristinoppi toteaa, että ihmisen elämässä on aikoja, joina Jumala erityisesti vetää häntä puoleensa. Sellaista aikaa sanotaan etsikkoajaksi. (KO 68.)

Jumalan sana opastaa ihmistä etsimään todellista rauhaa ja kestävää elämän tarkoitusta sydämen uskosta. Kirkkoisä Augustinus totesi, että ihmisen sydän on rauhaton, kunnes se löytää levon Jumalassa. Tämän rauhan saa ottaa vastaan Pyhässä Hengessä julistetussa evankeliumissa lahjana, yksin Kristuksen ansion tähden.

Saamme rukoilla kansankirkkomme puolesta, että sen julistus ja opetus saisi säilyä erilaisista paineista ja murroksista huolimatta Raamatun perustalla. Jumalan sana antaa vakaan ja kestävän perustan kirkon työlle. Kirkkomme kirkkojärjestyksessä todetaan: ”Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin.”

Julkaistu Päivämiehessä 21.1.2015.

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi