Tiistai 16.7.2019
"
- Nämä teidän tulee pitää: Puhukaa totta toisillenne! Jakakaa oikeutta totuuden mukaan, niin että rauha vallitsee keskuudessanne. Sak. 8:16

Hengellinen kaipuu ei ole kadonnut

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 21.1.2015 00:00 | Päivämies
Viime aikoina tiedotusvälineissä on uutisoitu näkyvästi kirkosta eroamisista. Lähes kokonaan huomiotta näyttää jääneen se, että evankelis-luterilainen kirkko on samaan aikaan myös saanut runsaasti uusia jäseniä. Kirkkoon liittyi viime vuonna ihmisiä enemmän kuin koskaan ennen, yli 15 000 henkilöä. Vuoden lopussa kirkkoon kuului noin 74 prosenttia suomalaisista.
Kirkon viimeisimmän nelivuotiskertomuksen, ”Haastettu kirkko”, mukaan kirkon jäsenyydelle on monenlaisia syitä. Kirkon jäsenet pitävät erityisen tärkeänä sitä, että kirkko auttaa vanhuksia, vammaisia ja vaikeuksissa olevia ihmisiä. Jäsenistä 84 prosenttia piti näitä joko melko tai hyvin tärkeänä syynä kirkkoon kuulumiselleen. Lähes puolet kirkon jäsenistä ilmoitti, että kirkon esillä pitämä Jumalan sana ja kirkon opettama usko on joko melko tai hyvin tärkeä syy sille, että hän kuuluu kirkkoon.

Kirkko tulee lähelle ihmisiä ja koteja monella eri tavalla, muun muassa kastetilaisuuksissa, päiväkotien ja koulujen hartaushetkissä, rippikouluissa ja avioliittoon vihkimisissä. On arvokasta, että monissa eri tilaisuuksissa pidetään esillä Jumalan sanaa, rukoillaan, lauletaan virsiä ja nautitaan Herran pyhää ehtoollista.

Vaikka kristilliset kirkot ovat maassamme ja koko läntisessä maailmassa menettäneet jäseniä, tutkimukset ovat osoittaneet, ettei ihmisten hengellinen kaipuu ole kadonnut. Ihmisellä on aina ollut tarve löytää elämälleen tarkoitus ja saavuttaa sisäinen rauha. Kirkkomme vuoden 1948 kristinoppi toteaa, että ihmisen elämässä on aikoja, joina Jumala erityisesti vetää häntä puoleensa. Sellaista aikaa sanotaan etsikkoajaksi. (KO 68.)

Jumalan sana opastaa ihmistä etsimään todellista rauhaa ja kestävää elämän tarkoitusta sydämen uskosta. Kirkkoisä Augustinus totesi, että ihmisen sydän on rauhaton, kunnes se löytää levon Jumalassa. Tämän rauhan saa ottaa vastaan Pyhässä Hengessä julistetussa evankeliumissa lahjana, yksin Kristuksen ansion tähden.

Saamme rukoilla kansankirkkomme puolesta, että sen julistus ja opetus saisi säilyä erilaisista paineista ja murroksista huolimatta Raamatun perustalla. Jumalan sana antaa vakaan ja kestävän perustan kirkon työlle. Kirkkomme kirkkojärjestyksessä todetaan: ”Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin.”

Julkaistu Päivämiehessä 21.1.2015.

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi