Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.1.2015 00:00 | Päivämies
Rippikouluikäinen nuori elää uskonelämän kannalta merkittävää ja herkkää elämänvaihetta. Hänen iässään usko usein omakohtaistuu. Monet tekevät silloin ratkaisuja siitä, haluavatko he uskoa sillä tavalla kuin heitä on opetettu kotona, raamattuluokassa, seuroissa ja muissa Jumalan lasten tilaisuuksissa.
Rippikoululla on suuri merkitys sekä nuorelle itselleen että hänen kodilleen. Rippikoulu ei rajoitu pelkästään leiriviikonloppuun ja -viikkoon, vaan se alkaa jo yhteisestä kodinillasta edellisenä syksynä ja jatkuu kotiseurakuntaan tutustumisena.

Kirkkomme rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun keskeisimpänä tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan. SRK järjestää yhdessä kristillisyytemme opistojen kanssa rippikoululeirejä, jotka ovat osa kansankirkkomme rippikoulutoimintaa. Ilmoittautuminen SRK:n rippikouluihin alkaa 2. helmikuuta. Niiden kävijämäärä on kasvanut vuosittain. Tänä vuonna pidetään 47 rippikoululeiriä, joille on ilmoittautunut noin 2 270 nuorta.

Vanhempien on hyvä olla alusta alkaen mukana nuoren rippikoulussa. Nuoren motivaatiota ja turvallisuudentunnetta lisää se, kun hän huomaa, että äiti ja isä ovat kiinnostuneita hänen rippikoulustaan. He voivat keskustella lapsensa kanssa seurakuntaan tutustumisesta, kotitehtävistä, ulkoläksyistä ja erityisesti siitä, miten lapsi kokee rippikoulun uskonelämänsä kannalta.

Rippikouluikäiselle on kavereilla ja muiden nuorten suhtautumisella suuri merkitys. Sen vuoksi vanhem­pien on hyvä olla perillä myös siitä, kokeeko nuori, että hänellä on rippikouluryhmässään kavereita. Tarvit­taessa äiti ja isä voivat auttaa ja rohkaista nuortaan löytämään itselleen ainakin yhden kaverin, jottei hänen rippikouluaan varjostaisi yksin jäämisen tunne. Tässä avautuu myös leirin henkilökunnalle mahdollisuus auttaa nuorta tutustumaan rippikoulutovereihin.

SRK:n järjestämät rippikoulut toteutetaan pääosin talkoovoimin. Rippikoulutyö antaa tekijälleen paljon. Rippikoulun pappi, opettaja, isonen ja muu henkilökuntaan kuuluva saa iloita yhdessä rippikoululaisten kanssa yhteisestä uskosta ja sen tuomasta turvasta.

Rippikoulun toivoisi olevan koko perheen yhteinen matka, jossa niin nuori kuin hänen vanhempansakin saavat pysähtyä elämän tärkeimpien asioiden äärelle. 

Julkaistu Päivämiehessä 28.1.2015.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi