Tiistai 19.2.2019
"
Sillä minä olen Herra, minun tekoni maan päällä ovat uskollisuuden, oikeuden ja vanhurskauden tekoja. Niitä minä tahdon myös teiltä, sanoo Herra. Jer. 9:23

Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.1.2015 00:00 | Päivämies
Rippikouluikäinen nuori elää uskonelämän kannalta merkittävää ja herkkää elämänvaihetta. Hänen iässään usko usein omakohtaistuu. Monet tekevät silloin ratkaisuja siitä, haluavatko he uskoa sillä tavalla kuin heitä on opetettu kotona, raamattuluokassa, seuroissa ja muissa Jumalan lasten tilaisuuksissa.
Rippikoululla on suuri merkitys sekä nuorelle itselleen että hänen kodilleen. Rippikoulu ei rajoitu pelkästään leiriviikonloppuun ja -viikkoon, vaan se alkaa jo yhteisestä kodinillasta edellisenä syksynä ja jatkuu kotiseurakuntaan tutustumisena.

Kirkkomme rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun keskeisimpänä tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan. SRK järjestää yhdessä kristillisyytemme opistojen kanssa rippikoululeirejä, jotka ovat osa kansankirkkomme rippikoulutoimintaa. Ilmoittautuminen SRK:n rippikouluihin alkaa 2. helmikuuta. Niiden kävijämäärä on kasvanut vuosittain. Tänä vuonna pidetään 47 rippikoululeiriä, joille on ilmoittautunut noin 2 270 nuorta.

Vanhempien on hyvä olla alusta alkaen mukana nuoren rippikoulussa. Nuoren motivaatiota ja turvallisuudentunnetta lisää se, kun hän huomaa, että äiti ja isä ovat kiinnostuneita hänen rippikoulustaan. He voivat keskustella lapsensa kanssa seurakuntaan tutustumisesta, kotitehtävistä, ulkoläksyistä ja erityisesti siitä, miten lapsi kokee rippikoulun uskonelämänsä kannalta.

Rippikouluikäiselle on kavereilla ja muiden nuorten suhtautumisella suuri merkitys. Sen vuoksi vanhem­pien on hyvä olla perillä myös siitä, kokeeko nuori, että hänellä on rippikouluryhmässään kavereita. Tarvit­taessa äiti ja isä voivat auttaa ja rohkaista nuortaan löytämään itselleen ainakin yhden kaverin, jottei hänen rippikouluaan varjostaisi yksin jäämisen tunne. Tässä avautuu myös leirin henkilökunnalle mahdollisuus auttaa nuorta tutustumaan rippikoulutovereihin.

SRK:n järjestämät rippikoulut toteutetaan pääosin talkoovoimin. Rippikoulutyö antaa tekijälleen paljon. Rippikoulun pappi, opettaja, isonen ja muu henkilökuntaan kuuluva saa iloita yhdessä rippikoululaisten kanssa yhteisestä uskosta ja sen tuomasta turvasta.

Rippikoulun toivoisi olevan koko perheen yhteinen matka, jossa niin nuori kuin hänen vanhempansakin saavat pysähtyä elämän tärkeimpien asioiden äärelle. 

Julkaistu Päivämiehessä 28.1.2015.

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi