Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka
Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.1.2015 00:00 | PäivämiesKirkkomme rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun keskeisimpänä tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan. SRK järjestää yhdessä kristillisyytemme opistojen kanssa rippikoululeirejä, jotka ovat osa kansankirkkomme rippikoulutoimintaa. Ilmoittautuminen SRK:n rippikouluihin alkaa 2. helmikuuta. Niiden kävijämäärä on kasvanut vuosittain. Tänä vuonna pidetään 47 rippikoululeiriä, joille on ilmoittautunut noin 2 270 nuorta.
Vanhempien on hyvä olla alusta alkaen mukana nuoren rippikoulussa. Nuoren motivaatiota ja turvallisuudentunnetta lisää se, kun hän huomaa, että äiti ja isä ovat kiinnostuneita hänen rippikoulustaan. He voivat keskustella lapsensa kanssa seurakuntaan tutustumisesta, kotitehtävistä, ulkoläksyistä ja erityisesti siitä, miten lapsi kokee rippikoulun uskonelämänsä kannalta.
Rippikouluikäiselle on kavereilla ja muiden nuorten suhtautumisella suuri merkitys. Sen vuoksi vanhempien on hyvä olla perillä myös siitä, kokeeko nuori, että hänellä on rippikouluryhmässään kavereita. Tarvittaessa äiti ja isä voivat auttaa ja rohkaista nuortaan löytämään itselleen ainakin yhden kaverin, jottei hänen rippikouluaan varjostaisi yksin jäämisen tunne. Tässä avautuu myös leirin henkilökunnalle mahdollisuus auttaa nuorta tutustumaan rippikoulutovereihin.
SRK:n järjestämät rippikoulut toteutetaan pääosin talkoovoimin. Rippikoulutyö antaa tekijälleen paljon. Rippikoulun pappi, opettaja, isonen ja muu henkilökuntaan kuuluva saa iloita yhdessä rippikoululaisten kanssa yhteisestä uskosta ja sen tuomasta turvasta.
Rippikoulun toivoisi olevan koko perheen yhteinen matka, jossa niin nuori kuin hänen vanhempansakin saavat pysähtyä elämän tärkeimpien asioiden äärelle.
Julkaistu Päivämiehessä 28.1.2015.