Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.1.2015 00:00 | Päivämies
Rippikouluikäinen nuori elää uskonelämän kannalta merkittävää ja herkkää elämänvaihetta. Hänen iässään usko usein omakohtaistuu. Monet tekevät silloin ratkaisuja siitä, haluavatko he uskoa sillä tavalla kuin heitä on opetettu kotona, raamattuluokassa, seuroissa ja muissa Jumalan lasten tilaisuuksissa.
Rippikoululla on suuri merkitys sekä nuorelle itselleen että hänen kodilleen. Rippikoulu ei rajoitu pelkästään leiriviikonloppuun ja -viikkoon, vaan se alkaa jo yhteisestä kodinillasta edellisenä syksynä ja jatkuu kotiseurakuntaan tutustumisena.

Kirkkomme rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun keskeisimpänä tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan. SRK järjestää yhdessä kristillisyytemme opistojen kanssa rippikoululeirejä, jotka ovat osa kansankirkkomme rippikoulutoimintaa. Ilmoittautuminen SRK:n rippikouluihin alkaa 2. helmikuuta. Niiden kävijämäärä on kasvanut vuosittain. Tänä vuonna pidetään 47 rippikoululeiriä, joille on ilmoittautunut noin 2 270 nuorta.

Vanhempien on hyvä olla alusta alkaen mukana nuoren rippikoulussa. Nuoren motivaatiota ja turvallisuudentunnetta lisää se, kun hän huomaa, että äiti ja isä ovat kiinnostuneita hänen rippikoulustaan. He voivat keskustella lapsensa kanssa seurakuntaan tutustumisesta, kotitehtävistä, ulkoläksyistä ja erityisesti siitä, miten lapsi kokee rippikoulun uskonelämänsä kannalta.

Rippikouluikäiselle on kavereilla ja muiden nuorten suhtautumisella suuri merkitys. Sen vuoksi vanhem­pien on hyvä olla perillä myös siitä, kokeeko nuori, että hänellä on rippikouluryhmässään kavereita. Tarvit­taessa äiti ja isä voivat auttaa ja rohkaista nuortaan löytämään itselleen ainakin yhden kaverin, jottei hänen rippikouluaan varjostaisi yksin jäämisen tunne. Tässä avautuu myös leirin henkilökunnalle mahdollisuus auttaa nuorta tutustumaan rippikoulutovereihin.

SRK:n järjestämät rippikoulut toteutetaan pääosin talkoovoimin. Rippikoulutyö antaa tekijälleen paljon. Rippikoulun pappi, opettaja, isonen ja muu henkilökuntaan kuuluva saa iloita yhdessä rippikoululaisten kanssa yhteisestä uskosta ja sen tuomasta turvasta.

Rippikoulun toivoisi olevan koko perheen yhteinen matka, jossa niin nuori kuin hänen vanhempansakin saavat pysähtyä elämän tärkeimpien asioiden äärelle. 

Julkaistu Päivämiehessä 28.1.2015.

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi