Tiistai 23.7.2019
"
Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan." 1 Moos. 12:1

Rippikoulu on koko perheen yhteinen matka

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.1.2015 00:00 | Päivämies
Rippikouluikäinen nuori elää uskonelämän kannalta merkittävää ja herkkää elämänvaihetta. Hänen iässään usko usein omakohtaistuu. Monet tekevät silloin ratkaisuja siitä, haluavatko he uskoa sillä tavalla kuin heitä on opetettu kotona, raamattuluokassa, seuroissa ja muissa Jumalan lasten tilaisuuksissa.
Rippikoululla on suuri merkitys sekä nuorelle itselleen että hänen kodilleen. Rippikoulu ei rajoitu pelkästään leiriviikonloppuun ja -viikkoon, vaan se alkaa jo yhteisestä kodinillasta edellisenä syksynä ja jatkuu kotiseurakuntaan tutustumisena.

Kirkkomme rippikoulusuunnitelman mukaan rippikoulun keskeisimpänä tavoitteena on, että nuori vahvistuu uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan. SRK järjestää yhdessä kristillisyytemme opistojen kanssa rippikoululeirejä, jotka ovat osa kansankirkkomme rippikoulutoimintaa. Ilmoittautuminen SRK:n rippikouluihin alkaa 2. helmikuuta. Niiden kävijämäärä on kasvanut vuosittain. Tänä vuonna pidetään 47 rippikoululeiriä, joille on ilmoittautunut noin 2 270 nuorta.

Vanhempien on hyvä olla alusta alkaen mukana nuoren rippikoulussa. Nuoren motivaatiota ja turvallisuudentunnetta lisää se, kun hän huomaa, että äiti ja isä ovat kiinnostuneita hänen rippikoulustaan. He voivat keskustella lapsensa kanssa seurakuntaan tutustumisesta, kotitehtävistä, ulkoläksyistä ja erityisesti siitä, miten lapsi kokee rippikoulun uskonelämänsä kannalta.

Rippikouluikäiselle on kavereilla ja muiden nuorten suhtautumisella suuri merkitys. Sen vuoksi vanhem­pien on hyvä olla perillä myös siitä, kokeeko nuori, että hänellä on rippikouluryhmässään kavereita. Tarvit­taessa äiti ja isä voivat auttaa ja rohkaista nuortaan löytämään itselleen ainakin yhden kaverin, jottei hänen rippikouluaan varjostaisi yksin jäämisen tunne. Tässä avautuu myös leirin henkilökunnalle mahdollisuus auttaa nuorta tutustumaan rippikoulutovereihin.

SRK:n järjestämät rippikoulut toteutetaan pääosin talkoovoimin. Rippikoulutyö antaa tekijälleen paljon. Rippikoulun pappi, opettaja, isonen ja muu henkilökuntaan kuuluva saa iloita yhdessä rippikoululaisten kanssa yhteisestä uskosta ja sen tuomasta turvasta.

Rippikoulun toivoisi olevan koko perheen yhteinen matka, jossa niin nuori kuin hänen vanhempansakin saavat pysähtyä elämän tärkeimpien asioiden äärelle. 

Julkaistu Päivämiehessä 28.1.2015.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi