Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

Parannusta on saarnattava edelleen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 11.2.2015 00:00 | Päivämies
Kaikki rauhanyhdistykset pitävät helmikuussa lakisääteisen vuosikokouksen, jossa suunnitellaan tulevaa toimintaa. Vuosikokous kuten muukin rauhanyhdistyksen toiminta pohjautuu yhdistyksen sääntöihin. Rauhanyhdistysten säännöissä todetaan, että rauhanyhdistyksen keskeisenä tarkoituksena on herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää.
Sääntöjensä mukaan rauhanyhdistykset järjestävät Raamatun ja evankelis-luterilaisen uskon, tunnustuksen ja opin pohjalta seuroja, joihin kaikilla on vapaa pääsy. Seuroissa sananpalvelija lukee Raamatusta tekstin ja selittää sitä.

Rauhanyhdistysten kautta tehtävä evankeliumin työ pohjautuu raamatulliseen uskoon siitä, että Pyhä Henki kokoaa maan päällä Jumalan seurakunnan, jossa Kristuksen työ jatkuu maan päällä. Seuratilaisuudessa Pyhä Henki avaa Raamatun kirjoituksia sananpalvelijoiden kautta ja ruokkii elävällä sanalla kuulijoiden kuolematonta sielua. Jumalan sanan keskeisin viesti on sanoma anteeksiantamuksesta, jonka Jumala lahjoittaa ihmiselle armosta, Kristuksen sovintotyön tähden.

Erityisesti nykyään on tärkeää muistuttaa siitä, että Jumalan sanan saarnaan kuuluvat lohdutuksen ja anteeksiantamuksen ohella myös neuvon ja nuhteen sanat. Nykyään korostetaan riippumattomuutta ja yksilön valinnanvapautta. Ihmisen on vaikea nöyrtyä ottamaan vastaan neuvoja ja nuhteita. Usein puhutaan, että jokaisen tulee saada itse määritellä vakaumuksensa ja ettei kenelläkään ole oikeutta puuttua siihen. Esimerkiksi synnistä varoittaminen tai kehotus parannukseen saatetaan nähdä jopa hengellisenä väkivaltana. Tällainen ajattelu on valitettavasti saanut jalansijaa myös rakkaassa kansankirkossamme.

Kirkkomme tunnustuskirjat toteavat Raamatun mukaisesti, että saarnan varsinainen tehtävä on ”syyttää synneistä ja jakaa syntien anteeksiantamusta ja vanhurskautta Kristuksen tähden, samoin antaa Pyhä Henki ja iankaikkinen elämä” (Apol. XII, 27). Jeesus antoi omilleen käskyn saarnata sekä parannusta että syntien anteeksiantamusta kaikille kansoille (Luuk. 24:47). Tämä ei kuitenkaan ohjaa kovuuteen, vaan parannuskehotuskin on tehtävä lempeästi ja kärsivällisesti (2. Tim. 2:24–25).

Evankeliumin työtä tekevät uskovaiset ihmiset, mutta sen ohjaajana on kaikkivaltias Jumala. Työn tulos ei ole riippuvainen ihmisten tekemisistä, vaan kasvun antaja on aina Jumala. Vajavaisten ihmisten kautta julistetussa evankeliumissa on Jumalan voima, joka pelastaa ihmisen pimeydestä ja siirtää Jumalan valtakuntaan. Elävä usko on ihmiselämän tärkein asia.

Julkaistu Päivämiehessä 11.2.2015.

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi