Tiistai 23.7.2019
"
Herra sanoi Abramille: "Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan." 1 Moos. 12:1

Parannusta on saarnattava edelleen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 11.2.2015 00:00 | Päivämies
Kaikki rauhanyhdistykset pitävät helmikuussa lakisääteisen vuosikokouksen, jossa suunnitellaan tulevaa toimintaa. Vuosikokous kuten muukin rauhanyhdistyksen toiminta pohjautuu yhdistyksen sääntöihin. Rauhanyhdistysten säännöissä todetaan, että rauhanyhdistyksen keskeisenä tarkoituksena on herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää.
Sääntöjensä mukaan rauhanyhdistykset järjestävät Raamatun ja evankelis-luterilaisen uskon, tunnustuksen ja opin pohjalta seuroja, joihin kaikilla on vapaa pääsy. Seuroissa sananpalvelija lukee Raamatusta tekstin ja selittää sitä.

Rauhanyhdistysten kautta tehtävä evankeliumin työ pohjautuu raamatulliseen uskoon siitä, että Pyhä Henki kokoaa maan päällä Jumalan seurakunnan, jossa Kristuksen työ jatkuu maan päällä. Seuratilaisuudessa Pyhä Henki avaa Raamatun kirjoituksia sananpalvelijoiden kautta ja ruokkii elävällä sanalla kuulijoiden kuolematonta sielua. Jumalan sanan keskeisin viesti on sanoma anteeksiantamuksesta, jonka Jumala lahjoittaa ihmiselle armosta, Kristuksen sovintotyön tähden.

Erityisesti nykyään on tärkeää muistuttaa siitä, että Jumalan sanan saarnaan kuuluvat lohdutuksen ja anteeksiantamuksen ohella myös neuvon ja nuhteen sanat. Nykyään korostetaan riippumattomuutta ja yksilön valinnanvapautta. Ihmisen on vaikea nöyrtyä ottamaan vastaan neuvoja ja nuhteita. Usein puhutaan, että jokaisen tulee saada itse määritellä vakaumuksensa ja ettei kenelläkään ole oikeutta puuttua siihen. Esimerkiksi synnistä varoittaminen tai kehotus parannukseen saatetaan nähdä jopa hengellisenä väkivaltana. Tällainen ajattelu on valitettavasti saanut jalansijaa myös rakkaassa kansankirkossamme.

Kirkkomme tunnustuskirjat toteavat Raamatun mukaisesti, että saarnan varsinainen tehtävä on ”syyttää synneistä ja jakaa syntien anteeksiantamusta ja vanhurskautta Kristuksen tähden, samoin antaa Pyhä Henki ja iankaikkinen elämä” (Apol. XII, 27). Jeesus antoi omilleen käskyn saarnata sekä parannusta että syntien anteeksiantamusta kaikille kansoille (Luuk. 24:47). Tämä ei kuitenkaan ohjaa kovuuteen, vaan parannuskehotuskin on tehtävä lempeästi ja kärsivällisesti (2. Tim. 2:24–25).

Evankeliumin työtä tekevät uskovaiset ihmiset, mutta sen ohjaajana on kaikkivaltias Jumala. Työn tulos ei ole riippuvainen ihmisten tekemisistä, vaan kasvun antaja on aina Jumala. Vajavaisten ihmisten kautta julistetussa evankeliumissa on Jumalan voima, joka pelastaa ihmisen pimeydestä ja siirtää Jumalan valtakuntaan. Elävä usko on ihmiselämän tärkein asia.

Julkaistu Päivämiehessä 11.2.2015.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi