Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Lapsiperheet tarvitsevat tukea

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 4.3.2015 00:00 | Päivämies


Kirkko kertoi äskettäin, että yhä useampi lapsiperhe hakee apua sen perheneuvonnasta. Äideillä ja isillä voi olla monenlaisia paineita, jotka liittyvät muun muassa kasvatukseen, kodinhoitoon, talouteen ja aviopuolisoiden suhteeseen. Viime vuonna perheneuvonnasta haki apua lähes 17 500 ihmistä, joista suurin osa oli pienten lasten vanhempia.
Isyys ja äitiys on suuri lahja ja tehtävä Jumalalta. Jokainen lapsi on arvokas ja ansaitsee vanhempiensa ja yhteiskunnan täyden avun ja tuen. Kirkko toivookin, että tuleva hallitus kiinnittää erityistä huomiota pikkulapsiperheiden tukemiseen. Se esittää tulevan hallituksen ohjelmaan esimerkiksi perheneuvonnan palveluiden turvaamista ja moniammatillisen verkoston rakentamista lapsiperheiden tueksi.

Viime vuosina monia maamme lapsiperheitä ovat kuormittaneet perhe-etuuksien leikkaukset. Aiheesta käydyssä julkisessa keskustelussa on ollut kotikasvatuksen arvoa kyseenalaistavia piirteitä. Kotiäidin ja -isän työ on kuitenkin yhtä arvokasta kuin kodin ulkopuolella tehtävä työ.

Vanhemmat tarvitsevat sekä tunnustusta että konkreettista tukea tärkeässä tehtävässään riippumatta siitä, ovatko heidän lapsensa koti- vai päivähoidossa. Parhaimmassa tapauksessa he saavat näitä molempia niin yhteiskunnalta, kirkolta kuin yksittäisiltä ihmisiltäkin. Voimia uudistavat myös mielekäs tekeminen ja luovat harrastukset.

Kristillisyydessämme äidit ja isät saavat usein tukea uskonystäviltään. Jo ajatusten jakaminen ystävien ja tuttavapariskuntien kanssa voi toimia tärkeänä tukena. Voimavaroja perhe-elämään ja aviosuhteeseen voi saada myös kristillisyytemme julkaisuista ja aviopuolisoiden keskusteluilloista sekä aviopuolisoleireiltä.

Kristillisyytemme perhe- ja diakoniatyön yhtenä tarkoituksena on ennaltaehkäistä perheiden ongelmia. Sydämen usko saa voimaa Jumalan sanasta ja vahvistaa äidin ja isän luottamusta siihen, että Jumala on perheen tukena. Usko ohjaa rakastamaan ja palvelemaan jokaista perheenjäsentä sekä vaalimaan kodin eheyttä ja hyvinvointia.

Perheen ongelmiin on tarvittaessa saatavissa myös ammattiapua esimerkiksi perheneuvonnasta. Kirkon perheasian neuvottelukeskusten tarjoama perheneuvonta on kaikille maksutonta, ja perhekeskusten henkilökunnalla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Apua kannattaa hakea riittävän ajoissa.

Uskovaiset vanhemmat katselevat lasta ja lapsiperheen elämää uskon vaikuttaman näköalan kautta. Raamatun mukaan jokainen lapsi on suuri Jumalan lahja. Vanhemmat saavat pyytää Jumalalta voimaa niihin elämänvaiheisiin, joita he kohtaavat lapsen varttuessa vauvasta aikuisuuteen. Äidit ja isät eivät ole koskaan yksin, sillä he saavat turvautua Jumalaan, joka on luvannut olla omiensa lähellä kaikkina päivinä.

Julkaistu Päivämiehessä 4.3.2015.

Kuva: Arvi Tyni

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi