Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Yhteistä rakkautta on vaalittava

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 11.3.2015 00:00 | Päivämies
SRK:n viestinnän tämän vuoden teemana on rakkaus. Aihetta käsitellään vuoden aikana muun muassa julkaisuissa, alustuksissa ja suviseurojen perjantai-illan puheenvuorossa. Suviseuroissa julkistetaan SRK:n vuosikirja, jossa rakkautta tarkastellaan eri näkökulmista.
Rakkaus on aiheena ajankohtainen, sillä siitä kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Jokainen ihminen haluaa kokea ihmissuhteissaan rakkautta. Ajassamme markkinoidaan ja kulutetaan paljon viihdettä, jossa rakkaus esitetään yleensä pinnallisena, ihmisen halujen ja himojen tyydyttämisen välineenä. Raamatussa rakkaus sen sijaan nähdään ennen kaikkea Jumalan ominaisuutena, joka tulee esille erityisesti hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Tärkeintä ja suurinta rakkautta on rakkaus, joka kohdistuu Jumalasta ihmiseen. Rakkaudessaan Jumala pelastaa ihmisen, joka ei omilla teoillaan tai voimillaan voi saavuttaa iankaikkista elämää. Ihmiselämän tärkein asia onkin päästä osalliseksi vanhurskaudesta, jonka Jumala valmisti Pojassaan.

Kun ihminen uskoo syntien anteeksiantamuksen evankeliumin, hän saa sydämeensä Pyhän Hengen ja pääsee asukkaaksi Jumalan valtakuntaan. Pyhä Henki synnyttää hänessä rakkauden, joka ei ole lähtöisin ihmisestä. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus yhdistää uskovaiset maan päällä yhdeksi Jumalan seurakunnaksi.

Inhimillinen, ihmisestä lähtevä rakkaus helposti hylkii toisin ajattelevaa ja näkee ihmiset eriarvoisina. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus sen sijaan neuvoo rakastamaan ja kunnioittamaan kaikki ihmisiä, myös niitä, jotka uskovat ja ajattelevat eri tavalla tai eivät usko ollenkaan.

Jumalan rakkaus ohjaa pitämään kaikkia ihmisiä samanarvoisina ja kutsumaan jokaista sisälle Jumalan valtakuntaan. Tämän vuoksi uskovaiset kutsuvat ystäviään ja tuttaviaan seuroihin ja kehottavat parannukseen. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus myös opastaa huolehtimaan uskonystävistä. Tärkeintä on, että jokainen Jumalan lapsi jaksaisi taistella syntiä vastaan ja varjeltuisi uskomassa elämänsä loppuun saakka.

Raamattu kehottaa toistuvasti vaalimaan Jumalan lasten välistä rakkautta ja toteaa, että kun ”vääryys saa vallan, rakkaus monessa kylmenee” (Matt. 24:12). Synti rikkoo Jumalan lahjoittaman rakkauden. Rakkautta vaalitaan anteeksi pyytämällä ja antamalla. Syntien anteeksiantamus synnyttää halun toimia niin, että yhteinen rakkaus säilyy ja vahvistuu. Tärkeää ei ole oma kunnia tai omat onnistumiset, vaan sydämen usko sekä yhteys ja rakkaus Jumalan seurakunnassa.

Yksikään ihminen ei ole erehtymätön, vaan jokainen joutuu lankeemuksiin. Sen vuoksi syntien anteeksiantamus on uskonelämän elinehto. Jumalan valtakunnassa saarnataan katuvalle evankeliumia aina ja rajoituksetta. Kristuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä ja antaa vapauden iloita Pyhän Hengen synnyttämästä Jumalan rakkaudesta.

Julkaistu Päivämiehessä 11.3.2015.

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi