Tiistai 16.7.2019
"
- Nämä teidän tulee pitää: Puhukaa totta toisillenne! Jakakaa oikeutta totuuden mukaan, niin että rauha vallitsee keskuudessanne. Sak. 8:16

Yhteistä rakkautta on vaalittava

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 11.3.2015 00:00 | Päivämies
SRK:n viestinnän tämän vuoden teemana on rakkaus. Aihetta käsitellään vuoden aikana muun muassa julkaisuissa, alustuksissa ja suviseurojen perjantai-illan puheenvuorossa. Suviseuroissa julkistetaan SRK:n vuosikirja, jossa rakkautta tarkastellaan eri näkökulmista.
Rakkaus on aiheena ajankohtainen, sillä siitä kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Jokainen ihminen haluaa kokea ihmissuhteissaan rakkautta. Ajassamme markkinoidaan ja kulutetaan paljon viihdettä, jossa rakkaus esitetään yleensä pinnallisena, ihmisen halujen ja himojen tyydyttämisen välineenä. Raamatussa rakkaus sen sijaan nähdään ennen kaikkea Jumalan ominaisuutena, joka tulee esille erityisesti hänen Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Tärkeintä ja suurinta rakkautta on rakkaus, joka kohdistuu Jumalasta ihmiseen. Rakkaudessaan Jumala pelastaa ihmisen, joka ei omilla teoillaan tai voimillaan voi saavuttaa iankaikkista elämää. Ihmiselämän tärkein asia onkin päästä osalliseksi vanhurskaudesta, jonka Jumala valmisti Pojassaan.

Kun ihminen uskoo syntien anteeksiantamuksen evankeliumin, hän saa sydämeensä Pyhän Hengen ja pääsee asukkaaksi Jumalan valtakuntaan. Pyhä Henki synnyttää hänessä rakkauden, joka ei ole lähtöisin ihmisestä. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus yhdistää uskovaiset maan päällä yhdeksi Jumalan seurakunnaksi.

Inhimillinen, ihmisestä lähtevä rakkaus helposti hylkii toisin ajattelevaa ja näkee ihmiset eriarvoisina. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus sen sijaan neuvoo rakastamaan ja kunnioittamaan kaikki ihmisiä, myös niitä, jotka uskovat ja ajattelevat eri tavalla tai eivät usko ollenkaan.

Jumalan rakkaus ohjaa pitämään kaikkia ihmisiä samanarvoisina ja kutsumaan jokaista sisälle Jumalan valtakuntaan. Tämän vuoksi uskovaiset kutsuvat ystäviään ja tuttaviaan seuroihin ja kehottavat parannukseen. Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus myös opastaa huolehtimaan uskonystävistä. Tärkeintä on, että jokainen Jumalan lapsi jaksaisi taistella syntiä vastaan ja varjeltuisi uskomassa elämänsä loppuun saakka.

Raamattu kehottaa toistuvasti vaalimaan Jumalan lasten välistä rakkautta ja toteaa, että kun ”vääryys saa vallan, rakkaus monessa kylmenee” (Matt. 24:12). Synti rikkoo Jumalan lahjoittaman rakkauden. Rakkautta vaalitaan anteeksi pyytämällä ja antamalla. Syntien anteeksiantamus synnyttää halun toimia niin, että yhteinen rakkaus säilyy ja vahvistuu. Tärkeää ei ole oma kunnia tai omat onnistumiset, vaan sydämen usko sekä yhteys ja rakkaus Jumalan seurakunnassa.

Yksikään ihminen ei ole erehtymätön, vaan jokainen joutuu lankeemuksiin. Sen vuoksi syntien anteeksiantamus on uskonelämän elinehto. Jumalan valtakunnassa saarnataan katuvalle evankeliumia aina ja rajoituksetta. Kristuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä ja antaa vapauden iloita Pyhän Hengen synnyttämästä Jumalan rakkaudesta.

Julkaistu Päivämiehessä 11.3.2015.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi