Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Koettelemukset kuuluvat elämään

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 25.3.2015 00:00 | Päivämies
Äskettäin julkistetun tutkimuksen mukaan Euroopan unionin tyytyväisimmät ihmiset asuvat Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Tutkimuksen mukaan ihmisten kokemukseen omasta tyytyväisyydestään vaikutti eniten ter­veys. Myös taloudellinen tilanne ja sosiaaliset suhteet vaikuttivat merkittävästi tyytyväisyyteen.
Suomalaisilla on monia muitakin tyytyväisyyden ja kiitollisuuden aiheita. Meillä on esimerkiksi ainutlaatuisen puhdas luonto, vakaat yhteiskunnalliset olot, uskonnonvapaus ja kokoontumisvapaus, hyvin toimiva julkinen terveydenhuolto ja jokaiselle kansalaiselle taattu perustoimeentulo.

Suomalaisten muuta Eurooppaa korkeampi tyytyväisyys on ilon ja kiitoksen aihe. Terveys, hyvä taloudellinen tilanne ja toimivat sosiaaliset suhteet ovat hyviä ja tavoittelemisen arvoisia asioita. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ihmisen elämä on äärimmäisen hauraalla pohjalla, jos hänen tyytyväisyytensä perustuu pelkästään ajallisiin asioihin.

Kaikki ajallinen on helposti häviävää ja kerran lopullisesti katoavaa. Koko elämä saattaa katketa yhdessä hetkessä. Silloin ihmiselle ei jää jäljelle mitään hyvää, jos hän ei ole kiinnittänyt sydäntään sellaiseen, mikä ei häviä ajan rajan tuolla puolenkaan.

Jeesus kehottaa: ”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. – – Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen.” (Matt. 6:19–20.) Hän myös varoittaa: ”Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon?” (Matt. 16:26.)

Suurimman ja kestävimmän tyytyväisyyden ihminen saa elävästä uskosta Jumalan valtakunnassa. Paavali toteaa, että on suuri voitto olla uskovainen ihminen ja tyytyä onneensa (1. Tim. 6:6). Uskon myötä ihminen saa sydämeensä ilon, levon ja rauhan, jotka eivät katoa, vaikka kaikki ajallinen häviäisi. Jumalan lapsella on elämässään kestävä tarkoitus ja lupaus iankaikkisesta elämästä.

Vaikeudet ja vastoinkäymiset kuuluvat jokaisen ihmisen elämään. Elävä usko antaa nöyryyttä ja ymmärrystä tyytyä elämään sellaisena kuin Jumala sen antaa. Raamattu määritteleekin uskon niin, että se on lujaa luottamista Jumalaan ja hänen lupauksiinsa (Hepr. 11:1).

Vaikeinakin hetkinä, myös epäilysten ja kiusausten pai­naessa, Jumalan lapsi saa tuntea turvaa ja luottamusta. Jumala ei hylkää omiaan, vaan on luvannut kantaa heikkoutta ja syntisyyttä tuntevaa lastaan tämän kaikkina elinpäivinä.

Koettelemuksilla on aina jokin tarkoitus, vaikka ihminen ei niitä useinkaan rajallisella ymmärryksellään kykene käsittämään. Jumala on kaikkivaltias ja kaikkitietävä ja antaa lapselleen sitä, minkä milloinkin näkee parhaaksi. Tärkeintä on säilyä Jumalan lapsena hänen valtakunnassaan ja päästä kerran perille taivaan iloon. Tämä näky antaa sydämeen syvimmän tyytyväisyyden.

Julkaistu Päivämiehessä 25.3.2015.

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi