Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

Pääsiäinen on kristillinen juhla

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 1.4.2015 00:00 | Päivämies
Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Sitä on alkukirkon ajoista lähtien vietetty Jeesuksen ylösnousemuksen muistojuhlana. Koko kristillinen usko perustuu Jeesuksen ylösnousemukseen. Raamattu toteaa, että ilman sitä uskomme olisi turha (1. Kor. 15:17). Vanhastaan pääsiäisestä onkin sanottu: ”Juhlien juhla!”
Kristillisyydessämme pääsiäiseen valmistaudutaan päiväkerhoissa, pyhäkouluissa, seuroissa ja muissa tilaisuuksissa Jumalan sanan perustalta. Pääsiäistä vietetään perinteisesti kokoontumalla rauhanyhdistykselle pääsiäisseuroihin. Seuroissa on aina keskeisimpänä asiana pääsiäisen sanoma, syntien anteeksiantamus, jonka Jeesus valmisti ristinkuolemallaan ja ylösnousemisellaan.

Yhteiskuntamme maallistuminen näkyy valitettavasti myös pääsiäisen vietossa. Monille pääsiäispyhät merkitsevät vain vuotuista loma-aikaa vailla hengellistä sisältöä. Joillekin saattaa jopa olla kokonaan tuntematonta, että pääsiäinen on kristillinen juhla.

Pääsiäisen merkitystä ja sanomaa kannattaa pitää esillä kodeissa, kouluissa ja eri kasvatustilanteissa, jotta lapset ja nuoret oppivat tuntemaan kirkkovuoden vanhimman ja tärkeimmän juhlapyhän.

On arvokasta, että niin pitkäperjantai ja toinen pääsiäispäivä kuin muutkin arkipyhät ovat saaneet säilyä maassamme yleisinä vapaapäivinä. Toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni pysähtyisi ylimääräisenä vapaa-aikanaan pohtimaan pyhäpäivien syvintä sanomaa ja niiden merkitystä itselleen.

Hyvät harrastukset, ruumiillinen ja henkinen lepo ja virkistys ovat kaikille tarpeellisia. Nämä eivät kuitenkaan saisi olla pääsiäisen keskeisimpiä asioita. Jotain olennaista jää puuttumaan, jos koko pitkän viikonlopun aikana ei hiljennytä pääsiäisen perimmäisen sanoman äärelle. Tähän avautuu mahdollisuus Raamatun ja kristillisyytemme julkaisujen sekä erityisesti Jumalan sanan äärellä seuroissa, kirkoissa ja nykyisin myös internetin kautta.

Evankeliumin uskomisen kautta pääsiäisen sanoma avautuu kaikessa suuruudessaan. Pääsiäisaamun ilon voi kokea, kun synnin aiheuttamaan murheeseen kuulee henkilökohtaisesti sanoman syntien sovituksesta.

Julkaistu Päivämiehessä 1.4.2015.

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi