Perjantai 6.12.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja." Matt. 20:26-27

Kannattaa äänestää

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 15.4.2015 00:00 | Päivämies
Tulevana sunnuntaina järjestettävissä eduskuntavaaleissa jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja maamme kehityksen suuntaan. Maamme perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu Suomessa kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Äänestämisessä on siis kyse todella tärkeästä asiasta, kansanvallan toteutumisesta.
Vanhemmille ikäpolville äänestäminen on monesti itsestäänselvyys. Erityisesti menneinä aikoina äänestämistä pidettiin laajasti paitsi oikeutena myös kansalaisvelvollisuutena. Valitettavasti äänioikeuden merkitys on monien mielissä hämärtynyt, ja ”nukkuvien puolue” on saanut viime vuosikymmeninä eduskuntavaaleissa noin kolmasosan kannatuksen.

Äänestämällä rakennamme isänmaatamme ja palvelemme Jumalan antamaa esivaltaa. Äänestäessä on tärkeää muistaa, että samalla annamme tukemme valitsemamme ehdokkaan arvoille ja ajatuksille. Jokainen päätöksentekijä tekee ratkaisujaan arvojensa pohjalta.

Kristilliset arvot ovat jo pitkään menettäneet asemaansa maassamme. Tämä on näkynyt myös niin, että yhteiskunnassamme on tehty päätöksiä, jotka eivät ole Jumalan sanan mukaisia. Sen vuoksi on tärkeää tukea ehdokasta, joka kannattaa kristillisiä arvoja ja toimii niiden mukaisesti.

Nuoret seuraavat monessa vanhempiensa esimerkkiä. Lasten ja nuorten onkin hyvä oppia jo lapsuudenkodissaan äänestämisen merkitys. Kun vanhemmat arvostavat äänioikeutta ja puhuvat siitä myönteisesti, äänestämisestä tulee helpommin luonteva asia nuorillekin. Erityisesti nyt vaalien edellä kannattaa rohkaista nuoria äänestämään. Jos nuori ei löydä sopivaa ehdokasta, häntä voi auttaa esimerkiksi vaalikoneiden kautta etsimään ehdokkaan, joka tukee kristillisiä arvoja.

Isänmaan asioissakin saa luottaa Jumalan johdatukseen. Raamattu muistuttaa, että Jumala antaa kulloiseenkin aikaan sopivan esivallan. ”Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. – – Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi.” (Room. 13:1,4.) Raamattu myös kehottaa rukoilemaan esivallan puolesta, ”jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti” (1. Tim. 2:2).

Myös eduskuntaan ja kaikkiin luottamustehtäviin valittujen on hyvä muistaa, että he ovat palvelijoita. Yhteisten asioiden hoitamiseen kannattaa pyytää voimia ja viisautta Jumalalta.

Julkaistu Päivämiehessä 15.4.2015.
 

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi