Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Kannattaa äänestää

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 15.4.2015 00:00 | Päivämies
Tulevana sunnuntaina järjestettävissä eduskuntavaaleissa jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja maamme kehityksen suuntaan. Maamme perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu Suomessa kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Äänestämisessä on siis kyse todella tärkeästä asiasta, kansanvallan toteutumisesta.
Vanhemmille ikäpolville äänestäminen on monesti itsestäänselvyys. Erityisesti menneinä aikoina äänestämistä pidettiin laajasti paitsi oikeutena myös kansalaisvelvollisuutena. Valitettavasti äänioikeuden merkitys on monien mielissä hämärtynyt, ja ”nukkuvien puolue” on saanut viime vuosikymmeninä eduskuntavaaleissa noin kolmasosan kannatuksen.

Äänestämällä rakennamme isänmaatamme ja palvelemme Jumalan antamaa esivaltaa. Äänestäessä on tärkeää muistaa, että samalla annamme tukemme valitsemamme ehdokkaan arvoille ja ajatuksille. Jokainen päätöksentekijä tekee ratkaisujaan arvojensa pohjalta.

Kristilliset arvot ovat jo pitkään menettäneet asemaansa maassamme. Tämä on näkynyt myös niin, että yhteiskunnassamme on tehty päätöksiä, jotka eivät ole Jumalan sanan mukaisia. Sen vuoksi on tärkeää tukea ehdokasta, joka kannattaa kristillisiä arvoja ja toimii niiden mukaisesti.

Nuoret seuraavat monessa vanhempiensa esimerkkiä. Lasten ja nuorten onkin hyvä oppia jo lapsuudenkodissaan äänestämisen merkitys. Kun vanhemmat arvostavat äänioikeutta ja puhuvat siitä myönteisesti, äänestämisestä tulee helpommin luonteva asia nuorillekin. Erityisesti nyt vaalien edellä kannattaa rohkaista nuoria äänestämään. Jos nuori ei löydä sopivaa ehdokasta, häntä voi auttaa esimerkiksi vaalikoneiden kautta etsimään ehdokkaan, joka tukee kristillisiä arvoja.

Isänmaan asioissakin saa luottaa Jumalan johdatukseen. Raamattu muistuttaa, että Jumala antaa kulloiseenkin aikaan sopivan esivallan. ”Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. – – Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi.” (Room. 13:1,4.) Raamattu myös kehottaa rukoilemaan esivallan puolesta, ”jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti” (1. Tim. 2:2).

Myös eduskuntaan ja kaikkiin luottamustehtäviin valittujen on hyvä muistaa, että he ovat palvelijoita. Yhteisten asioiden hoitamiseen kannattaa pyytää voimia ja viisautta Jumalalta.

Julkaistu Päivämiehessä 15.4.2015.
 

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi