Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

Kannattaa äänestää

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 15.4.2015 00:00 | Päivämies
Tulevana sunnuntaina järjestettävissä eduskuntavaaleissa jokaisella äänioikeutetulla on mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja maamme kehityksen suuntaan. Maamme perustuslain mukaan valtiovalta kuuluu Suomessa kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Äänestämisessä on siis kyse todella tärkeästä asiasta, kansanvallan toteutumisesta.
Vanhemmille ikäpolville äänestäminen on monesti itsestäänselvyys. Erityisesti menneinä aikoina äänestämistä pidettiin laajasti paitsi oikeutena myös kansalaisvelvollisuutena. Valitettavasti äänioikeuden merkitys on monien mielissä hämärtynyt, ja ”nukkuvien puolue” on saanut viime vuosikymmeninä eduskuntavaaleissa noin kolmasosan kannatuksen.

Äänestämällä rakennamme isänmaatamme ja palvelemme Jumalan antamaa esivaltaa. Äänestäessä on tärkeää muistaa, että samalla annamme tukemme valitsemamme ehdokkaan arvoille ja ajatuksille. Jokainen päätöksentekijä tekee ratkaisujaan arvojensa pohjalta.

Kristilliset arvot ovat jo pitkään menettäneet asemaansa maassamme. Tämä on näkynyt myös niin, että yhteiskunnassamme on tehty päätöksiä, jotka eivät ole Jumalan sanan mukaisia. Sen vuoksi on tärkeää tukea ehdokasta, joka kannattaa kristillisiä arvoja ja toimii niiden mukaisesti.

Nuoret seuraavat monessa vanhempiensa esimerkkiä. Lasten ja nuorten onkin hyvä oppia jo lapsuudenkodissaan äänestämisen merkitys. Kun vanhemmat arvostavat äänioikeutta ja puhuvat siitä myönteisesti, äänestämisestä tulee helpommin luonteva asia nuorillekin. Erityisesti nyt vaalien edellä kannattaa rohkaista nuoria äänestämään. Jos nuori ei löydä sopivaa ehdokasta, häntä voi auttaa esimerkiksi vaalikoneiden kautta etsimään ehdokkaan, joka tukee kristillisiä arvoja.

Isänmaan asioissakin saa luottaa Jumalan johdatukseen. Raamattu muistuttaa, että Jumala antaa kulloiseenkin aikaan sopivan esivallan. ”Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin, häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. – – Se on Jumalan palvelija ja toimii sinun parhaaksesi.” (Room. 13:1,4.) Raamattu myös kehottaa rukoilemaan esivallan puolesta, ”jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti” (1. Tim. 2:2).

Myös eduskuntaan ja kaikkiin luottamustehtäviin valittujen on hyvä muistaa, että he ovat palvelijoita. Yhteisten asioiden hoitamiseen kannattaa pyytää voimia ja viisautta Jumalalta.

Julkaistu Päivämiehessä 15.4.2015.
 

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi