Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

”Monesta pahasta olen säästynyt”

Usko ja elämä - Puhutaan maasta ja taivaasta 26.4.2014 07:01 | Päivämies
Kun töysäläiseltä Saara Pohjoselta kysytään, mikä hänestä tulee isona, vastaus tulee empimättä:

– Veronmaksaja. Olen saanut tähänastisessa elämässäni niin paljon hyviä asioita veromarkoilla, että toivon voivani osallistua sen takaisinmaksuun.
Saara on selvinnyt erityisen hyvän huumorintajunsa avulla monesta kiperästä tilanteesta. Hän ei kaipaa sääliä eikä päivittelijöitä. 

Perusluonteeltaan luottavaisen nuoren naisen historiassa on vaikeampiakin aikoja. 12-vuotiaana hänellä oli voimakkaita pelkoja ja epäilyksiä omasta uskosta sekä koko uskon järkevyydestä. 

– Taivaan Isä antoi silloin minulle arvokkaan saattomiehen, jonka kanssa juttelimme paljon. Silloin usko tuli minulle omakohtaiseksi ja rauha palasi sydämeeni.

Saaran sitkeyttä kuvastaa hyvin eräs lauantaipäivä. Isä oli lämmittämässä saunaa ja huikkasi pikkuväkeä hakemaan saunapuita. Saara oli viisivuotias, mutta kulki vielä kontaten. Puita tulla kolisteli saunan laariin muiden kantaessa. Viimeisenä tuli Saara hampaissaan muovikassi, jossa oli yksi halko.

Myöhemmin, kun Saaralle tuli uusia sairauksia ja uusia diagnooseja, hänen vanhempansa saattoivat puuskahtaa olevansa katkeria Taivaan Isälle siitä, että hän on antanut tytölle niin paljon vaivoja. Lapsenuskossa tyttö ihmetteli:

– Miten Taivaan Isälle voi olla katkera?

Isänmaalla ja itsenäisellä Suomella on Saaralle erityinen merkitys. Hän kunnioittaa sotaveteraaneja ja kertoo heille syynkin:

– Jos te ette olisi puolustaneet maatamme ja uskoneet pystyvänne siihen Jumalan avulla, minullakaan ei olisi ollut henkiinjäämismahdollisuuksia.

Kuultuaan tämän kauppareissulla eräs tuntematon veteraani kysyi kostein silmin:

– Saanko pitää sinun pyörätuolisi kahvasta kiinni kassalle asti?

Saara opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa taloushallintoa. Ylioppilastodistus on jo takataskussa. Haave työelämästä ja veronmaksajaksi pääsemisestä häämöttää. 

Teksti: Eila Pohjonen 
Kuva Saara Pohjoselta
Julkaistu Päivämiehessä 2.4.2014

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi