Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

”Monesta pahasta olen säästynyt”

Usko ja elämä - Puhutaan maasta ja taivaasta 26.4.2014 07:01 | Päivämies
Kun töysäläiseltä Saara Pohjoselta kysytään, mikä hänestä tulee isona, vastaus tulee empimättä:

– Veronmaksaja. Olen saanut tähänastisessa elämässäni niin paljon hyviä asioita veromarkoilla, että toivon voivani osallistua sen takaisinmaksuun.
Saara on selvinnyt erityisen hyvän huumorintajunsa avulla monesta kiperästä tilanteesta. Hän ei kaipaa sääliä eikä päivittelijöitä. 

Perusluonteeltaan luottavaisen nuoren naisen historiassa on vaikeampiakin aikoja. 12-vuotiaana hänellä oli voimakkaita pelkoja ja epäilyksiä omasta uskosta sekä koko uskon järkevyydestä. 

– Taivaan Isä antoi silloin minulle arvokkaan saattomiehen, jonka kanssa juttelimme paljon. Silloin usko tuli minulle omakohtaiseksi ja rauha palasi sydämeeni.

Saaran sitkeyttä kuvastaa hyvin eräs lauantaipäivä. Isä oli lämmittämässä saunaa ja huikkasi pikkuväkeä hakemaan saunapuita. Saara oli viisivuotias, mutta kulki vielä kontaten. Puita tulla kolisteli saunan laariin muiden kantaessa. Viimeisenä tuli Saara hampaissaan muovikassi, jossa oli yksi halko.

Myöhemmin, kun Saaralle tuli uusia sairauksia ja uusia diagnooseja, hänen vanhempansa saattoivat puuskahtaa olevansa katkeria Taivaan Isälle siitä, että hän on antanut tytölle niin paljon vaivoja. Lapsenuskossa tyttö ihmetteli:

– Miten Taivaan Isälle voi olla katkera?

Isänmaalla ja itsenäisellä Suomella on Saaralle erityinen merkitys. Hän kunnioittaa sotaveteraaneja ja kertoo heille syynkin:

– Jos te ette olisi puolustaneet maatamme ja uskoneet pystyvänne siihen Jumalan avulla, minullakaan ei olisi ollut henkiinjäämismahdollisuuksia.

Kuultuaan tämän kauppareissulla eräs tuntematon veteraani kysyi kostein silmin:

– Saanko pitää sinun pyörätuolisi kahvasta kiinni kassalle asti?

Saara opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa taloushallintoa. Ylioppilastodistus on jo takataskussa. Haave työelämästä ja veronmaksajaksi pääsemisestä häämöttää. 

Teksti: Eila Pohjonen 
Kuva Saara Pohjoselta
Julkaistu Päivämiehessä 2.4.2014


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi