Tiistai 23.4.2019
"
Me julistamme teille ilosanoman: Minkä Jumala lupasi meidän isillemme, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen. Hän on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Ap. t. 13:32-33

”Monesta pahasta olen säästynyt”

Usko ja elämä - Puhutaan maasta ja taivaasta 26.4.2014 07:01 | Päivämies
Kun töysäläiseltä Saara Pohjoselta kysytään, mikä hänestä tulee isona, vastaus tulee empimättä:

– Veronmaksaja. Olen saanut tähänastisessa elämässäni niin paljon hyviä asioita veromarkoilla, että toivon voivani osallistua sen takaisinmaksuun.
Saara on selvinnyt erityisen hyvän huumorintajunsa avulla monesta kiperästä tilanteesta. Hän ei kaipaa sääliä eikä päivittelijöitä. 

Perusluonteeltaan luottavaisen nuoren naisen historiassa on vaikeampiakin aikoja. 12-vuotiaana hänellä oli voimakkaita pelkoja ja epäilyksiä omasta uskosta sekä koko uskon järkevyydestä. 

– Taivaan Isä antoi silloin minulle arvokkaan saattomiehen, jonka kanssa juttelimme paljon. Silloin usko tuli minulle omakohtaiseksi ja rauha palasi sydämeeni.

Saaran sitkeyttä kuvastaa hyvin eräs lauantaipäivä. Isä oli lämmittämässä saunaa ja huikkasi pikkuväkeä hakemaan saunapuita. Saara oli viisivuotias, mutta kulki vielä kontaten. Puita tulla kolisteli saunan laariin muiden kantaessa. Viimeisenä tuli Saara hampaissaan muovikassi, jossa oli yksi halko.

Myöhemmin, kun Saaralle tuli uusia sairauksia ja uusia diagnooseja, hänen vanhempansa saattoivat puuskahtaa olevansa katkeria Taivaan Isälle siitä, että hän on antanut tytölle niin paljon vaivoja. Lapsenuskossa tyttö ihmetteli:

– Miten Taivaan Isälle voi olla katkera?

Isänmaalla ja itsenäisellä Suomella on Saaralle erityinen merkitys. Hän kunnioittaa sotaveteraaneja ja kertoo heille syynkin:

– Jos te ette olisi puolustaneet maatamme ja uskoneet pystyvänne siihen Jumalan avulla, minullakaan ei olisi ollut henkiinjäämismahdollisuuksia.

Kuultuaan tämän kauppareissulla eräs tuntematon veteraani kysyi kostein silmin:

– Saanko pitää sinun pyörätuolisi kahvasta kiinni kassalle asti?

Saara opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa taloushallintoa. Ylioppilastodistus on jo takataskussa. Haave työelämästä ja veronmaksajaksi pääsemisestä häämöttää. 

Teksti: Eila Pohjonen 
Kuva Saara Pohjoselta
Julkaistu Päivämiehessä 2.4.2014

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi