Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

Helsingin torstaikerhossa tutustuttiin uusiin ystäviin

Uutiset 5.4.2014 10:04 | Lauri Pajula


Kuulin ystävältäni Helsingin Rauhanyhdistyksellä pidettävästä torstaikerhosta. Lähdin selvittämään, millaisesta kerhosta on kyse. 
Joka kuukauden viimeisenä torstaina pidettävään kerhoon kokoontuu keskimäärin viitisenkymmentä osallistujaa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät, esimerkiksi eläkeläiset, opiskelijat, kotiäidit ja -isät tai vaikkapa osa-aikatyötä tekevät. Jokaisella kerralla käsitellään jotakin aihetta hartauden ja yhdessä laulamisen lisäksi.

Kahvioon saapuessani harmoninen tunnelma pysäyttää omat arjen kiireet. Alkuhartaudessa Ahti Riihimäki kertoo viiden leivän ja kahden kalan ruokkimisihmeestä. Hartauden jälkeen pääsemme nauttimaan kahvia ja leivonnaisia,  jotka ovat herkullisia ja varmasti kotitekoisia.Tällä kertaa teemana on ystävyys. Kirsti Riihimäki pitää aiheesta napakan alustuksen, jonka jälkeen saamme hänen opastuksellaan pienissä ryhmissä tutustua uusiin ystäviin. Aihe puhuttaa kerholaisia suuresti. Saamme hauskan tehtävän: tulevan vuoden aikana etsiydymme seuroissa uusien ystävien viereen istumaan.

Ryhmätyön lopuksi luemme raamatusta Johanneksen evankeliumin kuudennen luvun jakeen 26, joka on paastonajan neljännen sunnuntain teksti. Tekstissä Jeesus vastasi kansalle: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.” Loppurukouksen jälkeen laulamme virsiä ja Siionin lauluja.Muiden jo lähdettyä kotimatkalle jäämme juttelemaan Sylvin ja Vapun kanssa ystävyydestä. Kaverukset kertoivat tavanneensa noin 30 vuotta sitten äidit ja lapset -leirillä. Sylville ja Vapulle ystävyys merkitsee tukea ja turvaa uskonelämässä ja arjen asioissa. Luotettavuus ja omana itsenä oleminen ovat tärkeitä arvoja ystävyyssuhteissa, he tuumailevat.

– Voimme lenkkeillä, kyläillä, shoppailla ja kulkea yhdessä seuramatkoilla.
– Hyvälle ystävälle voi soittaa ja pyytää käymään milloin vain.

Torstai-kerho tuntuu olevan keidas arjen keskellä. Tänne haluan tulla uudestaan.

Kuvat: Lauri Pajula ja Jarmo Määttä

Tunnisteet:


ystävyys kerho

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi