Torstai 18.4.2019
"
Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Luuk. 22:19

Helsingin torstaikerhossa tutustuttiin uusiin ystäviin

Uutiset 5.4.2014 10:04 | Lauri Pajula


Kuulin ystävältäni Helsingin Rauhanyhdistyksellä pidettävästä torstaikerhosta. Lähdin selvittämään, millaisesta kerhosta on kyse. 
Joka kuukauden viimeisenä torstaina pidettävään kerhoon kokoontuu keskimäärin viitisenkymmentä osallistujaa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät, esimerkiksi eläkeläiset, opiskelijat, kotiäidit ja -isät tai vaikkapa osa-aikatyötä tekevät. Jokaisella kerralla käsitellään jotakin aihetta hartauden ja yhdessä laulamisen lisäksi.

Kahvioon saapuessani harmoninen tunnelma pysäyttää omat arjen kiireet. Alkuhartaudessa Ahti Riihimäki kertoo viiden leivän ja kahden kalan ruokkimisihmeestä. Hartauden jälkeen pääsemme nauttimaan kahvia ja leivonnaisia,  jotka ovat herkullisia ja varmasti kotitekoisia.Tällä kertaa teemana on ystävyys. Kirsti Riihimäki pitää aiheesta napakan alustuksen, jonka jälkeen saamme hänen opastuksellaan pienissä ryhmissä tutustua uusiin ystäviin. Aihe puhuttaa kerholaisia suuresti. Saamme hauskan tehtävän: tulevan vuoden aikana etsiydymme seuroissa uusien ystävien viereen istumaan.

Ryhmätyön lopuksi luemme raamatusta Johanneksen evankeliumin kuudennen luvun jakeen 26, joka on paastonajan neljännen sunnuntain teksti. Tekstissä Jeesus vastasi kansalle: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.” Loppurukouksen jälkeen laulamme virsiä ja Siionin lauluja.Muiden jo lähdettyä kotimatkalle jäämme juttelemaan Sylvin ja Vapun kanssa ystävyydestä. Kaverukset kertoivat tavanneensa noin 30 vuotta sitten äidit ja lapset -leirillä. Sylville ja Vapulle ystävyys merkitsee tukea ja turvaa uskonelämässä ja arjen asioissa. Luotettavuus ja omana itsenä oleminen ovat tärkeitä arvoja ystävyyssuhteissa, he tuumailevat.

– Voimme lenkkeillä, kyläillä, shoppailla ja kulkea yhdessä seuramatkoilla.
– Hyvälle ystävälle voi soittaa ja pyytää käymään milloin vain.

Torstai-kerho tuntuu olevan keidas arjen keskellä. Tänne haluan tulla uudestaan.

Kuvat: Lauri Pajula ja Jarmo Määttä

Tunnisteet:


ystävyys kerho

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi