Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Helsingin torstaikerhossa tutustuttiin uusiin ystäviin

Uutiset 5.4.2014 10:04 | Lauri Pajula


Kuulin ystävältäni Helsingin Rauhanyhdistyksellä pidettävästä torstaikerhosta. Lähdin selvittämään, millaisesta kerhosta on kyse. 
Joka kuukauden viimeisenä torstaina pidettävään kerhoon kokoontuu keskimäärin viitisenkymmentä osallistujaa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät, esimerkiksi eläkeläiset, opiskelijat, kotiäidit ja -isät tai vaikkapa osa-aikatyötä tekevät. Jokaisella kerralla käsitellään jotakin aihetta hartauden ja yhdessä laulamisen lisäksi.

Kahvioon saapuessani harmoninen tunnelma pysäyttää omat arjen kiireet. Alkuhartaudessa Ahti Riihimäki kertoo viiden leivän ja kahden kalan ruokkimisihmeestä. Hartauden jälkeen pääsemme nauttimaan kahvia ja leivonnaisia,  jotka ovat herkullisia ja varmasti kotitekoisia.Tällä kertaa teemana on ystävyys. Kirsti Riihimäki pitää aiheesta napakan alustuksen, jonka jälkeen saamme hänen opastuksellaan pienissä ryhmissä tutustua uusiin ystäviin. Aihe puhuttaa kerholaisia suuresti. Saamme hauskan tehtävän: tulevan vuoden aikana etsiydymme seuroissa uusien ystävien viereen istumaan.

Ryhmätyön lopuksi luemme raamatusta Johanneksen evankeliumin kuudennen luvun jakeen 26, joka on paastonajan neljännen sunnuntain teksti. Tekstissä Jeesus vastasi kansalle: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.” Loppurukouksen jälkeen laulamme virsiä ja Siionin lauluja.Muiden jo lähdettyä kotimatkalle jäämme juttelemaan Sylvin ja Vapun kanssa ystävyydestä. Kaverukset kertoivat tavanneensa noin 30 vuotta sitten äidit ja lapset -leirillä. Sylville ja Vapulle ystävyys merkitsee tukea ja turvaa uskonelämässä ja arjen asioissa. Luotettavuus ja omana itsenä oleminen ovat tärkeitä arvoja ystävyyssuhteissa, he tuumailevat.

– Voimme lenkkeillä, kyläillä, shoppailla ja kulkea yhdessä seuramatkoilla.
– Hyvälle ystävälle voi soittaa ja pyytää käymään milloin vain.

Torstai-kerho tuntuu olevan keidas arjen keskellä. Tänne haluan tulla uudestaan.

Kuvat: Lauri Pajula ja Jarmo Määttä

Tunnisteet:


ystävyys kerho

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi