Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

Helsingin torstaikerhossa tutustuttiin uusiin ystäviin

Uutiset 5.4.2014 10:04 | Lauri Pajula


Kuulin ystävältäni Helsingin Rauhanyhdistyksellä pidettävästä torstaikerhosta. Lähdin selvittämään, millaisesta kerhosta on kyse. 
Joka kuukauden viimeisenä torstaina pidettävään kerhoon kokoontuu keskimäärin viitisenkymmentä osallistujaa. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät, esimerkiksi eläkeläiset, opiskelijat, kotiäidit ja -isät tai vaikkapa osa-aikatyötä tekevät. Jokaisella kerralla käsitellään jotakin aihetta hartauden ja yhdessä laulamisen lisäksi.

Kahvioon saapuessani harmoninen tunnelma pysäyttää omat arjen kiireet. Alkuhartaudessa Ahti Riihimäki kertoo viiden leivän ja kahden kalan ruokkimisihmeestä. Hartauden jälkeen pääsemme nauttimaan kahvia ja leivonnaisia,  jotka ovat herkullisia ja varmasti kotitekoisia.Tällä kertaa teemana on ystävyys. Kirsti Riihimäki pitää aiheesta napakan alustuksen, jonka jälkeen saamme hänen opastuksellaan pienissä ryhmissä tutustua uusiin ystäviin. Aihe puhuttaa kerholaisia suuresti. Saamme hauskan tehtävän: tulevan vuoden aikana etsiydymme seuroissa uusien ystävien viereen istumaan.

Ryhmätyön lopuksi luemme raamatusta Johanneksen evankeliumin kuudennen luvun jakeen 26, joka on paastonajan neljännen sunnuntain teksti. Tekstissä Jeesus vastasi kansalle: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi.” Loppurukouksen jälkeen laulamme virsiä ja Siionin lauluja.Muiden jo lähdettyä kotimatkalle jäämme juttelemaan Sylvin ja Vapun kanssa ystävyydestä. Kaverukset kertoivat tavanneensa noin 30 vuotta sitten äidit ja lapset -leirillä. Sylville ja Vapulle ystävyys merkitsee tukea ja turvaa uskonelämässä ja arjen asioissa. Luotettavuus ja omana itsenä oleminen ovat tärkeitä arvoja ystävyyssuhteissa, he tuumailevat.

– Voimme lenkkeillä, kyläillä, shoppailla ja kulkea yhdessä seuramatkoilla.
– Hyvälle ystävälle voi soittaa ja pyytää käymään milloin vain.

Torstai-kerho tuntuu olevan keidas arjen keskellä. Tänne haluan tulla uudestaan.

Kuvat: Lauri Pajula ja Jarmo Määttä

Tunnisteet:


ystävyys kerho

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi