Torstai 18.4.2019
"
Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni." Luuk. 22:19

Talkoot käynnistyvät Pyhäjoen suviseura-alueella

Uutiset 4.4.2014 10:00 | Päivämies-verkkolehti


Pyhäjoen suviseuroihin on aikaa vielä kolmisen kuukautta, mutta seura-alueella käynnistellään jo talkoita.
Varsinainen rakentaminen alkaa pääosin toukokuussa, jolloin telttojen ja rakennusten pystytys aloitetaan. Huhtikuussa tavaroita siirretään varastoista kentälle ja rakennuspaikkoja merkitään maastoon. Päivä- ja iltatalkoot alkavat laajamittaisesti toukokuussa, jolloin paikalla on joka arkipäivä työnjohto ja opastus. Tällöin aloitetaan telttojen ja rakennusten pystytys.

Suviseuraorganisaatio toivottaa kenttätalkoisiin kaikki tervetulleiksi. Viikonloppuisin talkoolaisia odotetaan paikalle jopa yli 300. Ravintolatoimikunta järjestää talkoolaisille muonituksen.Lähikylien asukkaat ovat lahjoittaneet talven aikana lähes tuhat tukkia suviseurojen hyväksi. Tukkeja käytetään suviseurojen kenttärakenteisiin, kuten siltoihin ja rakennuksiin. Kyläyhdistys huutokauppaa käytetyn puutavaran suviseurojen jälkeen.
 
Jos voit tarjota majoitustilaa suviseuravieraille, tiloja voi tarjota vuokralle osoitteessa www.suviseurat.fi. Majoituskohteiksi sopivat lähialueiden omakotitalot, kesämökit ja huoneistot sekä asuntovaunut ja -autot.

Suviseuravalmistelujen etenemistä voi seurata suviseurojen nettisivuilta osoitteesta www.suviseurat.fi.


Kuvat: Kari Vengasaho ja Markus Lehtiniemi
Kuvat suviseuratalkoista Pudasjärveltä vuodelta 2013 ja Lopelta vuodelta 2012.

Tunnisteet:


pyhäjoki suviseurat

Lisää aiheesta:

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi