Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

SRK:n tilinpäätös positiivinen

Uutiset 7.4.2014 15:51 | Päivi Martikainen


SRK:n taloudellinen tulos oli positiivinen vuonna 2013. Siihen vaikuttivat merkittävällä tavalla lahjoitukset ja Kuusamon leirikeskuksen myyntivoitto. Vaikka säästötoimenpiteitä oli tehty, tuloksesta odotettiin vielä negatiivista vuoden 2012 tapaan.
SRK:n vs. talouspällikkö Senja Koivukangas haluaa kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia.

– Olemme erittäin kiitollisia testamentti- ja monista muista lahjoituksista. Rauhanyhdistykset ovat myös kiitettävästi hoitaneet leirikeskusten tukialuelahjoitusten keräykset, mitä ilman leiritoiminta ei onnistuisi.

Koivukangas mainitsee, että SRK:lla on silti edelleen toiminnallista alijäämää. Sitä on tarkoitus oikaista kuluja vähentämällä sekä tehostamalla julkaisumyyntiä, josta tulevat SRK:lle suurimmat tulot. Tuotteiden esittelyä ja markkinointia onkin pyritty kehittämään yhteistyössä rauhanyhdistysten julkaisuvastaavien kanssa. 

– Meidän täytyisi pystyä toimimaan niin, että toiminnan tuloilla voitaisiin kattaa toiminnan menot. Testamenttilahjoitukset ja muut lahjoitukset olisivat siten vahvistamassa ja tukemassa toimintaamme. Säästötoimenpiteitä tehdään siis edelleen, Koivukangas toteaa.

Viime vuonna ei juuri investoitu, mutta nyt Maitoisissa on alkamassa suuri 2,9 miljoonan euron hanke. Maitoisten tukialue on tarttunut innolla työhön, myös varainhankinnan puolesta. 

– Toivomme, että Jumala siunaa toimintaamme ja osoittaa siihen tekijät ja varat. Saamme katsella tulevaisuuteen kiitollisin ja luottavaisin mielin, Koivukangas toteaa.

Kuva: Elisa Raappana

Lue lisää SRK:n taloudesta 9.4. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Tunnisteet:


srk talous

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi