Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

SRK:n tilinpäätös positiivinen

Uutiset 7.4.2014 15:51 | Päivi Martikainen


SRK:n taloudellinen tulos oli positiivinen vuonna 2013. Siihen vaikuttivat merkittävällä tavalla lahjoitukset ja Kuusamon leirikeskuksen myyntivoitto. Vaikka säästötoimenpiteitä oli tehty, tuloksesta odotettiin vielä negatiivista vuoden 2012 tapaan.
SRK:n vs. talouspällikkö Senja Koivukangas haluaa kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia.

– Olemme erittäin kiitollisia testamentti- ja monista muista lahjoituksista. Rauhanyhdistykset ovat myös kiitettävästi hoitaneet leirikeskusten tukialuelahjoitusten keräykset, mitä ilman leiritoiminta ei onnistuisi.

Koivukangas mainitsee, että SRK:lla on silti edelleen toiminnallista alijäämää. Sitä on tarkoitus oikaista kuluja vähentämällä sekä tehostamalla julkaisumyyntiä, josta tulevat SRK:lle suurimmat tulot. Tuotteiden esittelyä ja markkinointia onkin pyritty kehittämään yhteistyössä rauhanyhdistysten julkaisuvastaavien kanssa. 

– Meidän täytyisi pystyä toimimaan niin, että toiminnan tuloilla voitaisiin kattaa toiminnan menot. Testamenttilahjoitukset ja muut lahjoitukset olisivat siten vahvistamassa ja tukemassa toimintaamme. Säästötoimenpiteitä tehdään siis edelleen, Koivukangas toteaa.

Viime vuonna ei juuri investoitu, mutta nyt Maitoisissa on alkamassa suuri 2,9 miljoonan euron hanke. Maitoisten tukialue on tarttunut innolla työhön, myös varainhankinnan puolesta. 

– Toivomme, että Jumala siunaa toimintaamme ja osoittaa siihen tekijät ja varat. Saamme katsella tulevaisuuteen kiitollisin ja luottavaisin mielin, Koivukangas toteaa.

Kuva: Elisa Raappana

Lue lisää SRK:n taloudesta 9.4. ilmestyvästä Päivämiehestä.
 

Tunnisteet:


srk talous

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi