Maanantai 12.11.2018
"
Jumala lunastaa minut, hän tempaa minut tuonelan otteesta. Ps. 49:16

Lätäkkömaailman Aava – kuvakirja luonnon ja lapsenuskon puolesta

Uutiset 10.4.2014 08:33 | Hanna Aho
Saara Tuomelan kirjoittama ja kuvittama lasten kuvakirja Lätäkkömaailman Aava julkistettiin Pateniemen Rauhanyhdistyksellä 6. huhtikuuta. Tuomelan esikoiskirja on lapsentajuinen puheenvuoro luontoarvojen puolesta. 
Luonto on Tuomelalle läheinen aihepiiri omasta lapsuudesta.
 
− Olen elänyt lapsuuteni paljolti luonnon keskellä. Kaikki on luonnossa niin täydellisesti ja kauniisti tehty, että ihmislapsi voi vain istua ja ihastella. Samalla saa tuntea olevansa itsekin osa tätä suurta luomistyötä, Jumalan kädenjälki.
 
Kirjan tarina muotoutui niistä pohdinnoista ja kysymyksistä, joita Tuomela muistaa miettineensä aikanaan omilla koulumatkoillaan. Monen kysymyksen ja oivalluksen joukosta kirjan punaiseksi langaksi valikoitui luontoteema: luonnon ihastelu ja luonnonsuojelun osalta kierrättäminen.
 


Ihanteena kohtuullinen elämä

 
Saara Tuomela pitää kirjansa päähenkilön äidin tavoin kohtuullista ja arvoiltaan epämaterialistista elämäntapaa tavoittelemisen arvoisena. Hänen mielestään nykyajan kulutusta ihannoivassa yhteiskunnassa saa olla erityisesti valveilla siinä, kuinka paljon juoksee materian perässä.
 
− Enkä tarkoita nyt, että luonnonsuojelusta tai kierrättämisestä tarvitsisi tehdä uskontoa itselleen. Uusien tavaroiden ostamisesta saa olla kiitollinen ja iloinen. Mutta opetamme paljon lapsillemme sillä, mitä osoitamme itse arvostavamme. Jos kannatamme ennemmin kierrättämistä kuin roskiin heittämistä ja tyydymme materiassa vähempään, voimme käyttää säästyneet rahat esimerkiksi kotiapulaisen palkkaamiseen. Silloin perheelle jää enemmän yhteistä aikaa.
 
Vastuu luonnosta
 
Lätäkkömaailman Aava rohkaisee kantamaan omilla valinnoillaan vastuuta luonnosta.
 
− Luonnonsuojeluun liittyvät isot kysymykset saattavat olla liian ahdistavia, jos niitä yrittää lapsen aivoituksin ratkaista, Tuomela sanoo.
 
Keskeisenä teemana kirjassa on myös lapsen usko ja sen varjeleminen.
 
– On turvallista todeta lapsen kanssa yhdessä, että Taivaan Isä pitää huolta maailmasta ja ihmisistä parhaaksi katsomallaan tavalla. Me voimme tehdä oman osamme maapallon eteen elämällä kohtuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

 
Voit lukea lisää Lätäkkömaailman Aavasta 2.4. ilmestyneestä Päivämiehestä. Kirjan voit ostaa täältä.

Saara Tuomela piirtää Päivämies-verkkolehteen Järvisen perhe -sarjakuvaa.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi