Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Lätäkkömaailman Aava – kuvakirja luonnon ja lapsenuskon puolesta

Uutiset 10.4.2014 08:33 | Hanna Aho
Saara Tuomelan kirjoittama ja kuvittama lasten kuvakirja Lätäkkömaailman Aava julkistettiin Pateniemen Rauhanyhdistyksellä 6. huhtikuuta. Tuomelan esikoiskirja on lapsentajuinen puheenvuoro luontoarvojen puolesta. 
Luonto on Tuomelalle läheinen aihepiiri omasta lapsuudesta.
 
− Olen elänyt lapsuuteni paljolti luonnon keskellä. Kaikki on luonnossa niin täydellisesti ja kauniisti tehty, että ihmislapsi voi vain istua ja ihastella. Samalla saa tuntea olevansa itsekin osa tätä suurta luomistyötä, Jumalan kädenjälki.
 
Kirjan tarina muotoutui niistä pohdinnoista ja kysymyksistä, joita Tuomela muistaa miettineensä aikanaan omilla koulumatkoillaan. Monen kysymyksen ja oivalluksen joukosta kirjan punaiseksi langaksi valikoitui luontoteema: luonnon ihastelu ja luonnonsuojelun osalta kierrättäminen.
 


Ihanteena kohtuullinen elämä

 
Saara Tuomela pitää kirjansa päähenkilön äidin tavoin kohtuullista ja arvoiltaan epämaterialistista elämäntapaa tavoittelemisen arvoisena. Hänen mielestään nykyajan kulutusta ihannoivassa yhteiskunnassa saa olla erityisesti valveilla siinä, kuinka paljon juoksee materian perässä.
 
− Enkä tarkoita nyt, että luonnonsuojelusta tai kierrättämisestä tarvitsisi tehdä uskontoa itselleen. Uusien tavaroiden ostamisesta saa olla kiitollinen ja iloinen. Mutta opetamme paljon lapsillemme sillä, mitä osoitamme itse arvostavamme. Jos kannatamme ennemmin kierrättämistä kuin roskiin heittämistä ja tyydymme materiassa vähempään, voimme käyttää säästyneet rahat esimerkiksi kotiapulaisen palkkaamiseen. Silloin perheelle jää enemmän yhteistä aikaa.
 
Vastuu luonnosta
 
Lätäkkömaailman Aava rohkaisee kantamaan omilla valinnoillaan vastuuta luonnosta.
 
− Luonnonsuojeluun liittyvät isot kysymykset saattavat olla liian ahdistavia, jos niitä yrittää lapsen aivoituksin ratkaista, Tuomela sanoo.
 
Keskeisenä teemana kirjassa on myös lapsen usko ja sen varjeleminen.
 
– On turvallista todeta lapsen kanssa yhdessä, että Taivaan Isä pitää huolta maailmasta ja ihmisistä parhaaksi katsomallaan tavalla. Me voimme tehdä oman osamme maapallon eteen elämällä kohtuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

 
Voit lukea lisää Lätäkkömaailman Aavasta 2.4. ilmestyneestä Päivämiehestä. Kirjan voit ostaa täältä.

Saara Tuomela piirtää Päivämies-verkkolehteen Järvisen perhe -sarjakuvaa.

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi