Maanantai 22.4.2019
"
Herra on todella noussut kuolleista! Luuk. 24:34

Suviseuroissa julkistettavan SRK:n vuosikirjan aiheena kristityn vapaus

Uutiset 13.4.2014 11:11 | Päivämies-verkkolehti
Vuodesta 1984 lähtien SRK on julkaissut vuosittain kirjan, jossa käsitellään uskoon ja elämään liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Vuosikirja täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Vuosikirjan 2014 teemana on kristityn vapaus. Kirja julkistetaan Pyhäjoen suviseuroissa kesäkuussa.
Tuleva vuosikirja on jaettu neljään osioon, jotka käsittelevät vapautta eri näkökulmista: Vapaus Kristuksessa, Vapaus kristityn elämässä, Vapaus ja vastuu sekä Yhteiskunnallinen vapaus. Vuosikirja koostuu yhteensä 36 kirjoituksesta, ja sen ovat toimittaneet Jouni Hintikka ja Ari-Pekka Palola (kuva alla).SRK:n kustannuspäällikön Ari-Pekka Palolan mukaan kirjan tavoitteena on kertoa, millaista on uskon tuoma vapaus ja ilo. 

– Kirjassa käsitellään myös uskonnon- ja sananvapauteen liittyviä kysymyksiä, jotka ovat olleet esillä viimeaikaisissa keskusteluissa, toteaa Palola.

Vuosikirja hyväksyttiin kuluneella viikolla SRK:n toimitusneuvostossa.
 

Tunnisteet:


vuosikirja srk

Lisää aiheesta:

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi