Maanantai 18.11.2019
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

Verkostoitumista ja vertaistukea IT-alan kokoontumisessa

Uutiset 16.4.2014 12:53 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen
Oulun seudun IT-alan ammattilaisia, harrastajia ja alalle aikovia kokoontui kevätpäiville Limingan rauhanyhdistykselle 5. huhtikuuta. Kuudetta kertaa järjestetyssä tapahtumassa keskusteltiin työn ja ajankäytön paineista ja todettiin, että tapahtuma on tärkeä vertaistuen paikka.
SRK:n projektisihteeri Päivi Timlin (kuva alla) esitteli illassa SRK:n meneillään olevia projekteja, joista ajankohtaisia ovat esimerkiksi vasta avautunut verkkolehti ja tulevan kesän kesäseuraradio.Työ kuuluu elämään

Jani Räihä
 piti alustuksen aiheesta työn siunaus. Hän pohti, että työ on Jumalan antama lahja, jonka avulla voi tehdä hyvää muille. Raamatun mukaan työ kuuluu ihmisen elämään ja työhön saa pyytää siunausta Jumalalta. Alustuksessa todettiin, että kunnianhimo voi johtaa kohtuuttomuuteen ja korkean elintason tavoittelu kiireeseen. On tärkeä muistaa kohtuullisuus myös työn tekemisessä.

Keskustelussa toimi puheenjohtajana Sami Tissari. Muun muassa vastuu ja ajankäyttö keskusteluttivat IT-väkeä. Todettiin, että työttömyyskin voi olla hyvä elämänvaihe vaikkapa perheelle vapautuvan ajan myötä. Illassa korostui luottamus johdatukseen.

Kokoontumisista vertaistukea

Päivi Timlin vertasi kokoontumisia keitaisiin meneillään olevina haastavina aikoina, jolloin yt-neuvottelut ovat IT-alalla arkipäivää.

– Täällä voi verkostoitua ja saa vertaistukea alalla jaksamiseen, Timlin luonnehti.

Hän koki tärkeiksi keskustelunaiheiksi työn paineet sekä työn ja arjen yhteensovittamisen. Timliniä puhutteli myös alustajan maininta ahneuden vaarasta:

– Meidän on tärkeä muistaa, että se riittää, kun tekee parhaansa, hän totesi.

Kokoontumiset ovat Timlinin mielestä perinne, jota IT-väki haluaa ehdottomasti vaalia jatkossakin.


Kuva: Anna Illikainen

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi