Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Verkostoitumista ja vertaistukea IT-alan kokoontumisessa

Uutiset 16.4.2014 12:53 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen
Oulun seudun IT-alan ammattilaisia, harrastajia ja alalle aikovia kokoontui kevätpäiville Limingan rauhanyhdistykselle 5. huhtikuuta. Kuudetta kertaa järjestetyssä tapahtumassa keskusteltiin työn ja ajankäytön paineista ja todettiin, että tapahtuma on tärkeä vertaistuen paikka.
SRK:n projektisihteeri Päivi Timlin (kuva alla) esitteli illassa SRK:n meneillään olevia projekteja, joista ajankohtaisia ovat esimerkiksi vasta avautunut verkkolehti ja tulevan kesän kesäseuraradio.Työ kuuluu elämään

Jani Räihä
 piti alustuksen aiheesta työn siunaus. Hän pohti, että työ on Jumalan antama lahja, jonka avulla voi tehdä hyvää muille. Raamatun mukaan työ kuuluu ihmisen elämään ja työhön saa pyytää siunausta Jumalalta. Alustuksessa todettiin, että kunnianhimo voi johtaa kohtuuttomuuteen ja korkean elintason tavoittelu kiireeseen. On tärkeä muistaa kohtuullisuus myös työn tekemisessä.

Keskustelussa toimi puheenjohtajana Sami Tissari. Muun muassa vastuu ja ajankäyttö keskusteluttivat IT-väkeä. Todettiin, että työttömyyskin voi olla hyvä elämänvaihe vaikkapa perheelle vapautuvan ajan myötä. Illassa korostui luottamus johdatukseen.

Kokoontumisista vertaistukea

Päivi Timlin vertasi kokoontumisia keitaisiin meneillään olevina haastavina aikoina, jolloin yt-neuvottelut ovat IT-alalla arkipäivää.

– Täällä voi verkostoitua ja saa vertaistukea alalla jaksamiseen, Timlin luonnehti.

Hän koki tärkeiksi keskustelunaiheiksi työn paineet sekä työn ja arjen yhteensovittamisen. Timliniä puhutteli myös alustajan maininta ahneuden vaarasta:

– Meidän on tärkeä muistaa, että se riittää, kun tekee parhaansa, hän totesi.

Kokoontumiset ovat Timlinin mielestä perinne, jota IT-väki haluaa ehdottomasti vaalia jatkossakin.


Kuva: Anna Illikainen

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi