Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Verkostoitumista ja vertaistukea IT-alan kokoontumisessa

Uutiset 16.4.2014 12:53 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen
Oulun seudun IT-alan ammattilaisia, harrastajia ja alalle aikovia kokoontui kevätpäiville Limingan rauhanyhdistykselle 5. huhtikuuta. Kuudetta kertaa järjestetyssä tapahtumassa keskusteltiin työn ja ajankäytön paineista ja todettiin, että tapahtuma on tärkeä vertaistuen paikka.
SRK:n projektisihteeri Päivi Timlin (kuva alla) esitteli illassa SRK:n meneillään olevia projekteja, joista ajankohtaisia ovat esimerkiksi vasta avautunut verkkolehti ja tulevan kesän kesäseuraradio.Työ kuuluu elämään

Jani Räihä
 piti alustuksen aiheesta työn siunaus. Hän pohti, että työ on Jumalan antama lahja, jonka avulla voi tehdä hyvää muille. Raamatun mukaan työ kuuluu ihmisen elämään ja työhön saa pyytää siunausta Jumalalta. Alustuksessa todettiin, että kunnianhimo voi johtaa kohtuuttomuuteen ja korkean elintason tavoittelu kiireeseen. On tärkeä muistaa kohtuullisuus myös työn tekemisessä.

Keskustelussa toimi puheenjohtajana Sami Tissari. Muun muassa vastuu ja ajankäyttö keskusteluttivat IT-väkeä. Todettiin, että työttömyyskin voi olla hyvä elämänvaihe vaikkapa perheelle vapautuvan ajan myötä. Illassa korostui luottamus johdatukseen.

Kokoontumisista vertaistukea

Päivi Timlin vertasi kokoontumisia keitaisiin meneillään olevina haastavina aikoina, jolloin yt-neuvottelut ovat IT-alalla arkipäivää.

– Täällä voi verkostoitua ja saa vertaistukea alalla jaksamiseen, Timlin luonnehti.

Hän koki tärkeiksi keskustelunaiheiksi työn paineet sekä työn ja arjen yhteensovittamisen. Timliniä puhutteli myös alustajan maininta ahneuden vaarasta:

– Meidän on tärkeä muistaa, että se riittää, kun tekee parhaansa, hän totesi.

Kokoontumiset ovat Timlinin mielestä perinne, jota IT-väki haluaa ehdottomasti vaalia jatkossakin.


Kuva: Anna Illikainen

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi