Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Haapajärven pääsiäislauluillassa pysähdyttiin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen äärelle

Uutiset 17.4.2014 10:02 | Risto Ranta-Korpi


Vuodesta 2007 lähtien on Haapajärvellä järjestetty pääsiäislauluilta, jossa laulujen ja virsien myötä on pysähdytty Kristuksen kärsimisen, kuoleman ja ylösnousemuksen äärelle. Viime perjantain lauluiltaan Haapajärven kirkkoon kokoontui noin 400 laulajaa.
Illan juontaja Janne Isomaa kertoi laulusta ”Jeesus, katson murhemielin”.

– Laulu kuvaa sitä inhimillistä tuskaa, jota Jeesus joutui kärsimään. Hän rukoili yksin Getsemanen yössä. Kukaan ei voinut auttaa. Maailman kaikki synnit tulisivat kohta hänen kannettavakseen. Sieluamme viiltää Jeesuksen polun raskaus. Hän kantoi syntimme, voitti kuoleman, ilmestyi omillensa ja asetti Hengen viran. Hän antoi Pyhän Hengen lahjan, lähetti evankeliumin sanan keskellemme. Saamme iloiten uskoa ja laulaa, hän kertoi.Illan päätteeksi kokoonnuimme Haapajärven rauhanyhdistykselle kuuntelemaan Erkki Savelan alustusta pääsiäisajan tapahtumista. Eteemme nousi Golgatan keskimmäinen risti, jolla Jeesus kantoi kaikista suurimman uhrin, kaikkien ihmisten synnit. Kuulimme, miten meitä on rakastettu kuolemaan saakka ja että vain Vapahtajan sovituskuolemassa on uskomme lähde.

Koin, että ilta valmisti meitä kuulijoita kristikunnan suureen juhlaan, pitkäperjantain ja pääsiäisen tapahtumat tulivat lähelle.

Kuvat: Eero Autio

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi