Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Haapajärven pääsiäislauluillassa pysähdyttiin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen äärelle

Uutiset 17.4.2014 10:02 | Risto Ranta-Korpi


Vuodesta 2007 lähtien on Haapajärvellä järjestetty pääsiäislauluilta, jossa laulujen ja virsien myötä on pysähdytty Kristuksen kärsimisen, kuoleman ja ylösnousemuksen äärelle. Viime perjantain lauluiltaan Haapajärven kirkkoon kokoontui noin 400 laulajaa.
Illan juontaja Janne Isomaa kertoi laulusta ”Jeesus, katson murhemielin”.

– Laulu kuvaa sitä inhimillistä tuskaa, jota Jeesus joutui kärsimään. Hän rukoili yksin Getsemanen yössä. Kukaan ei voinut auttaa. Maailman kaikki synnit tulisivat kohta hänen kannettavakseen. Sieluamme viiltää Jeesuksen polun raskaus. Hän kantoi syntimme, voitti kuoleman, ilmestyi omillensa ja asetti Hengen viran. Hän antoi Pyhän Hengen lahjan, lähetti evankeliumin sanan keskellemme. Saamme iloiten uskoa ja laulaa, hän kertoi.Illan päätteeksi kokoonnuimme Haapajärven rauhanyhdistykselle kuuntelemaan Erkki Savelan alustusta pääsiäisajan tapahtumista. Eteemme nousi Golgatan keskimmäinen risti, jolla Jeesus kantoi kaikista suurimman uhrin, kaikkien ihmisten synnit. Kuulimme, miten meitä on rakastettu kuolemaan saakka ja että vain Vapahtajan sovituskuolemassa on uskomme lähde.

Koin, että ilta valmisti meitä kuulijoita kristikunnan suureen juhlaan, pitkäperjantain ja pääsiäisen tapahtumat tulivat lähelle.

Kuvat: Eero Autio

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi