Perjantai 18.1.2019
"
Minä olen löytänyt palvelijani Daavidin ja voidellut hänet pyhällä öljylläni. Minun voimani vahvistaa häntä ja käteni on hänen tukenaan. Ps. 89:21-22

Haapajärven pääsiäislauluillassa pysähdyttiin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen äärelle

Uutiset 17.4.2014 10:02 | Risto Ranta-Korpi


Vuodesta 2007 lähtien on Haapajärvellä järjestetty pääsiäislauluilta, jossa laulujen ja virsien myötä on pysähdytty Kristuksen kärsimisen, kuoleman ja ylösnousemuksen äärelle. Viime perjantain lauluiltaan Haapajärven kirkkoon kokoontui noin 400 laulajaa.
Illan juontaja Janne Isomaa kertoi laulusta ”Jeesus, katson murhemielin”.

– Laulu kuvaa sitä inhimillistä tuskaa, jota Jeesus joutui kärsimään. Hän rukoili yksin Getsemanen yössä. Kukaan ei voinut auttaa. Maailman kaikki synnit tulisivat kohta hänen kannettavakseen. Sieluamme viiltää Jeesuksen polun raskaus. Hän kantoi syntimme, voitti kuoleman, ilmestyi omillensa ja asetti Hengen viran. Hän antoi Pyhän Hengen lahjan, lähetti evankeliumin sanan keskellemme. Saamme iloiten uskoa ja laulaa, hän kertoi.Illan päätteeksi kokoonnuimme Haapajärven rauhanyhdistykselle kuuntelemaan Erkki Savelan alustusta pääsiäisajan tapahtumista. Eteemme nousi Golgatan keskimmäinen risti, jolla Jeesus kantoi kaikista suurimman uhrin, kaikkien ihmisten synnit. Kuulimme, miten meitä on rakastettu kuolemaan saakka ja että vain Vapahtajan sovituskuolemassa on uskomme lähde.

Koin, että ilta valmisti meitä kuulijoita kristikunnan suureen juhlaan, pitkäperjantain ja pääsiäisen tapahtumat tulivat lähelle.

Kuvat: Eero Autio

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi