Maanantai 22.4.2019
"
Herra on todella noussut kuolleista! Luuk. 24:34

Haapajärven pääsiäislauluillassa pysähdyttiin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen äärelle

Uutiset 17.4.2014 10:02 | Risto Ranta-Korpi


Vuodesta 2007 lähtien on Haapajärvellä järjestetty pääsiäislauluilta, jossa laulujen ja virsien myötä on pysähdytty Kristuksen kärsimisen, kuoleman ja ylösnousemuksen äärelle. Viime perjantain lauluiltaan Haapajärven kirkkoon kokoontui noin 400 laulajaa.
Illan juontaja Janne Isomaa kertoi laulusta ”Jeesus, katson murhemielin”.

– Laulu kuvaa sitä inhimillistä tuskaa, jota Jeesus joutui kärsimään. Hän rukoili yksin Getsemanen yössä. Kukaan ei voinut auttaa. Maailman kaikki synnit tulisivat kohta hänen kannettavakseen. Sieluamme viiltää Jeesuksen polun raskaus. Hän kantoi syntimme, voitti kuoleman, ilmestyi omillensa ja asetti Hengen viran. Hän antoi Pyhän Hengen lahjan, lähetti evankeliumin sanan keskellemme. Saamme iloiten uskoa ja laulaa, hän kertoi.Illan päätteeksi kokoonnuimme Haapajärven rauhanyhdistykselle kuuntelemaan Erkki Savelan alustusta pääsiäisajan tapahtumista. Eteemme nousi Golgatan keskimmäinen risti, jolla Jeesus kantoi kaikista suurimman uhrin, kaikkien ihmisten synnit. Kuulimme, miten meitä on rakastettu kuolemaan saakka ja että vain Vapahtajan sovituskuolemassa on uskomme lähde.

Koin, että ilta valmisti meitä kuulijoita kristikunnan suureen juhlaan, pitkäperjantain ja pääsiäisen tapahtumat tulivat lähelle.

Kuvat: Eero Autio

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi