Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Lukuryhmässä syvennyttiin neitsyt Mariaa käsittelevän kirjan käsikirjoitukseen

Uutiset 21.4.2014 09:28 | Hanna Kallunki
​SRK:n kokoushuoneessa on paikalla pieni ryhmä. Hanna Aho, Niilo Keränen, Jorma Kiviranta ja  Timo Riihimäki ovat kokoontuneet keskustelemaan työn alla olevasta kirjasta, joka kertoo neitsyt Mariasta. He kuuluvat kirjan lukuryhmään.
Keräsen kirjoittama kirja on tarkoitus julkaista tämän vuoden aikana. Kun SRK:lla työstetään uutta kirjaa, prosessiin kuuluu, että teosta käsitellään lukuryhmässä. Lukuryhmässä on mukana kirjan tekijä ja sen toimittaja sekä joitakuita muita jäseniä. Ryhmän tarkoitus on arvioida ja kehittää kirjan sisältöä.


Lukuryhmän jäsenet Niilo Keränen (vas.), Timo Riihimäki, Hanna Aho ja Jorma Kiviranta olivat toista kertaa koolla Maria-aiheisen kirjan merkeissä. Ryhmään kuuluva Meri Alaranta-Saukko ei ollut päässyt paikalle.


Keränen kertoo, että tuleva kirja kertoo nuoresta neitsyt Mariasta, Jeesuksen äidistä.

– Kirja käsittelee Marian elämänvaiheita enkelin ilmestymisestä Jeeuksen syntymään saakka. Tekstissä kerrotaan muun muassa Marian epäilyksistä, joita enkelin ilmoitus  Jeesuksen syntymästä aiheuttaa. Maria kipuilee, että onko ilmoitus totta ja miksi juuri hänet on valittu Jeesuksen äidiksi, Keränen pohtii. 
 
Jorma Kivirannan mielestä tuleva kirja on tosi mielenkiintoinen.

– Olen pappina saarnannut kirjassa käsitellyistä raamatunteksteistä monta kertaa, mutta ne avautuvat kirjan myötä aivan kuin uusin silmin. Kirja perustuu faktatietoihin, mutta mukana on myös fiktiota.
 
Timo Riihimäen mukaan nuorten kirjaksi luokiteltu teos sopii kaikkien luettavaksi.

– Kirjassa tulee esille se, miten usko elää arjessa. Se myös mielestäni syventää Raamatun sanomaa ja innostaa Raamatun tutkimiseen, Riihimäki iloitsee.
 

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi