Keskiviikko 24.7.2019
"
Minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. 1 Tim. 1:16

Lukuryhmässä syvennyttiin neitsyt Mariaa käsittelevän kirjan käsikirjoitukseen

Uutiset 21.4.2014 09:28 | Hanna Kallunki
​SRK:n kokoushuoneessa on paikalla pieni ryhmä. Hanna Aho, Niilo Keränen, Jorma Kiviranta ja  Timo Riihimäki ovat kokoontuneet keskustelemaan työn alla olevasta kirjasta, joka kertoo neitsyt Mariasta. He kuuluvat kirjan lukuryhmään.
Keräsen kirjoittama kirja on tarkoitus julkaista tämän vuoden aikana. Kun SRK:lla työstetään uutta kirjaa, prosessiin kuuluu, että teosta käsitellään lukuryhmässä. Lukuryhmässä on mukana kirjan tekijä ja sen toimittaja sekä joitakuita muita jäseniä. Ryhmän tarkoitus on arvioida ja kehittää kirjan sisältöä.


Lukuryhmän jäsenet Niilo Keränen (vas.), Timo Riihimäki, Hanna Aho ja Jorma Kiviranta olivat toista kertaa koolla Maria-aiheisen kirjan merkeissä. Ryhmään kuuluva Meri Alaranta-Saukko ei ollut päässyt paikalle.


Keränen kertoo, että tuleva kirja kertoo nuoresta neitsyt Mariasta, Jeesuksen äidistä.

– Kirja käsittelee Marian elämänvaiheita enkelin ilmestymisestä Jeeuksen syntymään saakka. Tekstissä kerrotaan muun muassa Marian epäilyksistä, joita enkelin ilmoitus  Jeesuksen syntymästä aiheuttaa. Maria kipuilee, että onko ilmoitus totta ja miksi juuri hänet on valittu Jeesuksen äidiksi, Keränen pohtii. 
 
Jorma Kivirannan mielestä tuleva kirja on tosi mielenkiintoinen.

– Olen pappina saarnannut kirjassa käsitellyistä raamatunteksteistä monta kertaa, mutta ne avautuvat kirjan myötä aivan kuin uusin silmin. Kirja perustuu faktatietoihin, mutta mukana on myös fiktiota.
 
Timo Riihimäen mukaan nuorten kirjaksi luokiteltu teos sopii kaikkien luettavaksi.

– Kirjassa tulee esille se, miten usko elää arjessa. Se myös mielestäni syventää Raamatun sanomaa ja innostaa Raamatun tutkimiseen, Riihimäki iloitsee.
 

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi