Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

Lukuryhmässä syvennyttiin neitsyt Mariaa käsittelevän kirjan käsikirjoitukseen

Uutiset 21.4.2014 09:28 | Hanna Kallunki
​SRK:n kokoushuoneessa on paikalla pieni ryhmä. Hanna Aho, Niilo Keränen, Jorma Kiviranta ja  Timo Riihimäki ovat kokoontuneet keskustelemaan työn alla olevasta kirjasta, joka kertoo neitsyt Mariasta. He kuuluvat kirjan lukuryhmään.
Keräsen kirjoittama kirja on tarkoitus julkaista tämän vuoden aikana. Kun SRK:lla työstetään uutta kirjaa, prosessiin kuuluu, että teosta käsitellään lukuryhmässä. Lukuryhmässä on mukana kirjan tekijä ja sen toimittaja sekä joitakuita muita jäseniä. Ryhmän tarkoitus on arvioida ja kehittää kirjan sisältöä.


Lukuryhmän jäsenet Niilo Keränen (vas.), Timo Riihimäki, Hanna Aho ja Jorma Kiviranta olivat toista kertaa koolla Maria-aiheisen kirjan merkeissä. Ryhmään kuuluva Meri Alaranta-Saukko ei ollut päässyt paikalle.


Keränen kertoo, että tuleva kirja kertoo nuoresta neitsyt Mariasta, Jeesuksen äidistä.

– Kirja käsittelee Marian elämänvaiheita enkelin ilmestymisestä Jeeuksen syntymään saakka. Tekstissä kerrotaan muun muassa Marian epäilyksistä, joita enkelin ilmoitus  Jeesuksen syntymästä aiheuttaa. Maria kipuilee, että onko ilmoitus totta ja miksi juuri hänet on valittu Jeesuksen äidiksi, Keränen pohtii. 
 
Jorma Kivirannan mielestä tuleva kirja on tosi mielenkiintoinen.

– Olen pappina saarnannut kirjassa käsitellyistä raamatunteksteistä monta kertaa, mutta ne avautuvat kirjan myötä aivan kuin uusin silmin. Kirja perustuu faktatietoihin, mutta mukana on myös fiktiota.
 
Timo Riihimäen mukaan nuorten kirjaksi luokiteltu teos sopii kaikkien luettavaksi.

– Kirjassa tulee esille se, miten usko elää arjessa. Se myös mielestäni syventää Raamatun sanomaa ja innostaa Raamatun tutkimiseen, Riihimäki iloitsee.
 

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi