Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

SRK:n tyttökuoro valmistelee äänitettä luontolauluista

Uutiset 23.4.2014 08:34 | Hanna Kallunki


SRK:n tyttökuorolla on meneillään ääniteprojekti, jonka teemana on syys- ja talviaiheiset luonnosta kertovat laulut. Tarkoitus on julkaista projektin pohjalta äänite ensi vuonna. 
Kuorossa laulaa kolmisenkymmentä 9–15-vuotiasta tyttöä, ja sitä johtaa Eeva Holappa. Eeva kertoo, että tulevan äänitteen ohjelmiston on valittu yhteistyössä SRK:n äänitetyöryhmän kanssa.

– Ohjelmistossa on tuttuja ja vanhoja koululauluja, mutta myös vähemmän laulettuja lauluja. Kajavan Vesa on tehnyt lauluihin raikkaita sovituksia ja säestyksiä on rikastettu myös soittimilla. Laulamme yksi- ja kaksiäänisesti. Äänite koostuu SRK:n tyttökuoron laulamista lauluista sekä myös sekakuoron tulkitsemista lauluista.Eevan mielestä äänitteen tavoitteena on tuoda iloa ja hyvää mieltä kaiken ikäisille kuulijoille.

– Tavoitteena on, että äänite toisi iloa ja hyvää mieltä kaiken ikäisille kuulijoille. Toivoisin, että lauluista välittyisi laulamisen riemu, ja ne myös innostaisivat kuulijaa laulamaan mukana.
 
Joihinkin äänitteen lauluihin on tarkoitus saada mukaan myös chimes-kellojen eli käsikellojen soittoa.

– Ne tuovat mukavaa sävyä laulujen säestykseen, Eeva pohtii.
 
    
Urkuri Ilmari Oikarainen ja sellisti Mikael Säily äänityksen kuunteluun ja musisointiin keskittyneinä. 


Tyttökuoron lauluista osa on jo äänitetty, kaksi äänitysiltaa on vielä jäljellä.

– Ensimmäinen äänitysilta oli myönteinen kokemus. Oli hienoa, kun tytöt jaksoivat kerta toisensa jälkeen keskittyä ja innostua laulamisesta. 

Tämä ääniteprojekti on ensimmäinen, jota Eeva (kuvassa oikealla) on saanut olla johtamassa.

– Haastavinta johtajana on hallita koko paletti, huomioida laulajat ja soittajat ja havainnoida kokonaisuutta. Tällaisessa prosessissa oppii valtavasti monenlaisia asioita. Projektin alusta loppuun vieminen vaatii pitkäjänteisyttä ja suunnitelmallisuutta. On ollut hienoa, kun eri instrumenttien taitajat  ovat lupautuneet musisoimaan levylle. Olen saanut tärkeää tukea ja kannustusta työhöni, hän kiittää.

Eeva haluaa kannustaa kuorolaisia eteenpäin musiikin tekemisen polulla. 

– Olen myös itse laulanut aikoinaan SRK:n tyttökuorossa. Silloin kuoroa johti jo edesmennyt Asta Pihlajaniemi. Hänellä oli erityinen taito rohkaista käyttämään omia lahjojaan yhteiseksi iloksi ja opiskelemaan musiikkia. Astan valoisa muisto on jäänyt voimakkaana elämään mieleeni. Toivoisin, että nyt vuorollani osaisin välittää jotain samaa, Eeva pohtii.

 
 
 
Kuvat: Juha Hakulinen

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi