Sunnuntai 21.7.2019
"
Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Luuk. 5:10

SRK:n tyttökuoro valmistelee äänitettä luontolauluista

Uutiset 23.4.2014 08:34 | Hanna Kallunki


SRK:n tyttökuorolla on meneillään ääniteprojekti, jonka teemana on syys- ja talviaiheiset luonnosta kertovat laulut. Tarkoitus on julkaista projektin pohjalta äänite ensi vuonna. 
Kuorossa laulaa kolmisenkymmentä 9–15-vuotiasta tyttöä, ja sitä johtaa Eeva Holappa. Eeva kertoo, että tulevan äänitteen ohjelmiston on valittu yhteistyössä SRK:n äänitetyöryhmän kanssa.

– Ohjelmistossa on tuttuja ja vanhoja koululauluja, mutta myös vähemmän laulettuja lauluja. Kajavan Vesa on tehnyt lauluihin raikkaita sovituksia ja säestyksiä on rikastettu myös soittimilla. Laulamme yksi- ja kaksiäänisesti. Äänite koostuu SRK:n tyttökuoron laulamista lauluista sekä myös sekakuoron tulkitsemista lauluista.Eevan mielestä äänitteen tavoitteena on tuoda iloa ja hyvää mieltä kaiken ikäisille kuulijoille.

– Tavoitteena on, että äänite toisi iloa ja hyvää mieltä kaiken ikäisille kuulijoille. Toivoisin, että lauluista välittyisi laulamisen riemu, ja ne myös innostaisivat kuulijaa laulamaan mukana.
 
Joihinkin äänitteen lauluihin on tarkoitus saada mukaan myös chimes-kellojen eli käsikellojen soittoa.

– Ne tuovat mukavaa sävyä laulujen säestykseen, Eeva pohtii.
 
    
Urkuri Ilmari Oikarainen ja sellisti Mikael Säily äänityksen kuunteluun ja musisointiin keskittyneinä. 


Tyttökuoron lauluista osa on jo äänitetty, kaksi äänitysiltaa on vielä jäljellä.

– Ensimmäinen äänitysilta oli myönteinen kokemus. Oli hienoa, kun tytöt jaksoivat kerta toisensa jälkeen keskittyä ja innostua laulamisesta. 

Tämä ääniteprojekti on ensimmäinen, jota Eeva (kuvassa oikealla) on saanut olla johtamassa.

– Haastavinta johtajana on hallita koko paletti, huomioida laulajat ja soittajat ja havainnoida kokonaisuutta. Tällaisessa prosessissa oppii valtavasti monenlaisia asioita. Projektin alusta loppuun vieminen vaatii pitkäjänteisyttä ja suunnitelmallisuutta. On ollut hienoa, kun eri instrumenttien taitajat  ovat lupautuneet musisoimaan levylle. Olen saanut tärkeää tukea ja kannustusta työhöni, hän kiittää.

Eeva haluaa kannustaa kuorolaisia eteenpäin musiikin tekemisen polulla. 

– Olen myös itse laulanut aikoinaan SRK:n tyttökuorossa. Silloin kuoroa johti jo edesmennyt Asta Pihlajaniemi. Hänellä oli erityinen taito rohkaista käyttämään omia lahjojaan yhteiseksi iloksi ja opiskelemaan musiikkia. Astan valoisa muisto on jäänyt voimakkaana elämään mieleeni. Toivoisin, että nyt vuorollani osaisin välittää jotain samaa, Eeva pohtii.

 
 
 
Kuvat: Juha Hakulinen

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi