Tiistai 20.8.2019
"
Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta - kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Sananl. 3:3-4

Keittiöhenkilökunnan koulutuksessa Rautiosaaressa perehdyttiin Oiva-ohjelmaan

Uutiset 17.4.2014 07:36 | Päivämies-verkkolehti


​Viime maanantai-iltana Rautiosaaren leirikeskukseen kokoontui joukko naisia ja miehiä keittiöhenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen. SRK:n järjestämään tilaisuuteen oli kutsuttu sekä leirikeskuksen että rauhanyhdistysten keittiövuoroissa toimivia henkilöitä.
Koulutusillassa käsiteltiin Oiva-ohjelmaa, joka on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Ohjelma perustuu omavalvontasuunnitelman mukaiseen toimintaan keittiössä. Oivaan liittyviä tarkastuksia tekevät kuntien terveystarkastajat valvontasuunnitelman mukaisesti. Myös leirikeskusten ja rauhanyhdistysten keittiöt kuuluvat tarkastettaviin kohteisiin.

Oiva tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon kaikille avoimella verkkosivustolla. Valvontatulokset julkistetaan Oiva-sivustolla sitä mukaa, kun terveystarkastajat tekevät tarkastuksia. Sivustolla arvioidaan yrityksen elintarviketurvallisuutta erilaisilla kasvonilmeillä: aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Illan aikana saimme paljon tietoa elintarviketurvallisuudesta. Puhuimme siitä, kuinka tärkeää on keittiövuorossa huolehtia käsihygieniasta, asianmukaisesta pukeutumisesta sekä järjestyksestä ja siisteydestä. Totesimme, että maalaisjärjellä ja oikealla asenteella pärjää keittiössäkin pitkälle ja hygieniavaatimusten noudattaminen on tärkeää kaikkien kannalta. Keittiöväelle välitettiin myös lämpimät kiitokset arvokkaasta työstä.

Kouluttajana tilaisuudessa oli Marikka Piilonen Oulusta. Myös Siikatörmän leirikeskuksessa järjestettiin vastaava koulutus edellisellä viikolla.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi