Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Keittiöhenkilökunnan koulutuksessa Rautiosaaressa perehdyttiin Oiva-ohjelmaan

Uutiset 17.4.2014 07:36 | Päivämies-verkkolehti


​Viime maanantai-iltana Rautiosaaren leirikeskukseen kokoontui joukko naisia ja miehiä keittiöhenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen. SRK:n järjestämään tilaisuuteen oli kutsuttu sekä leirikeskuksen että rauhanyhdistysten keittiövuoroissa toimivia henkilöitä.
Koulutusillassa käsiteltiin Oiva-ohjelmaa, joka on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Ohjelma perustuu omavalvontasuunnitelman mukaiseen toimintaan keittiössä. Oivaan liittyviä tarkastuksia tekevät kuntien terveystarkastajat valvontasuunnitelman mukaisesti. Myös leirikeskusten ja rauhanyhdistysten keittiöt kuuluvat tarkastettaviin kohteisiin.

Oiva tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon kaikille avoimella verkkosivustolla. Valvontatulokset julkistetaan Oiva-sivustolla sitä mukaa, kun terveystarkastajat tekevät tarkastuksia. Sivustolla arvioidaan yrityksen elintarviketurvallisuutta erilaisilla kasvonilmeillä: aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Illan aikana saimme paljon tietoa elintarviketurvallisuudesta. Puhuimme siitä, kuinka tärkeää on keittiövuorossa huolehtia käsihygieniasta, asianmukaisesta pukeutumisesta sekä järjestyksestä ja siisteydestä. Totesimme, että maalaisjärjellä ja oikealla asenteella pärjää keittiössäkin pitkälle ja hygieniavaatimusten noudattaminen on tärkeää kaikkien kannalta. Keittiöväelle välitettiin myös lämpimät kiitokset arvokkaasta työstä.

Kouluttajana tilaisuudessa oli Marikka Piilonen Oulusta. Myös Siikatörmän leirikeskuksessa järjestettiin vastaava koulutus edellisellä viikolla.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi