Tiistai 26.3.2019
"
Ennen tekin olitte pimeyttä, mutta nyt te loistatte Herran valoa. Eläkää valon lapsina! Valo kasvattaa hyvyyden, oikeuden ja totuuden hedelmiä. Ef. 5:8-9

Keittiöhenkilökunnan koulutuksessa Rautiosaaressa perehdyttiin Oiva-ohjelmaan

Uutiset 17.4.2014 07:36 | Päivämies-verkkolehti


​Viime maanantai-iltana Rautiosaaren leirikeskukseen kokoontui joukko naisia ja miehiä keittiöhenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen. SRK:n järjestämään tilaisuuteen oli kutsuttu sekä leirikeskuksen että rauhanyhdistysten keittiövuoroissa toimivia henkilöitä.
Koulutusillassa käsiteltiin Oiva-ohjelmaa, joka on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Ohjelma perustuu omavalvontasuunnitelman mukaiseen toimintaan keittiössä. Oivaan liittyviä tarkastuksia tekevät kuntien terveystarkastajat valvontasuunnitelman mukaisesti. Myös leirikeskusten ja rauhanyhdistysten keittiöt kuuluvat tarkastettaviin kohteisiin.

Oiva tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon kaikille avoimella verkkosivustolla. Valvontatulokset julkistetaan Oiva-sivustolla sitä mukaa, kun terveystarkastajat tekevät tarkastuksia. Sivustolla arvioidaan yrityksen elintarviketurvallisuutta erilaisilla kasvonilmeillä: aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Illan aikana saimme paljon tietoa elintarviketurvallisuudesta. Puhuimme siitä, kuinka tärkeää on keittiövuorossa huolehtia käsihygieniasta, asianmukaisesta pukeutumisesta sekä järjestyksestä ja siisteydestä. Totesimme, että maalaisjärjellä ja oikealla asenteella pärjää keittiössäkin pitkälle ja hygieniavaatimusten noudattaminen on tärkeää kaikkien kannalta. Keittiöväelle välitettiin myös lämpimät kiitokset arvokkaasta työstä.

Kouluttajana tilaisuudessa oli Marikka Piilonen Oulusta. Myös Siikatörmän leirikeskuksessa järjestettiin vastaava koulutus edellisellä viikolla.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi