Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Keittiöhenkilökunnan koulutuksessa Rautiosaaressa perehdyttiin Oiva-ohjelmaan

Uutiset 17.4.2014 07:36 | Päivämies-verkkolehti


​Viime maanantai-iltana Rautiosaaren leirikeskukseen kokoontui joukko naisia ja miehiä keittiöhenkilökunnalle suunnattuun koulutukseen. SRK:n järjestämään tilaisuuteen oli kutsuttu sekä leirikeskuksen että rauhanyhdistysten keittiövuoroissa toimivia henkilöitä.
Koulutusillassa käsiteltiin Oiva-ohjelmaa, joka on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Ohjelma perustuu omavalvontasuunnitelman mukaiseen toimintaan keittiössä. Oivaan liittyviä tarkastuksia tekevät kuntien terveystarkastajat valvontasuunnitelman mukaisesti. Myös leirikeskusten ja rauhanyhdistysten keittiöt kuuluvat tarkastettaviin kohteisiin.

Oiva tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon kaikille avoimella verkkosivustolla. Valvontatulokset julkistetaan Oiva-sivustolla sitä mukaa, kun terveystarkastajat tekevät tarkastuksia. Sivustolla arvioidaan yrityksen elintarviketurvallisuutta erilaisilla kasvonilmeillä: aina, kun Oiva hymyilee, elintarviketurvallisuus on kuluttajan kannalta yrityksessä hyvää.

Illan aikana saimme paljon tietoa elintarviketurvallisuudesta. Puhuimme siitä, kuinka tärkeää on keittiövuorossa huolehtia käsihygieniasta, asianmukaisesta pukeutumisesta sekä järjestyksestä ja siisteydestä. Totesimme, että maalaisjärjellä ja oikealla asenteella pärjää keittiössäkin pitkälle ja hygieniavaatimusten noudattaminen on tärkeää kaikkien kannalta. Keittiöväelle välitettiin myös lämpimät kiitokset arvokkaasta työstä.

Kouluttajana tilaisuudessa oli Marikka Piilonen Oulusta. Myös Siikatörmän leirikeskuksessa järjestettiin vastaava koulutus edellisellä viikolla.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi