Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

”Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu!”

Uutiset 23.4.2014 13:08 | Elina Peltomaa


Kiirastorstaina kumahtelivat kellot monissa kirkoissa kutsuen jumalanpalvelukseen. Näin myös Porissa. Kevätaurinko paistoi Länsi-Porin kirkon ikkunoille asetetuille rairuohoille, mutta alttari oli puetettu violetilla värillä ja kirkkokansan vaatteetkin olivat tummasävyisiä.
Saarnassaan Yrjö Tala kertoi, miten Jeesus valmistautui opetuslasten kanssa viettämään viimeistä yhteistä ateriaa. Jeesus ei tarvinnut huikaisevan korkeita kirkkoholveja ja hopeapikareita aterioidakseen vaan hänelle kelpasi tavallinen koti ja tavallisten ihmisten seura. Kun häntä arvosteltiin tästä, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”


Ehtoollista jakamassa Yrjö Tala ja Länsi-Porin seurakunnan kirkkoherra Mika Kyytinen.


Olimme saapuneet kauniiseen kirkkoon urkumusiikin soidessa. Silti moni vieras saattoi kokea tulleensa kuormien uuvuttamana ja syntisenä – kuitenkin Jeesuksen seuraajana. Ehkä sydämessä on ollut pyyntö, että Raamatun sana antaisi voimia tähän päivään ja tulevaan.
 
– Kiirehtiviä askeleita ei tarvita, sillä Jeesus on lähellä henkensä kautta ja haluaa pysähtyä jokaisen raajarikkoisuutta tuntevan vierelle, Tala puhui.Ehtoolliselle polvistuvia kirkkovieraita lohdutettiin, että Jumalalle kelvataan vain uskon kautta, Jeesuksen ansion tähden. Ehtoollinen on tarkoitettu uskon vahvistukseksi ja Jeesuksen muistoateriaksi.


Porilaiset sisarukset Aune Valli ja Laina Rimpiläinen kertoivat, että kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen osallistuminen on heille tärkeä perinne. 
 


Miksi alttari oli kiirastorstaina puettu violetin värisiin tekstiileihin? Mitä ovat liturgiset värit?
 
- liturgisia värejä on Suomen luterilaisen kirkon kirkkovuodessa viisi: valkoinen, vihreä, punainen, violetti/sininen ja musta
- liturgiset värit korostavat kirkkovuoden sisältöjä
- jumalanpalveluksessa kirkkotekstiilit ja tietyt papin vaatetuksen osat ovat päivän liturgisen värin mukaisia
- violetti on katumuksen, odotuksen ja parannuksen väri, jota käytetään muun muassa hiljaisella viikolla
 
Lähde: evl.fi
 

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi