Keskiviikko 16.1.2019
"
Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tit. 3:5

”Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu!”

Uutiset 23.4.2014 13:08 | Elina Peltomaa


Kiirastorstaina kumahtelivat kellot monissa kirkoissa kutsuen jumalanpalvelukseen. Näin myös Porissa. Kevätaurinko paistoi Länsi-Porin kirkon ikkunoille asetetuille rairuohoille, mutta alttari oli puetettu violetilla värillä ja kirkkokansan vaatteetkin olivat tummasävyisiä.
Saarnassaan Yrjö Tala kertoi, miten Jeesus valmistautui opetuslasten kanssa viettämään viimeistä yhteistä ateriaa. Jeesus ei tarvinnut huikaisevan korkeita kirkkoholveja ja hopeapikareita aterioidakseen vaan hänelle kelpasi tavallinen koti ja tavallisten ihmisten seura. Kun häntä arvosteltiin tästä, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”


Ehtoollista jakamassa Yrjö Tala ja Länsi-Porin seurakunnan kirkkoherra Mika Kyytinen.


Olimme saapuneet kauniiseen kirkkoon urkumusiikin soidessa. Silti moni vieras saattoi kokea tulleensa kuormien uuvuttamana ja syntisenä – kuitenkin Jeesuksen seuraajana. Ehkä sydämessä on ollut pyyntö, että Raamatun sana antaisi voimia tähän päivään ja tulevaan.
 
– Kiirehtiviä askeleita ei tarvita, sillä Jeesus on lähellä henkensä kautta ja haluaa pysähtyä jokaisen raajarikkoisuutta tuntevan vierelle, Tala puhui.Ehtoolliselle polvistuvia kirkkovieraita lohdutettiin, että Jumalalle kelvataan vain uskon kautta, Jeesuksen ansion tähden. Ehtoollinen on tarkoitettu uskon vahvistukseksi ja Jeesuksen muistoateriaksi.


Porilaiset sisarukset Aune Valli ja Laina Rimpiläinen kertoivat, että kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen osallistuminen on heille tärkeä perinne. 
 


Miksi alttari oli kiirastorstaina puettu violetin värisiin tekstiileihin? Mitä ovat liturgiset värit?
 
- liturgisia värejä on Suomen luterilaisen kirkon kirkkovuodessa viisi: valkoinen, vihreä, punainen, violetti/sininen ja musta
- liturgiset värit korostavat kirkkovuoden sisältöjä
- jumalanpalveluksessa kirkkotekstiilit ja tietyt papin vaatetuksen osat ovat päivän liturgisen värin mukaisia
- violetti on katumuksen, odotuksen ja parannuksen väri, jota käytetään muun muassa hiljaisella viikolla
 
Lähde: evl.fi
 

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi