Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

”Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu!”

Uutiset 23.4.2014 13:08 | Elina Peltomaa


Kiirastorstaina kumahtelivat kellot monissa kirkoissa kutsuen jumalanpalvelukseen. Näin myös Porissa. Kevätaurinko paistoi Länsi-Porin kirkon ikkunoille asetetuille rairuohoille, mutta alttari oli puetettu violetilla värillä ja kirkkokansan vaatteetkin olivat tummasävyisiä.
Saarnassaan Yrjö Tala kertoi, miten Jeesus valmistautui opetuslasten kanssa viettämään viimeistä yhteistä ateriaa. Jeesus ei tarvinnut huikaisevan korkeita kirkkoholveja ja hopeapikareita aterioidakseen vaan hänelle kelpasi tavallinen koti ja tavallisten ihmisten seura. Kun häntä arvosteltiin tästä, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”


Ehtoollista jakamassa Yrjö Tala ja Länsi-Porin seurakunnan kirkkoherra Mika Kyytinen.


Olimme saapuneet kauniiseen kirkkoon urkumusiikin soidessa. Silti moni vieras saattoi kokea tulleensa kuormien uuvuttamana ja syntisenä – kuitenkin Jeesuksen seuraajana. Ehkä sydämessä on ollut pyyntö, että Raamatun sana antaisi voimia tähän päivään ja tulevaan.
 
– Kiirehtiviä askeleita ei tarvita, sillä Jeesus on lähellä henkensä kautta ja haluaa pysähtyä jokaisen raajarikkoisuutta tuntevan vierelle, Tala puhui.Ehtoolliselle polvistuvia kirkkovieraita lohdutettiin, että Jumalalle kelvataan vain uskon kautta, Jeesuksen ansion tähden. Ehtoollinen on tarkoitettu uskon vahvistukseksi ja Jeesuksen muistoateriaksi.


Porilaiset sisarukset Aune Valli ja Laina Rimpiläinen kertoivat, että kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen osallistuminen on heille tärkeä perinne. 
 


Miksi alttari oli kiirastorstaina puettu violetin värisiin tekstiileihin? Mitä ovat liturgiset värit?
 
- liturgisia värejä on Suomen luterilaisen kirkon kirkkovuodessa viisi: valkoinen, vihreä, punainen, violetti/sininen ja musta
- liturgiset värit korostavat kirkkovuoden sisältöjä
- jumalanpalveluksessa kirkkotekstiilit ja tietyt papin vaatetuksen osat ovat päivän liturgisen värin mukaisia
- violetti on katumuksen, odotuksen ja parannuksen väri, jota käytetään muun muassa hiljaisella viikolla
 
Lähde: evl.fi
 

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi