Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

”Tulkaa, sillä kaikki on valmistettu!”

Uutiset 23.4.2014 13:08 | Elina Peltomaa


Kiirastorstaina kumahtelivat kellot monissa kirkoissa kutsuen jumalanpalvelukseen. Näin myös Porissa. Kevätaurinko paistoi Länsi-Porin kirkon ikkunoille asetetuille rairuohoille, mutta alttari oli puetettu violetilla värillä ja kirkkokansan vaatteetkin olivat tummasävyisiä.
Saarnassaan Yrjö Tala kertoi, miten Jeesus valmistautui opetuslasten kanssa viettämään viimeistä yhteistä ateriaa. Jeesus ei tarvinnut huikaisevan korkeita kirkkoholveja ja hopeapikareita aterioidakseen vaan hänelle kelpasi tavallinen koti ja tavallisten ihmisten seura. Kun häntä arvosteltiin tästä, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”


Ehtoollista jakamassa Yrjö Tala ja Länsi-Porin seurakunnan kirkkoherra Mika Kyytinen.


Olimme saapuneet kauniiseen kirkkoon urkumusiikin soidessa. Silti moni vieras saattoi kokea tulleensa kuormien uuvuttamana ja syntisenä – kuitenkin Jeesuksen seuraajana. Ehkä sydämessä on ollut pyyntö, että Raamatun sana antaisi voimia tähän päivään ja tulevaan.
 
– Kiirehtiviä askeleita ei tarvita, sillä Jeesus on lähellä henkensä kautta ja haluaa pysähtyä jokaisen raajarikkoisuutta tuntevan vierelle, Tala puhui.Ehtoolliselle polvistuvia kirkkovieraita lohdutettiin, että Jumalalle kelvataan vain uskon kautta, Jeesuksen ansion tähden. Ehtoollinen on tarkoitettu uskon vahvistukseksi ja Jeesuksen muistoateriaksi.


Porilaiset sisarukset Aune Valli ja Laina Rimpiläinen kertoivat, että kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen osallistuminen on heille tärkeä perinne. 
 


Miksi alttari oli kiirastorstaina puettu violetin värisiin tekstiileihin? Mitä ovat liturgiset värit?
 
- liturgisia värejä on Suomen luterilaisen kirkon kirkkovuodessa viisi: valkoinen, vihreä, punainen, violetti/sininen ja musta
- liturgiset värit korostavat kirkkovuoden sisältöjä
- jumalanpalveluksessa kirkkotekstiilit ja tietyt papin vaatetuksen osat ovat päivän liturgisen värin mukaisia
- violetti on katumuksen, odotuksen ja parannuksen väri, jota käytetään muun muassa hiljaisella viikolla
 
Lähde: evl.fi
 

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi