Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Perhe- ja diakoniatyö vakiintumassa osaksi rauhanyhdistysten toimintaa

Uutiset 24.4.2014 10:06 | Päivämies-verkkolehti


Toukokuun alussa Jämsän ja Ranuan opistoilla järjestetään perhe- ja diakoniatyön kurssit. Muutama vuosi sitten rauhanyhdistyksissä käynnistyi perhe- ja diakoniatyön toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Tulevilla kursseilla keskustellaan tämän toimintamuodon kuulumisista ja tulevaisuuden suuntaviivoista.
Perhe- ja diakoniatyön käynnistymisen myötä rauhanyhdistyksiin on perustettu perhe- ja diakoniatyön toimikuntia, jotka esimerkiksi tukevat perheitä löytämään erilaista arjen apua. Toimintamuodon puitteissa on rauhanyhdistyksissä myös järjestetty keskustelutilaisuuksia.
 
Rauhanyhdistykset vastasivat vuodenvaihteessa kyselyyn, jossa kartoitettiin perhe- ja diakoniatyön tilannetta. Kyselyn mukaan työ on koettu tarpeelliseksi, ja tulevilla kursseilla on tarkoitus kouluttautumisen lisäksi jakaa kokemuksia hyväksi havaituista työn käytänteistä. 
– Perhe- ja diakoniatyö on vakiintumassa luontevaksi osaksi rauhanyhdistysten toimintaa, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.
 
Perhe- ja diakoniatyön kurssit järjestetään 2.–4.5. Jämsän ja Ranuan opistoilla. Kurssit on suunnattu rauhanyhdistysten toimikunnille ja vastuuhenkilöille puolisoineen sekä muille perhe- ja diakoniatyön toimijoille. Kursseille voi ilmoittautua täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi