Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Perhe- ja diakoniatyö vakiintumassa osaksi rauhanyhdistysten toimintaa

Uutiset 24.4.2014 10:06 | Päivämies-verkkolehti


Toukokuun alussa Jämsän ja Ranuan opistoilla järjestetään perhe- ja diakoniatyön kurssit. Muutama vuosi sitten rauhanyhdistyksissä käynnistyi perhe- ja diakoniatyön toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Tulevilla kursseilla keskustellaan tämän toimintamuodon kuulumisista ja tulevaisuuden suuntaviivoista.
Perhe- ja diakoniatyön käynnistymisen myötä rauhanyhdistyksiin on perustettu perhe- ja diakoniatyön toimikuntia, jotka esimerkiksi tukevat perheitä löytämään erilaista arjen apua. Toimintamuodon puitteissa on rauhanyhdistyksissä myös järjestetty keskustelutilaisuuksia.
 
Rauhanyhdistykset vastasivat vuodenvaihteessa kyselyyn, jossa kartoitettiin perhe- ja diakoniatyön tilannetta. Kyselyn mukaan työ on koettu tarpeelliseksi, ja tulevilla kursseilla on tarkoitus kouluttautumisen lisäksi jakaa kokemuksia hyväksi havaituista työn käytänteistä. 
– Perhe- ja diakoniatyö on vakiintumassa luontevaksi osaksi rauhanyhdistysten toimintaa, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.
 
Perhe- ja diakoniatyön kurssit järjestetään 2.–4.5. Jämsän ja Ranuan opistoilla. Kurssit on suunnattu rauhanyhdistysten toimikunnille ja vastuuhenkilöille puolisoineen sekä muille perhe- ja diakoniatyön toimijoille. Kursseille voi ilmoittautua täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi