Maanantai 17.6.2019
"
Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. Ef. 1:3

Perhe- ja diakoniatyö vakiintumassa osaksi rauhanyhdistysten toimintaa

Uutiset 24.4.2014 10:06 | Päivämies-verkkolehti


Toukokuun alussa Jämsän ja Ranuan opistoilla järjestetään perhe- ja diakoniatyön kurssit. Muutama vuosi sitten rauhanyhdistyksissä käynnistyi perhe- ja diakoniatyön toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Tulevilla kursseilla keskustellaan tämän toimintamuodon kuulumisista ja tulevaisuuden suuntaviivoista.
Perhe- ja diakoniatyön käynnistymisen myötä rauhanyhdistyksiin on perustettu perhe- ja diakoniatyön toimikuntia, jotka esimerkiksi tukevat perheitä löytämään erilaista arjen apua. Toimintamuodon puitteissa on rauhanyhdistyksissä myös järjestetty keskustelutilaisuuksia.
 
Rauhanyhdistykset vastasivat vuodenvaihteessa kyselyyn, jossa kartoitettiin perhe- ja diakoniatyön tilannetta. Kyselyn mukaan työ on koettu tarpeelliseksi, ja tulevilla kursseilla on tarkoitus kouluttautumisen lisäksi jakaa kokemuksia hyväksi havaituista työn käytänteistä. 
– Perhe- ja diakoniatyö on vakiintumassa luontevaksi osaksi rauhanyhdistysten toimintaa, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.
 
Perhe- ja diakoniatyön kurssit järjestetään 2.–4.5. Jämsän ja Ranuan opistoilla. Kurssit on suunnattu rauhanyhdistysten toimikunnille ja vastuuhenkilöille puolisoineen sekä muille perhe- ja diakoniatyön toimijoille. Kursseille voi ilmoittautua täällä.

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi