Perhe- ja diakoniatyö vakiintumassa osaksi rauhanyhdistysten toimintaa

Uutiset 24.4.2014 10:06 | Päivämies-verkkolehti


Toukokuun alussa Jämsän ja Ranuan opistoilla järjestetään perhe- ja diakoniatyön kurssit. Muutama vuosi sitten rauhanyhdistyksissä käynnistyi perhe- ja diakoniatyön toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Tulevilla kursseilla keskustellaan tämän toimintamuodon kuulumisista ja tulevaisuuden suuntaviivoista.
Perhe- ja diakoniatyön käynnistymisen myötä rauhanyhdistyksiin on perustettu perhe- ja diakoniatyön toimikuntia, jotka esimerkiksi tukevat perheitä löytämään erilaista arjen apua. Toimintamuodon puitteissa on rauhanyhdistyksissä myös järjestetty keskustelutilaisuuksia.
 
Rauhanyhdistykset vastasivat vuodenvaihteessa kyselyyn, jossa kartoitettiin perhe- ja diakoniatyön tilannetta. Kyselyn mukaan työ on koettu tarpeelliseksi, ja tulevilla kursseilla on tarkoitus kouluttautumisen lisäksi jakaa kokemuksia hyväksi havaituista työn käytänteistä. 
– Perhe- ja diakoniatyö on vakiintumassa luontevaksi osaksi rauhanyhdistysten toimintaa, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.
 
Perhe- ja diakoniatyön kurssit järjestetään 2.–4.5. Jämsän ja Ranuan opistoilla. Kurssit on suunnattu rauhanyhdistysten toimikunnille ja vastuuhenkilöille puolisoineen sekä muille perhe- ja diakoniatyön toimijoille. Kursseille voi ilmoittautua täällä.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi