Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Perhe- ja diakoniatyö vakiintumassa osaksi rauhanyhdistysten toimintaa

Uutiset 24.4.2014 10:06 | Päivämies-verkkolehti


Toukokuun alussa Jämsän ja Ranuan opistoilla järjestetään perhe- ja diakoniatyön kurssit. Muutama vuosi sitten rauhanyhdistyksissä käynnistyi perhe- ja diakoniatyön toimintamuoto, jonka tarkoituksena on tukea kotien ja perheiden hyvinvointia. Tulevilla kursseilla keskustellaan tämän toimintamuodon kuulumisista ja tulevaisuuden suuntaviivoista.
Perhe- ja diakoniatyön käynnistymisen myötä rauhanyhdistyksiin on perustettu perhe- ja diakoniatyön toimikuntia, jotka esimerkiksi tukevat perheitä löytämään erilaista arjen apua. Toimintamuodon puitteissa on rauhanyhdistyksissä myös järjestetty keskustelutilaisuuksia.
 
Rauhanyhdistykset vastasivat vuodenvaihteessa kyselyyn, jossa kartoitettiin perhe- ja diakoniatyön tilannetta. Kyselyn mukaan työ on koettu tarpeelliseksi, ja tulevilla kursseilla on tarkoitus kouluttautumisen lisäksi jakaa kokemuksia hyväksi havaituista työn käytänteistä. 
– Perhe- ja diakoniatyö on vakiintumassa luontevaksi osaksi rauhanyhdistysten toimintaa, toteaa SRK:n perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.
 
Perhe- ja diakoniatyön kurssit järjestetään 2.–4.5. Jämsän ja Ranuan opistoilla. Kurssit on suunnattu rauhanyhdistysten toimikunnille ja vastuuhenkilöille puolisoineen sekä muille perhe- ja diakoniatyön toimijoille. Kursseille voi ilmoittautua täällä.

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi