Maanantai 22.7.2019
"
Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman. Jes. 52:7

Valmisteilla kirja erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 28.4.2014 06:34 | Katri Isopahkala
Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjan lukuryhmä aloitti käsikirjoituksen työstämisen ensimmäisessä tapaamisessaan SRK:lla Oulussa torstaina 24. huhtikuuta.
Ensikokoontumiseen olivat saapuneet kaikki ryhmän jäsenet: Arja Mainio, Katri Isopahkala, Mauno Kurunlahti ja Markku Seppänen. Paikalla olivat myös kirjan toimittajat Anna Illikainen ja Olli Lohi.

Mielenkiintoisten ja maisemiltaan monipuolisten ikkunoiden äärellä lukuryhmä viipyi kolme tuntia, joiden aikana ehdittiin edetä käsikirjoituksen puoliväliin. Kirjan toinen toimittaja Anna Illikainen koki työskentelyn antoisana:

– Lukuryhmässä sai tuntumaa, millaisia kokemuksia erilaiset lukijat saavat teksteistä. Lukuryhmäläisten kommenttien avulla teksteistä saa hiottua sellaisia kohtia, jotka kiinnittävät lukijan huomion epäolennaiseen tai joihin ei itsellä ole riittävää asiantuntemusta.SRK:n julkaiseman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osassa ihmiset kertovat erilaisista elämäntilanteistaan. Jokaisen kertomuksen sisässä elää vahva usko siihen, että Jumala on antanut ihmiselämän ainutkertaiseksi lahjaksi. Niin ilon väläykset kuin surun syvyydetkin ovat hänen tiedossaan.

Erilaisten elämäntilanteisen joukosta löytyvät esimerkiksi kuvaukset kahden eri kulttuurissa kasvaneen ihmisen avioliitosta, yksinhuoltajaperheen elämästä, adoptiovanhempien kokemuksista, lapsen menetyksestä ja alkoholistin läheisenä elämisestä.

Tekeillä olevan kirjan pohjana on Päivämiehessä vuoden 2013 aikana julkaistu kirjoitussarja. Kirjaa varten sarjaa on täydennetty 16 kirjoituksella, joista neljä on ilmestynyt aikaisemmin SRK:n julkaisuissa.

Kirjaa työstävän lukuryhmän tavoitteena on säilyttää erilaisten kirjoittajien persoonallinen tyyli, teoksen eheyttä unohtamatta. Kirjan työstäminen jatkuu toukokuun ensimmäisellä viikolla. Uusi kirja on tarkoitus julkaista tulevana syksynä.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi