Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

Valmisteilla kirja erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 28.4.2014 06:34 | Katri Isopahkala
Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjan lukuryhmä aloitti käsikirjoituksen työstämisen ensimmäisessä tapaamisessaan SRK:lla Oulussa torstaina 24. huhtikuuta.
Ensikokoontumiseen olivat saapuneet kaikki ryhmän jäsenet: Arja Mainio, Katri Isopahkala, Mauno Kurunlahti ja Markku Seppänen. Paikalla olivat myös kirjan toimittajat Anna Illikainen ja Olli Lohi.

Mielenkiintoisten ja maisemiltaan monipuolisten ikkunoiden äärellä lukuryhmä viipyi kolme tuntia, joiden aikana ehdittiin edetä käsikirjoituksen puoliväliin. Kirjan toinen toimittaja Anna Illikainen koki työskentelyn antoisana:

– Lukuryhmässä sai tuntumaa, millaisia kokemuksia erilaiset lukijat saavat teksteistä. Lukuryhmäläisten kommenttien avulla teksteistä saa hiottua sellaisia kohtia, jotka kiinnittävät lukijan huomion epäolennaiseen tai joihin ei itsellä ole riittävää asiantuntemusta.SRK:n julkaiseman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osassa ihmiset kertovat erilaisista elämäntilanteistaan. Jokaisen kertomuksen sisässä elää vahva usko siihen, että Jumala on antanut ihmiselämän ainutkertaiseksi lahjaksi. Niin ilon väläykset kuin surun syvyydetkin ovat hänen tiedossaan.

Erilaisten elämäntilanteisen joukosta löytyvät esimerkiksi kuvaukset kahden eri kulttuurissa kasvaneen ihmisen avioliitosta, yksinhuoltajaperheen elämästä, adoptiovanhempien kokemuksista, lapsen menetyksestä ja alkoholistin läheisenä elämisestä.

Tekeillä olevan kirjan pohjana on Päivämiehessä vuoden 2013 aikana julkaistu kirjoitussarja. Kirjaa varten sarjaa on täydennetty 16 kirjoituksella, joista neljä on ilmestynyt aikaisemmin SRK:n julkaisuissa.

Kirjaa työstävän lukuryhmän tavoitteena on säilyttää erilaisten kirjoittajien persoonallinen tyyli, teoksen eheyttä unohtamatta. Kirjan työstäminen jatkuu toukokuun ensimmäisellä viikolla. Uusi kirja on tarkoitus julkaista tulevana syksynä.

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi