Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Valmisteilla kirja erilaisista elämäntilanteista

Uutiset 28.4.2014 06:34 | Katri Isopahkala
Ikkunoita erilaisiin elämäntilanteisiin -kirjan lukuryhmä aloitti käsikirjoituksen työstämisen ensimmäisessä tapaamisessaan SRK:lla Oulussa torstaina 24. huhtikuuta.
Ensikokoontumiseen olivat saapuneet kaikki ryhmän jäsenet: Arja Mainio, Katri Isopahkala, Mauno Kurunlahti ja Markku Seppänen. Paikalla olivat myös kirjan toimittajat Anna Illikainen ja Olli Lohi.

Mielenkiintoisten ja maisemiltaan monipuolisten ikkunoiden äärellä lukuryhmä viipyi kolme tuntia, joiden aikana ehdittiin edetä käsikirjoituksen puoliväliin. Kirjan toinen toimittaja Anna Illikainen koki työskentelyn antoisana:

– Lukuryhmässä sai tuntumaa, millaisia kokemuksia erilaiset lukijat saavat teksteistä. Lukuryhmäläisten kommenttien avulla teksteistä saa hiottua sellaisia kohtia, jotka kiinnittävät lukijan huomion epäolennaiseen tai joihin ei itsellä ole riittävää asiantuntemusta.SRK:n julkaiseman Elämänpolulta-kirjasarjan 15. osassa ihmiset kertovat erilaisista elämäntilanteistaan. Jokaisen kertomuksen sisässä elää vahva usko siihen, että Jumala on antanut ihmiselämän ainutkertaiseksi lahjaksi. Niin ilon väläykset kuin surun syvyydetkin ovat hänen tiedossaan.

Erilaisten elämäntilanteisen joukosta löytyvät esimerkiksi kuvaukset kahden eri kulttuurissa kasvaneen ihmisen avioliitosta, yksinhuoltajaperheen elämästä, adoptiovanhempien kokemuksista, lapsen menetyksestä ja alkoholistin läheisenä elämisestä.

Tekeillä olevan kirjan pohjana on Päivämiehessä vuoden 2013 aikana julkaistu kirjoitussarja. Kirjaa varten sarjaa on täydennetty 16 kirjoituksella, joista neljä on ilmestynyt aikaisemmin SRK:n julkaisuissa.

Kirjaa työstävän lukuryhmän tavoitteena on säilyttää erilaisten kirjoittajien persoonallinen tyyli, teoksen eheyttä unohtamatta. Kirjan työstäminen jatkuu toukokuun ensimmäisellä viikolla. Uusi kirja on tarkoitus julkaista tulevana syksynä.

Lisää aiheesta:

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi