Sunnuntai 17.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi." Matt. 19:29

Porin lintuleiri upean luonnon keskellä

Uutiset 2.5.2014 06:16 | Pekka Vuonokari


Maitoisten leirikeskuksen järjestämä lintuleiri Porissa alkoi pääsiäisviikon perjantaina 25. huhtikuuta. Leiripaikkana oli Punaisen Ristin Koivuniemen leirikeskus Pastuskerissa. Leiripaikka oli ihanteellinen: Kokemäenjoen suistoalueella ja Meri-Porin rannikkoalueella on kymmenkunta lintutornia ja kymmeniä kilometrejä viitoitettuja luontopolkuja.
Leirin isäntä Pirkka Mikkola totesi avaussanoissaan:

– Monella on mielessä linnut. Se on ihan hyvä syy tulla leirille. Onhan meillä Jeesuksen kehotuskin katsella taivaan lintuja.
 
Hän jatkoi, että leirin perimmäisenä tavoitteena on vahvistua yksinkertaisessa uskossa Jumalaan.

– Jeesus todella nousi kuolleista. Sen todistajia mekin täällä lintuleirillä olemme.
 
Leirin ohjelmaan kuului luontoretkiä sekä oppitunnit lintujen äänistä ja lintuvalokuvauksesta.

   
Lauantaina järjestettiin ”melkein” leikkimielinen lintujen tunnistamiskisa. Vasemmassa kuvassa Hanna Mikkola sekä tyttäret Emmi ja Aino (oik.). Oikeassa kuvassa Jaakko Paakki Ylivieskasta, Paula Niemelä Mäntsälästä ja Liisa Holma (oik.) Espoosta.


Leirillä pidettiin myös alustus, jossa puhuttiin Jumalan kansan matkasta. Keskustelussa tuli esille pääsiäisen ilo ja uskomisen lahjan suuruus.
 
Markus Linjama on käynyt lastensa kanssa lintuleirillä useita kertoja. Nyt leirillä oli Linjamia kolmesta sukupolvesta.

– Olen nauttinut leiristä vaimoni ja poikieni Pirkan ja Pertun sekä lastenlasteni Koutan ja Martin kanssa. Näen tässä myös taivaan Isän suunnitelman: elämä jatkuu sukupolvesta toiseen. Leiripaikka oli minulle uusi ja aivan upea tähän tarkoitukseen, Markus Linjama iloitsi.


Kouta Linjama (oik.) osallistui lintujen tunnistamiskisaan. Tukijoukkoina olivat isovanhemmat Markus ja Anja Linjama sekä maskottipöllöt. 


– Täällä on ollut leppoisa ja mukava tunnelma. Sisämaan ihmisenä olen nauttinut merenrantojen avarista maisemista. Myös tärkein asia, Jumalan sanan äärelle hiljentyminen, on ollut hyvä asia. Erityisesti sanajumalanpalvelus Preiviikin seurakuntatalossa (kuva alla) oli vaikuttava, kertoi ensimmäistä kertaa leirillä mukana ollut Anja Linjama.


 
Ensimmäinen lintuleiri pidettiin Säpin majakkasaaressa 1985. Vuodesta 1998 alkaen leirejä on järjestetty joka vuosi.


Martti Mikkola on ollut mukana kaikilla lintuleireillä – aina vuodesta 1985 asti.


Erityispiirre leireillä on aina ollut suuri ikäjakautuma. Nytkin leirillä oli ilahduttavan paljon lapsia ja nuoria. 


Varhain sunnuntaiaamuna tehtiin retki Yyterin lietteille. Vuosien varrella harrastajien varustetaso on muuttunut. Ensimmäisellä leirillä oli käytössä yksi kaukoputki, nyt Yyterin lietteillä niitä oli 28. Kuvassa Miina Laivamaa (vas.), Tuomas Korhonen ja Alli Rimpiläinen.

Tunnisteet:


pori lintuleiri

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi