Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Porin lintuleiri upean luonnon keskellä

Uutiset 2.5.2014 06:16 | Pekka Vuonokari


Maitoisten leirikeskuksen järjestämä lintuleiri Porissa alkoi pääsiäisviikon perjantaina 25. huhtikuuta. Leiripaikkana oli Punaisen Ristin Koivuniemen leirikeskus Pastuskerissa. Leiripaikka oli ihanteellinen: Kokemäenjoen suistoalueella ja Meri-Porin rannikkoalueella on kymmenkunta lintutornia ja kymmeniä kilometrejä viitoitettuja luontopolkuja.
Leirin isäntä Pirkka Mikkola totesi avaussanoissaan:

– Monella on mielessä linnut. Se on ihan hyvä syy tulla leirille. Onhan meillä Jeesuksen kehotuskin katsella taivaan lintuja.
 
Hän jatkoi, että leirin perimmäisenä tavoitteena on vahvistua yksinkertaisessa uskossa Jumalaan.

– Jeesus todella nousi kuolleista. Sen todistajia mekin täällä lintuleirillä olemme.
 
Leirin ohjelmaan kuului luontoretkiä sekä oppitunnit lintujen äänistä ja lintuvalokuvauksesta.

   
Lauantaina järjestettiin ”melkein” leikkimielinen lintujen tunnistamiskisa. Vasemmassa kuvassa Hanna Mikkola sekä tyttäret Emmi ja Aino (oik.). Oikeassa kuvassa Jaakko Paakki Ylivieskasta, Paula Niemelä Mäntsälästä ja Liisa Holma (oik.) Espoosta.


Leirillä pidettiin myös alustus, jossa puhuttiin Jumalan kansan matkasta. Keskustelussa tuli esille pääsiäisen ilo ja uskomisen lahjan suuruus.
 
Markus Linjama on käynyt lastensa kanssa lintuleirillä useita kertoja. Nyt leirillä oli Linjamia kolmesta sukupolvesta.

– Olen nauttinut leiristä vaimoni ja poikieni Pirkan ja Pertun sekä lastenlasteni Koutan ja Martin kanssa. Näen tässä myös taivaan Isän suunnitelman: elämä jatkuu sukupolvesta toiseen. Leiripaikka oli minulle uusi ja aivan upea tähän tarkoitukseen, Markus Linjama iloitsi.


Kouta Linjama (oik.) osallistui lintujen tunnistamiskisaan. Tukijoukkoina olivat isovanhemmat Markus ja Anja Linjama sekä maskottipöllöt. 


– Täällä on ollut leppoisa ja mukava tunnelma. Sisämaan ihmisenä olen nauttinut merenrantojen avarista maisemista. Myös tärkein asia, Jumalan sanan äärelle hiljentyminen, on ollut hyvä asia. Erityisesti sanajumalanpalvelus Preiviikin seurakuntatalossa (kuva alla) oli vaikuttava, kertoi ensimmäistä kertaa leirillä mukana ollut Anja Linjama.


 
Ensimmäinen lintuleiri pidettiin Säpin majakkasaaressa 1985. Vuodesta 1998 alkaen leirejä on järjestetty joka vuosi.


Martti Mikkola on ollut mukana kaikilla lintuleireillä – aina vuodesta 1985 asti.


Erityispiirre leireillä on aina ollut suuri ikäjakautuma. Nytkin leirillä oli ilahduttavan paljon lapsia ja nuoria. 


Varhain sunnuntaiaamuna tehtiin retki Yyterin lietteille. Vuosien varrella harrastajien varustetaso on muuttunut. Ensimmäisellä leirillä oli käytössä yksi kaukoputki, nyt Yyterin lietteillä niitä oli 28. Kuvassa Miina Laivamaa (vas.), Tuomas Korhonen ja Alli Rimpiläinen.

Tunnisteet:


pori lintuleiri

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi