Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Porin lintuleiri upean luonnon keskellä

Uutiset 2.5.2014 06:16 | Pekka Vuonokari


Maitoisten leirikeskuksen järjestämä lintuleiri Porissa alkoi pääsiäisviikon perjantaina 25. huhtikuuta. Leiripaikkana oli Punaisen Ristin Koivuniemen leirikeskus Pastuskerissa. Leiripaikka oli ihanteellinen: Kokemäenjoen suistoalueella ja Meri-Porin rannikkoalueella on kymmenkunta lintutornia ja kymmeniä kilometrejä viitoitettuja luontopolkuja.
Leirin isäntä Pirkka Mikkola totesi avaussanoissaan:

– Monella on mielessä linnut. Se on ihan hyvä syy tulla leirille. Onhan meillä Jeesuksen kehotuskin katsella taivaan lintuja.
 
Hän jatkoi, että leirin perimmäisenä tavoitteena on vahvistua yksinkertaisessa uskossa Jumalaan.

– Jeesus todella nousi kuolleista. Sen todistajia mekin täällä lintuleirillä olemme.
 
Leirin ohjelmaan kuului luontoretkiä sekä oppitunnit lintujen äänistä ja lintuvalokuvauksesta.

   
Lauantaina järjestettiin ”melkein” leikkimielinen lintujen tunnistamiskisa. Vasemmassa kuvassa Hanna Mikkola sekä tyttäret Emmi ja Aino (oik.). Oikeassa kuvassa Jaakko Paakki Ylivieskasta, Paula Niemelä Mäntsälästä ja Liisa Holma (oik.) Espoosta.


Leirillä pidettiin myös alustus, jossa puhuttiin Jumalan kansan matkasta. Keskustelussa tuli esille pääsiäisen ilo ja uskomisen lahjan suuruus.
 
Markus Linjama on käynyt lastensa kanssa lintuleirillä useita kertoja. Nyt leirillä oli Linjamia kolmesta sukupolvesta.

– Olen nauttinut leiristä vaimoni ja poikieni Pirkan ja Pertun sekä lastenlasteni Koutan ja Martin kanssa. Näen tässä myös taivaan Isän suunnitelman: elämä jatkuu sukupolvesta toiseen. Leiripaikka oli minulle uusi ja aivan upea tähän tarkoitukseen, Markus Linjama iloitsi.


Kouta Linjama (oik.) osallistui lintujen tunnistamiskisaan. Tukijoukkoina olivat isovanhemmat Markus ja Anja Linjama sekä maskottipöllöt. 


– Täällä on ollut leppoisa ja mukava tunnelma. Sisämaan ihmisenä olen nauttinut merenrantojen avarista maisemista. Myös tärkein asia, Jumalan sanan äärelle hiljentyminen, on ollut hyvä asia. Erityisesti sanajumalanpalvelus Preiviikin seurakuntatalossa (kuva alla) oli vaikuttava, kertoi ensimmäistä kertaa leirillä mukana ollut Anja Linjama.


 
Ensimmäinen lintuleiri pidettiin Säpin majakkasaaressa 1985. Vuodesta 1998 alkaen leirejä on järjestetty joka vuosi.


Martti Mikkola on ollut mukana kaikilla lintuleireillä – aina vuodesta 1985 asti.


Erityispiirre leireillä on aina ollut suuri ikäjakautuma. Nytkin leirillä oli ilahduttavan paljon lapsia ja nuoria. 


Varhain sunnuntaiaamuna tehtiin retki Yyterin lietteille. Vuosien varrella harrastajien varustetaso on muuttunut. Ensimmäisellä leirillä oli käytössä yksi kaukoputki, nyt Yyterin lietteillä niitä oli 28. Kuvassa Miina Laivamaa (vas.), Tuomas Korhonen ja Alli Rimpiläinen.

Tunnisteet:


pori lintuleiri

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi