Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

SRK:n väki järjesti varttuneiden leiripäivän Siikatörmällä

Uutiset 4.5.2014 06:34 | Maarit Määttä


Tiistaina 29. huhtikuuta kokoontui Siikatörmän leirikeskukseen 160 leiriläistä virkistymään ja tutustumaan SRK:n toimintaan. Eräs leirin erityispiirre oli se, että henkilökunta koostui SRK:n työntekijöistä.
Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi piti alustuksen aiheesta Muuttumaton Jumalan sana. Keskusteluissa todettiin, että elämme aikaa, jolloin Jumalan sanan arvovaltaa yritetään murentaa. Kuitenkin tässäkin ajassa Jumala avaa sanaansa Pyhän Henkensä kautta.

– Jumala on siunannut kansaamme myös ajallisesti. Kenenkään ei tarvitse kuolla tänä päivänä nälkään, totesi yksi sotavuodet kokenut leiriläinen.
 
Leiriläiset kuulivat lyhyet esittelyt SRK:n julkaisutoiminnasta, lähetystyöstä sekä talouden tilanteesta. Ohjelmassa oli myös ruokailua, kahvittelua, taukojumppaa ja arpajaisia.


Keittiön väkeä koolla.
 

Oulunsalolaiset Seidi ja Frans Terho (kuvassa alla) tulivat Siikatörmälle linja-autolla, yhdessä muun varttuneiden kerhon väen kanssa kanssa. Kerholaiset ovat tehneet yleensä kevätretken toukokuussa. Retken korvaakin nyt tämä leiripäivä.

– Täällä on hyvä olla. Alustus oli avartava. Olemme nähneet tuttuja, vuosikymmenten takaisia koulu- ja rippikoulukavereitakin, puhelee Seidi.
– Kaikki 12 lastamme ovat käyneet rippikoulun Siikatörmällä. Ja olemme viettäneet omia perhejuhliakin täällä, Terhot kertovat.


 
Siikatörmän leirikeskus on monelle leiriläiselle tuttu ja rakas paikka. Muutama vuosi sitten leirikeskukseen tehtiin laajennus ja remontti, mikä on mahdollistanut hyvät puitteet erilaisten leirien ja tapahtumien järjestämiseen. 

Kuvat: Maarit Määttä ja Sirkka Suominen
 

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi