Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

SRK:n väki järjesti varttuneiden leiripäivän Siikatörmällä

Uutiset 4.5.2014 06:34 | Maarit Määttä


Tiistaina 29. huhtikuuta kokoontui Siikatörmän leirikeskukseen 160 leiriläistä virkistymään ja tutustumaan SRK:n toimintaan. Eräs leirin erityispiirre oli se, että henkilökunta koostui SRK:n työntekijöistä.
Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi piti alustuksen aiheesta Muuttumaton Jumalan sana. Keskusteluissa todettiin, että elämme aikaa, jolloin Jumalan sanan arvovaltaa yritetään murentaa. Kuitenkin tässäkin ajassa Jumala avaa sanaansa Pyhän Henkensä kautta.

– Jumala on siunannut kansaamme myös ajallisesti. Kenenkään ei tarvitse kuolla tänä päivänä nälkään, totesi yksi sotavuodet kokenut leiriläinen.
 
Leiriläiset kuulivat lyhyet esittelyt SRK:n julkaisutoiminnasta, lähetystyöstä sekä talouden tilanteesta. Ohjelmassa oli myös ruokailua, kahvittelua, taukojumppaa ja arpajaisia.


Keittiön väkeä koolla.
 

Oulunsalolaiset Seidi ja Frans Terho (kuvassa alla) tulivat Siikatörmälle linja-autolla, yhdessä muun varttuneiden kerhon väen kanssa kanssa. Kerholaiset ovat tehneet yleensä kevätretken toukokuussa. Retken korvaakin nyt tämä leiripäivä.

– Täällä on hyvä olla. Alustus oli avartava. Olemme nähneet tuttuja, vuosikymmenten takaisia koulu- ja rippikoulukavereitakin, puhelee Seidi.
– Kaikki 12 lastamme ovat käyneet rippikoulun Siikatörmällä. Ja olemme viettäneet omia perhejuhliakin täällä, Terhot kertovat.


 
Siikatörmän leirikeskus on monelle leiriläiselle tuttu ja rakas paikka. Muutama vuosi sitten leirikeskukseen tehtiin laajennus ja remontti, mikä on mahdollistanut hyvät puitteet erilaisten leirien ja tapahtumien järjestämiseen. 

Kuvat: Maarit Määttä ja Sirkka Suominen
 

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi