Maanantai 16.12.2019
"
Raivatkaa autiomaahan Herralle tie! Tasoittakaa yli aron valtatie meidän Jumalallemme! Jes. 40:3

SRK:n väki järjesti varttuneiden leiripäivän Siikatörmällä

Uutiset 4.5.2014 06:34 | Maarit Määttä


Tiistaina 29. huhtikuuta kokoontui Siikatörmän leirikeskukseen 160 leiriläistä virkistymään ja tutustumaan SRK:n toimintaan. Eräs leirin erityispiirre oli se, että henkilökunta koostui SRK:n työntekijöistä.
Päivämiehen päätoimittaja Olli Lohi piti alustuksen aiheesta Muuttumaton Jumalan sana. Keskusteluissa todettiin, että elämme aikaa, jolloin Jumalan sanan arvovaltaa yritetään murentaa. Kuitenkin tässäkin ajassa Jumala avaa sanaansa Pyhän Henkensä kautta.

– Jumala on siunannut kansaamme myös ajallisesti. Kenenkään ei tarvitse kuolla tänä päivänä nälkään, totesi yksi sotavuodet kokenut leiriläinen.
 
Leiriläiset kuulivat lyhyet esittelyt SRK:n julkaisutoiminnasta, lähetystyöstä sekä talouden tilanteesta. Ohjelmassa oli myös ruokailua, kahvittelua, taukojumppaa ja arpajaisia.


Keittiön väkeä koolla.
 

Oulunsalolaiset Seidi ja Frans Terho (kuvassa alla) tulivat Siikatörmälle linja-autolla, yhdessä muun varttuneiden kerhon väen kanssa kanssa. Kerholaiset ovat tehneet yleensä kevätretken toukokuussa. Retken korvaakin nyt tämä leiripäivä.

– Täällä on hyvä olla. Alustus oli avartava. Olemme nähneet tuttuja, vuosikymmenten takaisia koulu- ja rippikoulukavereitakin, puhelee Seidi.
– Kaikki 12 lastamme ovat käyneet rippikoulun Siikatörmällä. Ja olemme viettäneet omia perhejuhliakin täällä, Terhot kertovat.


 
Siikatörmän leirikeskus on monelle leiriläiselle tuttu ja rakas paikka. Muutama vuosi sitten leirikeskukseen tehtiin laajennus ja remontti, mikä on mahdollistanut hyvät puitteet erilaisten leirien ja tapahtumien järjestämiseen. 

Kuvat: Maarit Määttä ja Sirkka Suominen
 

Lisää aiheesta:

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi