Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Kenttäpiispa Särkiön mukaan hyvästä on pidettävä kiinni

Uutiset 5.5.2014 15:37 | päivitetty 11.12.2018 13:16 | Hanna Kallunki
Kirkolliskokouksen avajaisjumalanpalvelus pidettiin tänään Turussa Maarian kirkossa. Saarnan piti kenttäpiispa Pekka Särkiö. Hän toi saarnassaan esille ajankohtaisen uskonnonvapauskeskustelun.
– Uskonto halutaan poistaa julkisesta elämästä ja rajata se yksityiselle alueelle. Suhtautuminen uskontoon on kyllä yksityisasia, mutta uskonto ilmiönä on yhteisöllinen ja liittyy myös kulttuuriin. Koulujen vapaaehtoiset jumalanpalvelukset ja juhlien virret ovat osa positiivista uskonnonvapautta, josta tulee pitää kiinni, Särkiö sanoi.

Hän kertoi, että puolustusvoimissa järjestetään hartauksia, koska se on perusoikeus palveluksessa oleville. 

– Osallistumiseen ei ole pakkoa. Vaihtoehtona on samaan aikaan eettistä toimintaa. Arvelen, että uskonnon vastustajat nostavat seuraavaksi esille sen, että valintatilanteessa vakaumus uhkaa paljastua. Siksi pitäisi jättää jäljelle pelkkä uskonnoton vaihtoehto. Ei kai kuitenkaan ole pakko hiljaa ojentaa kätensä, antaa toisen vyöttää itsensä, ja mennä sinne, minne emme tahdo. Hyvästä on pidettävä kiinni, Särkiö totesi.

Särkiö totesi, että ääripäät kirkossa etääntyvät toisistaan ja samalla virta ulos kirkosta jatkuu.

– Samalla kirkossamme on myös toivon merkkejä. Ihmiset tulevat sinne, missä he kokevat välittämistä ja vahvistuvat uskossa. Kysymys on luottamuksesta Jumalaan ja hänen seuraamisestaan, hän puhui.


Kirkolliskokoukseen liittyviä asiakirjoja ja muuta materiaalia löytyy täältä.

Lauantaihin 10.5. kestävää kirkolliskokousta voi seurata Twitterissa hashtagilla #kirkolliskokous.


 

Tunnisteet:


kirkolliskokous

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi