Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Nuoret keskustelivat netistä Merikarvialla

Uutiset 6.5.2014 09:52 | Päivämies-verkkolehti
– Se on itse asiassa yhdistelmä kaikista entisistä menetelmistä yhdessä paketissa, voisi sanoa että se on teknisenä saavutuksena huippujuttu!

Näin alustaja Mikko Uljas kuvaili internetiä Lounais-Suomen alueellisessa nuortenillassa Merikarvialla 3. toukokuuta. 
Uljaan alustuksen aiheena oli uskovainen nuori ja netti. Hän johdatteli kuulijat läpi viestinnän historian – savumerkkien, kirjekyyhkyjen ja kirjapainotaidon kautta nykyisen verkkomaailman kehittymiseen saakka.

Kuulimme netin hyödyllisistä ja hyvistä ominaisuuksista sekä ongelmallisista piirteistä. Verkossa tiedonvälitys on nopeaa ja tehokasta, mutta toisaalta sosiaalinen media saattaa stressata ja viedä voimavaroja ja aikaa lähisuhteilta. Keskustelussa tuli esille, että on tärkeää käyttää harkintaa siinä, mitä aineistoa julkaisee itsestään erilaisissa palveluissa. Alustaja totesi, että on tärkeää, että jokaisella olisi turvallisia ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella asioistaan.

Kotitehtäväksi saimme haasteen tiivistää illan sanoma 140-merkkiseksi Twitter-viestiksi.


Teksti ja kuvat: Janne Alasaarela
 

Tunnisteet:


internet

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi