Keskiviikko 24.7.2019
"
Minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. 1 Tim. 1:16

Nuoret keskustelivat netistä Merikarvialla

Uutiset 6.5.2014 09:52 | Päivämies-verkkolehti
– Se on itse asiassa yhdistelmä kaikista entisistä menetelmistä yhdessä paketissa, voisi sanoa että se on teknisenä saavutuksena huippujuttu!

Näin alustaja Mikko Uljas kuvaili internetiä Lounais-Suomen alueellisessa nuortenillassa Merikarvialla 3. toukokuuta. 
Uljaan alustuksen aiheena oli uskovainen nuori ja netti. Hän johdatteli kuulijat läpi viestinnän historian – savumerkkien, kirjekyyhkyjen ja kirjapainotaidon kautta nykyisen verkkomaailman kehittymiseen saakka.

Kuulimme netin hyödyllisistä ja hyvistä ominaisuuksista sekä ongelmallisista piirteistä. Verkossa tiedonvälitys on nopeaa ja tehokasta, mutta toisaalta sosiaalinen media saattaa stressata ja viedä voimavaroja ja aikaa lähisuhteilta. Keskustelussa tuli esille, että on tärkeää käyttää harkintaa siinä, mitä aineistoa julkaisee itsestään erilaisissa palveluissa. Alustaja totesi, että on tärkeää, että jokaisella olisi turvallisia ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella asioistaan.

Kotitehtäväksi saimme haasteen tiivistää illan sanoma 140-merkkiseksi Twitter-viestiksi.


Teksti ja kuvat: Janne Alasaarela
 

Tunnisteet:


internet

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi