Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

​Perhe- ja diakoniatyön kursseilla puhuttiin toimintamuodon vakiintuneista käytänteistä

Uutiset 12.5.2014 11:15 | Päivämies-verkkolehti
Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet kokoontuivat kursseille Jämsän ja Ranuan opistoille 2.–4. toukokuuta. 
Kursseilla keskusteltiin muun muassa ajankäytöstä, medialukutaidosta ja elämänhallintaan liittyvistä kysymyksistä sekä tiukkenevan talouden vaikutuksista lapsiperheiden arkeen. Ryhmätöinä pohdittiin perhe- ja diakoniatyön organisoitumista ja toimenpiteitä yhdistyksissä. Tarkoituksena oli muun muassa jakaa perhe- ja diakoniatyön hyviä käytänteitä.

Keskusteluissa tuli esille, että ajankohtaiset uskon ja elämän kysymykset keskusteluttavat perheitä. Pidettiin tärkeänä yksinkertaista uskon saarnaa ja luottamista Jumalan johdatukseen. Yleinen kokemus oli, että puheeksi ottamisen kynnys on laskenut ja myös ammattiapua osataan hakea entistä paremmin. Keskustelussa todettiin, että erilaisten arjen tuen muotojen lisäksi perinteisille diakoniatyön muodoille on oma tärkeä paikkansa. Huomiota kiinnitettiin myös siihen, että yhdistyksissä on tärkeää nähdä eri elämäntilanteissa elävät ihmiset.

Ryhmätöiden purun yhteydessä käytiin läpi perhe- ja diakoniatyön erilaisia toimintamuotoja. Yhdistyksissä on järjestetty keskustelutilaisuuksia uskoon ja elämään sekä muun muassa kodin ihmissuhteisiin liittyvistä aiheista. Seuratilaisuuksien käytännön järjestelyihin on kiinnitetty huomiota siten, että esimerkiksi lapsiperheiden seuroihin pääseminen olisi mahdollisimman helppoa. Perhekerhotoiminta on käynnistynyt useilla paikkakunnilla ja on avustettu esimerkiksi aviopuolisoleireille lähtemisessä. 

Kursseilla kuultiin asiantuntijoiden puheenvuoroja ammattiavun hakemisen prosesseista terapiatyön ja lastensuojelun näkökulmista. Saimme kuulla, että terapiatyössä työnäky on valoisa, vaikeisiinkin tilanteisiin voidaan sen avulla saada apua. Todettiin, että lastensuojelua on tärkeää tarkastella positiivisena mahdollisuutena, joka voi auttaa perheitä kuormittavissa tilanteissa. Keskeistä on kuitenkin kaikki se ennaltaehkäisevä työ, jota lasten ja nuorten hyväksi voidaan tehdä kodeissa ja muun muassa kristillisyytemme työmuodoissa. 

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi