Maanantai 24.6.2019
"
Jumala lunastaa minut, hän tempaa minut tuonelan otteesta. Ps. 49:16

​Perhe- ja diakoniatyön kursseilla puhuttiin toimintamuodon vakiintuneista käytänteistä

Uutiset 12.5.2014 11:15 | Päivämies-verkkolehti
Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet kokoontuivat kursseille Jämsän ja Ranuan opistoille 2.–4. toukokuuta. 
Kursseilla keskusteltiin muun muassa ajankäytöstä, medialukutaidosta ja elämänhallintaan liittyvistä kysymyksistä sekä tiukkenevan talouden vaikutuksista lapsiperheiden arkeen. Ryhmätöinä pohdittiin perhe- ja diakoniatyön organisoitumista ja toimenpiteitä yhdistyksissä. Tarkoituksena oli muun muassa jakaa perhe- ja diakoniatyön hyviä käytänteitä.

Keskusteluissa tuli esille, että ajankohtaiset uskon ja elämän kysymykset keskusteluttavat perheitä. Pidettiin tärkeänä yksinkertaista uskon saarnaa ja luottamista Jumalan johdatukseen. Yleinen kokemus oli, että puheeksi ottamisen kynnys on laskenut ja myös ammattiapua osataan hakea entistä paremmin. Keskustelussa todettiin, että erilaisten arjen tuen muotojen lisäksi perinteisille diakoniatyön muodoille on oma tärkeä paikkansa. Huomiota kiinnitettiin myös siihen, että yhdistyksissä on tärkeää nähdä eri elämäntilanteissa elävät ihmiset.

Ryhmätöiden purun yhteydessä käytiin läpi perhe- ja diakoniatyön erilaisia toimintamuotoja. Yhdistyksissä on järjestetty keskustelutilaisuuksia uskoon ja elämään sekä muun muassa kodin ihmissuhteisiin liittyvistä aiheista. Seuratilaisuuksien käytännön järjestelyihin on kiinnitetty huomiota siten, että esimerkiksi lapsiperheiden seuroihin pääseminen olisi mahdollisimman helppoa. Perhekerhotoiminta on käynnistynyt useilla paikkakunnilla ja on avustettu esimerkiksi aviopuolisoleireille lähtemisessä. 

Kursseilla kuultiin asiantuntijoiden puheenvuoroja ammattiavun hakemisen prosesseista terapiatyön ja lastensuojelun näkökulmista. Saimme kuulla, että terapiatyössä työnäky on valoisa, vaikeisiinkin tilanteisiin voidaan sen avulla saada apua. Todettiin, että lastensuojelua on tärkeää tarkastella positiivisena mahdollisuutena, joka voi auttaa perheitä kuormittavissa tilanteissa. Keskeistä on kuitenkin kaikki se ennaltaehkäisevä työ, jota lasten ja nuorten hyväksi voidaan tehdä kodeissa ja muun muassa kristillisyytemme työmuodoissa. 

Lisää aiheesta:

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi