Sunnuntai 18.11.2018
"
"Sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee." Matt. 24:36-37

​Perhe- ja diakoniatyön kursseilla puhuttiin toimintamuodon vakiintuneista käytänteistä

Uutiset 12.5.2014 11:15 | Päivämies-verkkolehti
Rauhanyhdistysten perhe- ja diakoniatyön vastuuhenkilöt ja toimikuntien jäsenet kokoontuivat kursseille Jämsän ja Ranuan opistoille 2.–4. toukokuuta. 
Kursseilla keskusteltiin muun muassa ajankäytöstä, medialukutaidosta ja elämänhallintaan liittyvistä kysymyksistä sekä tiukkenevan talouden vaikutuksista lapsiperheiden arkeen. Ryhmätöinä pohdittiin perhe- ja diakoniatyön organisoitumista ja toimenpiteitä yhdistyksissä. Tarkoituksena oli muun muassa jakaa perhe- ja diakoniatyön hyviä käytänteitä.

Keskusteluissa tuli esille, että ajankohtaiset uskon ja elämän kysymykset keskusteluttavat perheitä. Pidettiin tärkeänä yksinkertaista uskon saarnaa ja luottamista Jumalan johdatukseen. Yleinen kokemus oli, että puheeksi ottamisen kynnys on laskenut ja myös ammattiapua osataan hakea entistä paremmin. Keskustelussa todettiin, että erilaisten arjen tuen muotojen lisäksi perinteisille diakoniatyön muodoille on oma tärkeä paikkansa. Huomiota kiinnitettiin myös siihen, että yhdistyksissä on tärkeää nähdä eri elämäntilanteissa elävät ihmiset.

Ryhmätöiden purun yhteydessä käytiin läpi perhe- ja diakoniatyön erilaisia toimintamuotoja. Yhdistyksissä on järjestetty keskustelutilaisuuksia uskoon ja elämään sekä muun muassa kodin ihmissuhteisiin liittyvistä aiheista. Seuratilaisuuksien käytännön järjestelyihin on kiinnitetty huomiota siten, että esimerkiksi lapsiperheiden seuroihin pääseminen olisi mahdollisimman helppoa. Perhekerhotoiminta on käynnistynyt useilla paikkakunnilla ja on avustettu esimerkiksi aviopuolisoleireille lähtemisessä. 

Kursseilla kuultiin asiantuntijoiden puheenvuoroja ammattiavun hakemisen prosesseista terapiatyön ja lastensuojelun näkökulmista. Saimme kuulla, että terapiatyössä työnäky on valoisa, vaikeisiinkin tilanteisiin voidaan sen avulla saada apua. Todettiin, että lastensuojelua on tärkeää tarkastella positiivisena mahdollisuutena, joka voi auttaa perheitä kuormittavissa tilanteissa. Keskeistä on kuitenkin kaikki se ennaltaehkäisevä työ, jota lasten ja nuorten hyväksi voidaan tehdä kodeissa ja muun muassa kristillisyytemme työmuodoissa. 

Lisää aiheesta:

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi