Lauantai 20.4.2019
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Kajaanin raamattuluokkalaisten harrasteillassa pihapelejä ja linnunpönttöjen rakennusta

Uutiset 17.5.2014 07:02 | Päivämies-verkkolehti


Perjantai-iltana 9. toukokuuta Kajaanin rauhanyhdistyksellä oli vilskettä, kun liki sata raamattuluokkalaista oli kokoontunut viettämään yhteistä harrasteiltaa. 
Tämä jo perinteeksi tullut keväinen tapahtuma päättää Kajaanissa kevään raamattuluokat. Ilta alkoi yhteisellä raamattuluokalla, jossa puhuttiin Johannes Kastajasta. Sen jälkeen ilta vierähti niin nopeasti, että pingispelitkin jäivät pelaamatta.
 
Makkaran ja pillimehun voimin nuoret leikkivät ja pelasivat pihalla. Toiset rakensivat omin käsin linnunpönttöjä kotiin vietäväksi. Lintutietoutta saatiin myös esitelmän kautta. Suuressa suosiossa oli myös Viiri-hevosella ja Humu-ponilla ratsastus. 

 
Helka ja Milka Koistisen sekä Miriam Myllysen (ylemmässä kuvassa) mielestä ilta oli todella onnistunut. He ovat olleet aiemminkin vastaavassa harrasteillassa, ja tätä iltaa oli jo odotettu. Yhdessäolo kavereiden kanssa on parasta. Nytkin tytöt kertoivat tutustuneensa sellaisiin nuoriin, joita eivät ole aiemmin niin hyvin tunteneet. Vastaavia nuorille kohdistettuja iltoja voisi heidän mielestään olla useammin.
 
Ennen loppurukousta nuoret harjoittelivat äitienpäivä- ja kevätjuhlassa laulettavaa laulua. Äitienpäiväaamuna saattoi moni äiti saada laulun lisäksi lahjaksi linnunpöntön.

Teksti ja kuvat: Pekka Koistinen

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi