Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Kajaanin raamattuluokkalaisten harrasteillassa pihapelejä ja linnunpönttöjen rakennusta

Uutiset 17.5.2014 07:02 | Päivämies-verkkolehti


Perjantai-iltana 9. toukokuuta Kajaanin rauhanyhdistyksellä oli vilskettä, kun liki sata raamattuluokkalaista oli kokoontunut viettämään yhteistä harrasteiltaa. 
Tämä jo perinteeksi tullut keväinen tapahtuma päättää Kajaanissa kevään raamattuluokat. Ilta alkoi yhteisellä raamattuluokalla, jossa puhuttiin Johannes Kastajasta. Sen jälkeen ilta vierähti niin nopeasti, että pingispelitkin jäivät pelaamatta.
 
Makkaran ja pillimehun voimin nuoret leikkivät ja pelasivat pihalla. Toiset rakensivat omin käsin linnunpönttöjä kotiin vietäväksi. Lintutietoutta saatiin myös esitelmän kautta. Suuressa suosiossa oli myös Viiri-hevosella ja Humu-ponilla ratsastus. 

 
Helka ja Milka Koistisen sekä Miriam Myllysen (ylemmässä kuvassa) mielestä ilta oli todella onnistunut. He ovat olleet aiemminkin vastaavassa harrasteillassa, ja tätä iltaa oli jo odotettu. Yhdessäolo kavereiden kanssa on parasta. Nytkin tytöt kertoivat tutustuneensa sellaisiin nuoriin, joita eivät ole aiemmin niin hyvin tunteneet. Vastaavia nuorille kohdistettuja iltoja voisi heidän mielestään olla useammin.
 
Ennen loppurukousta nuoret harjoittelivat äitienpäivä- ja kevätjuhlassa laulettavaa laulua. Äitienpäiväaamuna saattoi moni äiti saada laulun lisäksi lahjaksi linnunpöntön.

Teksti ja kuvat: Pekka Koistinen

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi