Tiistai 20.8.2019
"
Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta - kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Sananl. 3:3-4

Kajaanin raamattuluokkalaisten harrasteillassa pihapelejä ja linnunpönttöjen rakennusta

Uutiset 17.5.2014 07:02 | Päivämies-verkkolehti


Perjantai-iltana 9. toukokuuta Kajaanin rauhanyhdistyksellä oli vilskettä, kun liki sata raamattuluokkalaista oli kokoontunut viettämään yhteistä harrasteiltaa. 
Tämä jo perinteeksi tullut keväinen tapahtuma päättää Kajaanissa kevään raamattuluokat. Ilta alkoi yhteisellä raamattuluokalla, jossa puhuttiin Johannes Kastajasta. Sen jälkeen ilta vierähti niin nopeasti, että pingispelitkin jäivät pelaamatta.
 
Makkaran ja pillimehun voimin nuoret leikkivät ja pelasivat pihalla. Toiset rakensivat omin käsin linnunpönttöjä kotiin vietäväksi. Lintutietoutta saatiin myös esitelmän kautta. Suuressa suosiossa oli myös Viiri-hevosella ja Humu-ponilla ratsastus. 

 
Helka ja Milka Koistisen sekä Miriam Myllysen (ylemmässä kuvassa) mielestä ilta oli todella onnistunut. He ovat olleet aiemminkin vastaavassa harrasteillassa, ja tätä iltaa oli jo odotettu. Yhdessäolo kavereiden kanssa on parasta. Nytkin tytöt kertoivat tutustuneensa sellaisiin nuoriin, joita eivät ole aiemmin niin hyvin tunteneet. Vastaavia nuorille kohdistettuja iltoja voisi heidän mielestään olla useammin.
 
Ennen loppurukousta nuoret harjoittelivat äitienpäivä- ja kevätjuhlassa laulettavaa laulua. Äitienpäiväaamuna saattoi moni äiti saada laulun lisäksi lahjaksi linnunpöntön.

Teksti ja kuvat: Pekka Koistinen

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi