Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

Lasten laulu kosketti Jose Malaquiasta Rovaniemen äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 16.5.2014 07:40 | Kati Kanto


Rovaniemen rauhanyhdistyksellä oli äitienpäivänä keväinen juhla. Juhlan laulut ja runot kertoivat keväästä, sen merkityksestä pitkän ja pimeän jälkeen. Ne puhuivat myös äidin merkityksestä.
Sakari Trög puhui Paavalin kirjeiden (Gal. 4:26 ja Ef. 2:19) pohjalta siitä, miten Jumalan seurakunta on sen jäsenille äiti maan päällä. Hän totesi, että siihen kuuluu monenlaisia perheitä, jotka ovat kaikki yhtä arvokkaita, oli siinä sitten yksi jäsen tai useampia. Tärkeää on pitää rakkaus kaikkien kesken. Varaslähdöt ovat sallittuja: voi mennä itse ensin pyytämään anteeksi toiselta, sopimaan asioita, jos siihen on tarve, Trög totesi puheessaan.

Lapset esittivät juhlassa lauluja.

– Very beautiful, hyvin kaunista, totesi lasten lauluista Angolasta Suomeen neljä vuotta sitten muuttanut Jose Malaquias (kuvassa).

Äitienpäivänä Malaquias sanoo muistavansa sekä äitiään että isoäitiään, joka alkoi huolehtia 4-vuotiaasta pojasta tämän äidin kuoltua. He kävivät paljon myös kirkossa, joka oli tuolla seudulla protestanttinen kirkko.

– Isoäiti piti minusta hyvää huolta, antoi minulle paljon rakkautta, Malaquias kertoo.

Tultuaan Pudasjärvelle neljä vuotta sitten Malaquias halusi löytää kirkon. Hän näki rakennuksen, jossa oli risti. Kun hän seisoi autiolla pihamaalla, eräs nainen sattui paikalle ja sanoi, milloin siellä pidetään seurat seuraavan kerran. Malaquias meni sinne ja sai myöhemmin parannuksen armon usean muun maahanmuuttajaystävänsä kanssa.

Angolassa on pian talvi; siellä vuodenajat kulkevat Suomeen nähden päinvastaisessa järjestyksessä. Suomen kesä-, heinä- ja elokuu ovat Angolan talvikuukausia, jolloin lämpötila voi laskea 15 asteeseen.

– Se on siellä eläville viileää, koska kesällä lämpötila on yleensä 30 astetta tai enemmän, Malaquis kertoo.

Rovaniemellä silmut ovat vielä kiinni, vaikka aurinko lämmittää jo mukavasti. Vielä voi jossain varjoisassa metsäpaikassa kenties hiihtääkin.

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi