Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Lasten laulu kosketti Jose Malaquiasta Rovaniemen äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 16.5.2014 07:40 | Kati Kanto


Rovaniemen rauhanyhdistyksellä oli äitienpäivänä keväinen juhla. Juhlan laulut ja runot kertoivat keväästä, sen merkityksestä pitkän ja pimeän jälkeen. Ne puhuivat myös äidin merkityksestä.
Sakari Trög puhui Paavalin kirjeiden (Gal. 4:26 ja Ef. 2:19) pohjalta siitä, miten Jumalan seurakunta on sen jäsenille äiti maan päällä. Hän totesi, että siihen kuuluu monenlaisia perheitä, jotka ovat kaikki yhtä arvokkaita, oli siinä sitten yksi jäsen tai useampia. Tärkeää on pitää rakkaus kaikkien kesken. Varaslähdöt ovat sallittuja: voi mennä itse ensin pyytämään anteeksi toiselta, sopimaan asioita, jos siihen on tarve, Trög totesi puheessaan.

Lapset esittivät juhlassa lauluja.

– Very beautiful, hyvin kaunista, totesi lasten lauluista Angolasta Suomeen neljä vuotta sitten muuttanut Jose Malaquias (kuvassa).

Äitienpäivänä Malaquias sanoo muistavansa sekä äitiään että isoäitiään, joka alkoi huolehtia 4-vuotiaasta pojasta tämän äidin kuoltua. He kävivät paljon myös kirkossa, joka oli tuolla seudulla protestanttinen kirkko.

– Isoäiti piti minusta hyvää huolta, antoi minulle paljon rakkautta, Malaquias kertoo.

Tultuaan Pudasjärvelle neljä vuotta sitten Malaquias halusi löytää kirkon. Hän näki rakennuksen, jossa oli risti. Kun hän seisoi autiolla pihamaalla, eräs nainen sattui paikalle ja sanoi, milloin siellä pidetään seurat seuraavan kerran. Malaquias meni sinne ja sai myöhemmin parannuksen armon usean muun maahanmuuttajaystävänsä kanssa.

Angolassa on pian talvi; siellä vuodenajat kulkevat Suomeen nähden päinvastaisessa järjestyksessä. Suomen kesä-, heinä- ja elokuu ovat Angolan talvikuukausia, jolloin lämpötila voi laskea 15 asteeseen.

– Se on siellä eläville viileää, koska kesällä lämpötila on yleensä 30 astetta tai enemmän, Malaquis kertoo.

Rovaniemellä silmut ovat vielä kiinni, vaikka aurinko lämmittää jo mukavasti. Vielä voi jossain varjoisassa metsäpaikassa kenties hiihtääkin.

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi