Tiistai 18.6.2019
"
Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Sebaot! Hänen kirkkautensa täyttää kaiken maan. Jes. 6:3

Lasten laulu kosketti Jose Malaquiasta Rovaniemen äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 16.5.2014 07:40 | Kati Kanto


Rovaniemen rauhanyhdistyksellä oli äitienpäivänä keväinen juhla. Juhlan laulut ja runot kertoivat keväästä, sen merkityksestä pitkän ja pimeän jälkeen. Ne puhuivat myös äidin merkityksestä.
Sakari Trög puhui Paavalin kirjeiden (Gal. 4:26 ja Ef. 2:19) pohjalta siitä, miten Jumalan seurakunta on sen jäsenille äiti maan päällä. Hän totesi, että siihen kuuluu monenlaisia perheitä, jotka ovat kaikki yhtä arvokkaita, oli siinä sitten yksi jäsen tai useampia. Tärkeää on pitää rakkaus kaikkien kesken. Varaslähdöt ovat sallittuja: voi mennä itse ensin pyytämään anteeksi toiselta, sopimaan asioita, jos siihen on tarve, Trög totesi puheessaan.

Lapset esittivät juhlassa lauluja.

– Very beautiful, hyvin kaunista, totesi lasten lauluista Angolasta Suomeen neljä vuotta sitten muuttanut Jose Malaquias (kuvassa).

Äitienpäivänä Malaquias sanoo muistavansa sekä äitiään että isoäitiään, joka alkoi huolehtia 4-vuotiaasta pojasta tämän äidin kuoltua. He kävivät paljon myös kirkossa, joka oli tuolla seudulla protestanttinen kirkko.

– Isoäiti piti minusta hyvää huolta, antoi minulle paljon rakkautta, Malaquias kertoo.

Tultuaan Pudasjärvelle neljä vuotta sitten Malaquias halusi löytää kirkon. Hän näki rakennuksen, jossa oli risti. Kun hän seisoi autiolla pihamaalla, eräs nainen sattui paikalle ja sanoi, milloin siellä pidetään seurat seuraavan kerran. Malaquias meni sinne ja sai myöhemmin parannuksen armon usean muun maahanmuuttajaystävänsä kanssa.

Angolassa on pian talvi; siellä vuodenajat kulkevat Suomeen nähden päinvastaisessa järjestyksessä. Suomen kesä-, heinä- ja elokuu ovat Angolan talvikuukausia, jolloin lämpötila voi laskea 15 asteeseen.

– Se on siellä eläville viileää, koska kesällä lämpötila on yleensä 30 astetta tai enemmän, Malaquis kertoo.

Rovaniemellä silmut ovat vielä kiinni, vaikka aurinko lämmittää jo mukavasti. Vielä voi jossain varjoisassa metsäpaikassa kenties hiihtääkin.

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi