Maanantai 18.3.2019
"
Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi. Ps. 25:6

Lasten laulu kosketti Jose Malaquiasta Rovaniemen äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 16.5.2014 07:40 | Kati Kanto


Rovaniemen rauhanyhdistyksellä oli äitienpäivänä keväinen juhla. Juhlan laulut ja runot kertoivat keväästä, sen merkityksestä pitkän ja pimeän jälkeen. Ne puhuivat myös äidin merkityksestä.
Sakari Trög puhui Paavalin kirjeiden (Gal. 4:26 ja Ef. 2:19) pohjalta siitä, miten Jumalan seurakunta on sen jäsenille äiti maan päällä. Hän totesi, että siihen kuuluu monenlaisia perheitä, jotka ovat kaikki yhtä arvokkaita, oli siinä sitten yksi jäsen tai useampia. Tärkeää on pitää rakkaus kaikkien kesken. Varaslähdöt ovat sallittuja: voi mennä itse ensin pyytämään anteeksi toiselta, sopimaan asioita, jos siihen on tarve, Trög totesi puheessaan.

Lapset esittivät juhlassa lauluja.

– Very beautiful, hyvin kaunista, totesi lasten lauluista Angolasta Suomeen neljä vuotta sitten muuttanut Jose Malaquias (kuvassa).

Äitienpäivänä Malaquias sanoo muistavansa sekä äitiään että isoäitiään, joka alkoi huolehtia 4-vuotiaasta pojasta tämän äidin kuoltua. He kävivät paljon myös kirkossa, joka oli tuolla seudulla protestanttinen kirkko.

– Isoäiti piti minusta hyvää huolta, antoi minulle paljon rakkautta, Malaquias kertoo.

Tultuaan Pudasjärvelle neljä vuotta sitten Malaquias halusi löytää kirkon. Hän näki rakennuksen, jossa oli risti. Kun hän seisoi autiolla pihamaalla, eräs nainen sattui paikalle ja sanoi, milloin siellä pidetään seurat seuraavan kerran. Malaquias meni sinne ja sai myöhemmin parannuksen armon usean muun maahanmuuttajaystävänsä kanssa.

Angolassa on pian talvi; siellä vuodenajat kulkevat Suomeen nähden päinvastaisessa järjestyksessä. Suomen kesä-, heinä- ja elokuu ovat Angolan talvikuukausia, jolloin lämpötila voi laskea 15 asteeseen.

– Se on siellä eläville viileää, koska kesällä lämpötila on yleensä 30 astetta tai enemmän, Malaquis kertoo.

Rovaniemellä silmut ovat vielä kiinni, vaikka aurinko lämmittää jo mukavasti. Vielä voi jossain varjoisassa metsäpaikassa kenties hiihtääkin.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi