Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Rauhanyhdistykset antoivat runsaasti palautetta laulukirjaehdotuksesta

Uutiset 19.5.2014 09:00 | Ari-Pekka Palola


Rauhanyhdistyksiltä saatiin huhtikuun loppuun mennessä runsaasti palautetta uudesta Siionin laulujen laulukirjaehdotuksesta. Palautetta annettiin yhteensä 1,5 miljoonan merkin eli useiden satojen sivujen verran.
Palautekyselyyn vastasi 115 rauhanyhdistystä 174:stä. Todellisuudessa kyselyn kattavuus oli laajempi, sillä monet rauhanyhdistykset olivat muodostaneet yhteisiä palauteryhmiä.
 
Laulukirjatoimikunta ja palauteryhmä kokoontuivat maanantaina 12. toukokuuta keskustelemaan palautteen käsittelystä. Sovittiin, että palautteesta tehdään nyt laulukohtaiset koosteet. Palauteryhmä käy koosteet läpi ja linjaa niiden perusteella, millaisia muutoksia mihinkin lauluun tarvitaan. Sen jälkeen laulukirjatoimikunta tekee tarvittavat muutokset. SRK:n toimitusneuvosto ja johtokunta käsittelevät ja hyväksyvät uuden laulukirjan, ennen kuin se tuodaan vuosikokouksen hyväksyttäväksi.


Laulukirjatoimikunnan ja palauteryhmän jäseniä kokouksessa.


Alustava tutustuminen palautteeseen osoittaa, että rauhanyhdistyksissä ollaan valmiita hyväksymään monet uudistetut laulut sellaisenaan. Joidenkin laulujen osalta mielipiteet sen sijaan jakautuvat voimakkaasti, ja nämä laulut vaativat huolellista pohdintaa. Monia tutuimpia lauluja toivotaan säilytettäväksi nykyisessä muodossaan. Viime maanantain kokouskeskustelussa todettiin, että näin on perusteltua toimia erityisesti silloin, kun nykyinen sanamuoto on alkuperäinen.

Kuvat: Matias Haaraniemi ja Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi