Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Rauhanyhdistykset antoivat runsaasti palautetta laulukirjaehdotuksesta

Uutiset 19.5.2014 09:00 | Ari-Pekka Palola


Rauhanyhdistyksiltä saatiin huhtikuun loppuun mennessä runsaasti palautetta uudesta Siionin laulujen laulukirjaehdotuksesta. Palautetta annettiin yhteensä 1,5 miljoonan merkin eli useiden satojen sivujen verran.
Palautekyselyyn vastasi 115 rauhanyhdistystä 174:stä. Todellisuudessa kyselyn kattavuus oli laajempi, sillä monet rauhanyhdistykset olivat muodostaneet yhteisiä palauteryhmiä.
 
Laulukirjatoimikunta ja palauteryhmä kokoontuivat maanantaina 12. toukokuuta keskustelemaan palautteen käsittelystä. Sovittiin, että palautteesta tehdään nyt laulukohtaiset koosteet. Palauteryhmä käy koosteet läpi ja linjaa niiden perusteella, millaisia muutoksia mihinkin lauluun tarvitaan. Sen jälkeen laulukirjatoimikunta tekee tarvittavat muutokset. SRK:n toimitusneuvosto ja johtokunta käsittelevät ja hyväksyvät uuden laulukirjan, ennen kuin se tuodaan vuosikokouksen hyväksyttäväksi.


Laulukirjatoimikunnan ja palauteryhmän jäseniä kokouksessa.


Alustava tutustuminen palautteeseen osoittaa, että rauhanyhdistyksissä ollaan valmiita hyväksymään monet uudistetut laulut sellaisenaan. Joidenkin laulujen osalta mielipiteet sen sijaan jakautuvat voimakkaasti, ja nämä laulut vaativat huolellista pohdintaa. Monia tutuimpia lauluja toivotaan säilytettäväksi nykyisessä muodossaan. Viime maanantain kokouskeskustelussa todettiin, että näin on perusteltua toimia erityisesti silloin, kun nykyinen sanamuoto on alkuperäinen.

Kuvat: Matias Haaraniemi ja Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi