Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Rauhanyhdistykset antoivat runsaasti palautetta laulukirjaehdotuksesta

Uutiset 19.5.2014 09:00 | Ari-Pekka Palola


Rauhanyhdistyksiltä saatiin huhtikuun loppuun mennessä runsaasti palautetta uudesta Siionin laulujen laulukirjaehdotuksesta. Palautetta annettiin yhteensä 1,5 miljoonan merkin eli useiden satojen sivujen verran.
Palautekyselyyn vastasi 115 rauhanyhdistystä 174:stä. Todellisuudessa kyselyn kattavuus oli laajempi, sillä monet rauhanyhdistykset olivat muodostaneet yhteisiä palauteryhmiä.
 
Laulukirjatoimikunta ja palauteryhmä kokoontuivat maanantaina 12. toukokuuta keskustelemaan palautteen käsittelystä. Sovittiin, että palautteesta tehdään nyt laulukohtaiset koosteet. Palauteryhmä käy koosteet läpi ja linjaa niiden perusteella, millaisia muutoksia mihinkin lauluun tarvitaan. Sen jälkeen laulukirjatoimikunta tekee tarvittavat muutokset. SRK:n toimitusneuvosto ja johtokunta käsittelevät ja hyväksyvät uuden laulukirjan, ennen kuin se tuodaan vuosikokouksen hyväksyttäväksi.


Laulukirjatoimikunnan ja palauteryhmän jäseniä kokouksessa.


Alustava tutustuminen palautteeseen osoittaa, että rauhanyhdistyksissä ollaan valmiita hyväksymään monet uudistetut laulut sellaisenaan. Joidenkin laulujen osalta mielipiteet sen sijaan jakautuvat voimakkaasti, ja nämä laulut vaativat huolellista pohdintaa. Monia tutuimpia lauluja toivotaan säilytettäväksi nykyisessä muodossaan. Viime maanantain kokouskeskustelussa todettiin, että näin on perusteltua toimia erityisesti silloin, kun nykyinen sanamuoto on alkuperäinen.

Kuvat: Matias Haaraniemi ja Elisa Raappana

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi