Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

Rauhanyhdistykset antoivat runsaasti palautetta laulukirjaehdotuksesta

Uutiset 19.5.2014 09:00 | Ari-Pekka Palola


Rauhanyhdistyksiltä saatiin huhtikuun loppuun mennessä runsaasti palautetta uudesta Siionin laulujen laulukirjaehdotuksesta. Palautetta annettiin yhteensä 1,5 miljoonan merkin eli useiden satojen sivujen verran.
Palautekyselyyn vastasi 115 rauhanyhdistystä 174:stä. Todellisuudessa kyselyn kattavuus oli laajempi, sillä monet rauhanyhdistykset olivat muodostaneet yhteisiä palauteryhmiä.
 
Laulukirjatoimikunta ja palauteryhmä kokoontuivat maanantaina 12. toukokuuta keskustelemaan palautteen käsittelystä. Sovittiin, että palautteesta tehdään nyt laulukohtaiset koosteet. Palauteryhmä käy koosteet läpi ja linjaa niiden perusteella, millaisia muutoksia mihinkin lauluun tarvitaan. Sen jälkeen laulukirjatoimikunta tekee tarvittavat muutokset. SRK:n toimitusneuvosto ja johtokunta käsittelevät ja hyväksyvät uuden laulukirjan, ennen kuin se tuodaan vuosikokouksen hyväksyttäväksi.


Laulukirjatoimikunnan ja palauteryhmän jäseniä kokouksessa.


Alustava tutustuminen palautteeseen osoittaa, että rauhanyhdistyksissä ollaan valmiita hyväksymään monet uudistetut laulut sellaisenaan. Joidenkin laulujen osalta mielipiteet sen sijaan jakautuvat voimakkaasti, ja nämä laulut vaativat huolellista pohdintaa. Monia tutuimpia lauluja toivotaan säilytettäväksi nykyisessä muodossaan. Viime maanantain kokouskeskustelussa todettiin, että näin on perusteltua toimia erityisesti silloin, kun nykyinen sanamuoto on alkuperäinen.

Kuvat: Matias Haaraniemi ja Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi