Keskiviikko 26.6.2019
"
Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 1 Joh. 4:16

Valoisia sanoja Oulunsalon äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 17.5.2014 07:00 | Sirkka Lehto


Ulkona on kolea toukokuun sunnuntai. Astun sisään tutuista ovista, ja vastassani on iloinen puheensorina. Saan rintaani tuoreen, tuoksuvan ruusun ja kuulen iloisen tervetulotoivotuksen. Oulunsalon kirkonkylän rauhanyhdistyksellä on alkamassa äitienpäiväjuhla.
Juhla alkaa kauniilla virrellä, jossa puhutaan Jumalan huolenpidosta. Jari Kupsala puhuu juhlapuheessaan äitiyden merkityksestä sekä perheen että yhteiskunnan näkökulmasta.

Perheen sunnuntain teksti (2. Moos. 2:1–10) kertoo Mooseksen elämän alkuvaiheista. Tekstin pohjalta Kupsala pohtii ihmiselämän arvoa ja toteaa, että teksti voi tuoda lohtua myös tämän päivän äideille erilaisiin luopumisen hetkiin. Mooseksen äiti jätti poikansa Niilin virtaan ja uskoi, että Jumala hänen lastansa varjelee. Samalla lailla saamme ajatella omien lastemme kohdalla: voimme pyytää heille aina Jumalan hyvää huolenpitoa. Juhla jatkuu Seppo Puolitaipaleen kirjoittamalla ja lukemalla herkällä runolla Im poem Mater, Runo äidille, jota säestää kantelemusiikki. Ohjelmassa on myös muun muassa lasten ja nuorten laulua Eeva-Maija Sorvarin johdolla. Kauniit, puhtaat sävelet puhuttelevat.Haastattelen juhlan jälkeen muutamia äitejä. He kertovat kokeneensa iloa kauniista esityksistä ja mukavasta juhlahetkestä.

– Äitienpäivänä voi äidillä olla se tunne, että olen ollut huono äiti. Rakastava sana siitä, että minut hyväksytään juuri tällaisena, on tuonut lohtua, eräs äiti sanoo.

Äidit kertovat saavansa voimia monista asioista.

– Tärkeintä on se, kun tietää, että Jumala pitää huolta. Rukous antaa minulle voimaa, saan jättää huoleni Jumalan käsiin, toinen äiti pohtii.

Puolison tuki, lasten palaute ja varaukseton luottamus ovat keskustelijoille tärkeitä asioita. Todelliset ystävät, keskustelut, omat harrastukset ja vapaa-aika, omien lasten perheitten vierailut ja lapsenlapset tuovat iloa ja voimaa.

Kuvat: Erkki Alasaarela ja Kari Vengasaho

Lisää aiheesta:

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi