Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Valoisia sanoja Oulunsalon äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 17.5.2014 07:00 | Sirkka Lehto


Ulkona on kolea toukokuun sunnuntai. Astun sisään tutuista ovista, ja vastassani on iloinen puheensorina. Saan rintaani tuoreen, tuoksuvan ruusun ja kuulen iloisen tervetulotoivotuksen. Oulunsalon kirkonkylän rauhanyhdistyksellä on alkamassa äitienpäiväjuhla.
Juhla alkaa kauniilla virrellä, jossa puhutaan Jumalan huolenpidosta. Jari Kupsala puhuu juhlapuheessaan äitiyden merkityksestä sekä perheen että yhteiskunnan näkökulmasta.

Perheen sunnuntain teksti (2. Moos. 2:1–10) kertoo Mooseksen elämän alkuvaiheista. Tekstin pohjalta Kupsala pohtii ihmiselämän arvoa ja toteaa, että teksti voi tuoda lohtua myös tämän päivän äideille erilaisiin luopumisen hetkiin. Mooseksen äiti jätti poikansa Niilin virtaan ja uskoi, että Jumala hänen lastansa varjelee. Samalla lailla saamme ajatella omien lastemme kohdalla: voimme pyytää heille aina Jumalan hyvää huolenpitoa. Juhla jatkuu Seppo Puolitaipaleen kirjoittamalla ja lukemalla herkällä runolla Im poem Mater, Runo äidille, jota säestää kantelemusiikki. Ohjelmassa on myös muun muassa lasten ja nuorten laulua Eeva-Maija Sorvarin johdolla. Kauniit, puhtaat sävelet puhuttelevat.Haastattelen juhlan jälkeen muutamia äitejä. He kertovat kokeneensa iloa kauniista esityksistä ja mukavasta juhlahetkestä.

– Äitienpäivänä voi äidillä olla se tunne, että olen ollut huono äiti. Rakastava sana siitä, että minut hyväksytään juuri tällaisena, on tuonut lohtua, eräs äiti sanoo.

Äidit kertovat saavansa voimia monista asioista.

– Tärkeintä on se, kun tietää, että Jumala pitää huolta. Rukous antaa minulle voimaa, saan jättää huoleni Jumalan käsiin, toinen äiti pohtii.

Puolison tuki, lasten palaute ja varaukseton luottamus ovat keskustelijoille tärkeitä asioita. Todelliset ystävät, keskustelut, omat harrastukset ja vapaa-aika, omien lasten perheitten vierailut ja lapsenlapset tuovat iloa ja voimaa.

Kuvat: Erkki Alasaarela ja Kari Vengasaho

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi