Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

Valoisia sanoja Oulunsalon äitienpäiväjuhlassa

Uutiset 17.5.2014 07:00 | Sirkka Lehto


Ulkona on kolea toukokuun sunnuntai. Astun sisään tutuista ovista, ja vastassani on iloinen puheensorina. Saan rintaani tuoreen, tuoksuvan ruusun ja kuulen iloisen tervetulotoivotuksen. Oulunsalon kirkonkylän rauhanyhdistyksellä on alkamassa äitienpäiväjuhla.
Juhla alkaa kauniilla virrellä, jossa puhutaan Jumalan huolenpidosta. Jari Kupsala puhuu juhlapuheessaan äitiyden merkityksestä sekä perheen että yhteiskunnan näkökulmasta.

Perheen sunnuntain teksti (2. Moos. 2:1–10) kertoo Mooseksen elämän alkuvaiheista. Tekstin pohjalta Kupsala pohtii ihmiselämän arvoa ja toteaa, että teksti voi tuoda lohtua myös tämän päivän äideille erilaisiin luopumisen hetkiin. Mooseksen äiti jätti poikansa Niilin virtaan ja uskoi, että Jumala hänen lastansa varjelee. Samalla lailla saamme ajatella omien lastemme kohdalla: voimme pyytää heille aina Jumalan hyvää huolenpitoa. Juhla jatkuu Seppo Puolitaipaleen kirjoittamalla ja lukemalla herkällä runolla Im poem Mater, Runo äidille, jota säestää kantelemusiikki. Ohjelmassa on myös muun muassa lasten ja nuorten laulua Eeva-Maija Sorvarin johdolla. Kauniit, puhtaat sävelet puhuttelevat.Haastattelen juhlan jälkeen muutamia äitejä. He kertovat kokeneensa iloa kauniista esityksistä ja mukavasta juhlahetkestä.

– Äitienpäivänä voi äidillä olla se tunne, että olen ollut huono äiti. Rakastava sana siitä, että minut hyväksytään juuri tällaisena, on tuonut lohtua, eräs äiti sanoo.

Äidit kertovat saavansa voimia monista asioista.

– Tärkeintä on se, kun tietää, että Jumala pitää huolta. Rukous antaa minulle voimaa, saan jättää huoleni Jumalan käsiin, toinen äiti pohtii.

Puolison tuki, lasten palaute ja varaukseton luottamus ovat keskustelijoille tärkeitä asioita. Todelliset ystävät, keskustelut, omat harrastukset ja vapaa-aika, omien lasten perheitten vierailut ja lapsenlapset tuovat iloa ja voimaa.

Kuvat: Erkki Alasaarela ja Kari Vengasaho

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi