Sunnuntai 25.8.2019
"
Kun Jeesus tuli lähemmäksi ja näki kaupungin, hän puhkesi itkuun sen tähden ja sanoi: "Kunpa sinäkin tänä päivänä ymmärtäisit, missä turvasi on! Mutta nyt se on sinun silmiltäsi kätketty." Luuk. 19:41-42

Päivämiehen Perhepeili-palsta muuttuu Pysäkiksi

Uutiset 22.5.2014 07:15 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen


Päivämiehen Perhepeili-palstan nimi muuttuu. Palstalle etsittiin uutta nimeä nimikilpailulla, ja toimitus valitsi lukuisten ehdotusten joukosta nimeksi Pysäkin. Nimi sopii palstalle, jonka tarkoitus on pysäyttää lukijat erilaisten kokemusten äärelle.
Pysäkki-nimeä ehdotti kaksi nimikilpailuun osallistujaa.

– Moni kirjoittaja mielsi Perhepeili-palstan pelkästään perheellisille tarkoitetuksi, vaikka nimellä viitattiin myös siihen, että me kaikki kuulumme Jumalan perheeseen, Päivämiehen toimitussihteeri Pekka Aittakumpu kertoo uudistuksen taustasta.

– Palstalle voi kirjoittaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta ja pysähtyä tarkastelemaan jotakin asiaa, tuokiokuvaa elämästä, Aittakumpu toteaa.

Kaikkiaan 90 lukijaa lähetti palstalle yhden tai useamman nimiehdotuksen. Ehdotuksissa toistuivat matkantekoon liittyvät sanat matka, tie ja polku sekä jokapäiväiseen elämään liittyvät elämä, peili, arki ja ikkuna. Läpileikkausta yksittäisten ehdotusten kirjosta edustavat Toukomettinen, Räsymatto, Eväskori, Paletti, Mietemyssyt, Lehtiönnurkka, Näkövinkkeli, Psalmin paikka ja Kulkijan kuulumiset.

Vuonna 2012 toteutetun lukijatutkimuksen mukaan vuodesta 1995 lähtien ilmestynyt Perhepeili on yksi Päivämiehen luetuimmista palstoista. 

Uuden nimen myötä myös palstan logo uudistui. Tuoreen Pysäkki-logon on toteuttanut SRK:n graafinen suunnittelija Elise Luokkanen-Pylvänäinen.

– Pysäkki-logon linkittämisellä kaikille tuttuun paikallisliikenteen linja-autopysäkin muotoon ja väriin halusin luoda tunnelman paikasta, jossa ihmiset pysähtyvät hetkeksi, hän kertoo.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi