Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Päivämiehen Perhepeili-palsta muuttuu Pysäkiksi

Uutiset 22.5.2014 07:15 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen


Päivämiehen Perhepeili-palstan nimi muuttuu. Palstalle etsittiin uutta nimeä nimikilpailulla, ja toimitus valitsi lukuisten ehdotusten joukosta nimeksi Pysäkin. Nimi sopii palstalle, jonka tarkoitus on pysäyttää lukijat erilaisten kokemusten äärelle.
Pysäkki-nimeä ehdotti kaksi nimikilpailuun osallistujaa.

– Moni kirjoittaja mielsi Perhepeili-palstan pelkästään perheellisille tarkoitetuksi, vaikka nimellä viitattiin myös siihen, että me kaikki kuulumme Jumalan perheeseen, Päivämiehen toimitussihteeri Pekka Aittakumpu kertoo uudistuksen taustasta.

– Palstalle voi kirjoittaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta ja pysähtyä tarkastelemaan jotakin asiaa, tuokiokuvaa elämästä, Aittakumpu toteaa.

Kaikkiaan 90 lukijaa lähetti palstalle yhden tai useamman nimiehdotuksen. Ehdotuksissa toistuivat matkantekoon liittyvät sanat matka, tie ja polku sekä jokapäiväiseen elämään liittyvät elämä, peili, arki ja ikkuna. Läpileikkausta yksittäisten ehdotusten kirjosta edustavat Toukomettinen, Räsymatto, Eväskori, Paletti, Mietemyssyt, Lehtiönnurkka, Näkövinkkeli, Psalmin paikka ja Kulkijan kuulumiset.

Vuonna 2012 toteutetun lukijatutkimuksen mukaan vuodesta 1995 lähtien ilmestynyt Perhepeili on yksi Päivämiehen luetuimmista palstoista. 

Uuden nimen myötä myös palstan logo uudistui. Tuoreen Pysäkki-logon on toteuttanut SRK:n graafinen suunnittelija Elise Luokkanen-Pylvänäinen.

– Pysäkki-logon linkittämisellä kaikille tuttuun paikallisliikenteen linja-autopysäkin muotoon ja väriin halusin luoda tunnelman paikasta, jossa ihmiset pysähtyvät hetkeksi, hän kertoo.

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi