Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Päivämiehen Perhepeili-palsta muuttuu Pysäkiksi

Uutiset 22.5.2014 07:15 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen


Päivämiehen Perhepeili-palstan nimi muuttuu. Palstalle etsittiin uutta nimeä nimikilpailulla, ja toimitus valitsi lukuisten ehdotusten joukosta nimeksi Pysäkin. Nimi sopii palstalle, jonka tarkoitus on pysäyttää lukijat erilaisten kokemusten äärelle.
Pysäkki-nimeä ehdotti kaksi nimikilpailuun osallistujaa.

– Moni kirjoittaja mielsi Perhepeili-palstan pelkästään perheellisille tarkoitetuksi, vaikka nimellä viitattiin myös siihen, että me kaikki kuulumme Jumalan perheeseen, Päivämiehen toimitussihteeri Pekka Aittakumpu kertoo uudistuksen taustasta.

– Palstalle voi kirjoittaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta ja pysähtyä tarkastelemaan jotakin asiaa, tuokiokuvaa elämästä, Aittakumpu toteaa.

Kaikkiaan 90 lukijaa lähetti palstalle yhden tai useamman nimiehdotuksen. Ehdotuksissa toistuivat matkantekoon liittyvät sanat matka, tie ja polku sekä jokapäiväiseen elämään liittyvät elämä, peili, arki ja ikkuna. Läpileikkausta yksittäisten ehdotusten kirjosta edustavat Toukomettinen, Räsymatto, Eväskori, Paletti, Mietemyssyt, Lehtiönnurkka, Näkövinkkeli, Psalmin paikka ja Kulkijan kuulumiset.

Vuonna 2012 toteutetun lukijatutkimuksen mukaan vuodesta 1995 lähtien ilmestynyt Perhepeili on yksi Päivämiehen luetuimmista palstoista. 

Uuden nimen myötä myös palstan logo uudistui. Tuoreen Pysäkki-logon on toteuttanut SRK:n graafinen suunnittelija Elise Luokkanen-Pylvänäinen.

– Pysäkki-logon linkittämisellä kaikille tuttuun paikallisliikenteen linja-autopysäkin muotoon ja väriin halusin luoda tunnelman paikasta, jossa ihmiset pysähtyvät hetkeksi, hän kertoo.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi