Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Päivämiehen Perhepeili-palsta muuttuu Pysäkiksi

Uutiset 22.5.2014 07:15 | päivitetty 2.7.2018 14:07 | Päivi Martikainen


Päivämiehen Perhepeili-palstan nimi muuttuu. Palstalle etsittiin uutta nimeä nimikilpailulla, ja toimitus valitsi lukuisten ehdotusten joukosta nimeksi Pysäkin. Nimi sopii palstalle, jonka tarkoitus on pysäyttää lukijat erilaisten kokemusten äärelle.
Pysäkki-nimeä ehdotti kaksi nimikilpailuun osallistujaa.

– Moni kirjoittaja mielsi Perhepeili-palstan pelkästään perheellisille tarkoitetuksi, vaikka nimellä viitattiin myös siihen, että me kaikki kuulumme Jumalan perheeseen, Päivämiehen toimitussihteeri Pekka Aittakumpu kertoo uudistuksen taustasta.

– Palstalle voi kirjoittaa iästä ja elämäntilanteesta riippumatta ja pysähtyä tarkastelemaan jotakin asiaa, tuokiokuvaa elämästä, Aittakumpu toteaa.

Kaikkiaan 90 lukijaa lähetti palstalle yhden tai useamman nimiehdotuksen. Ehdotuksissa toistuivat matkantekoon liittyvät sanat matka, tie ja polku sekä jokapäiväiseen elämään liittyvät elämä, peili, arki ja ikkuna. Läpileikkausta yksittäisten ehdotusten kirjosta edustavat Toukomettinen, Räsymatto, Eväskori, Paletti, Mietemyssyt, Lehtiönnurkka, Näkövinkkeli, Psalmin paikka ja Kulkijan kuulumiset.

Vuonna 2012 toteutetun lukijatutkimuksen mukaan vuodesta 1995 lähtien ilmestynyt Perhepeili on yksi Päivämiehen luetuimmista palstoista. 

Uuden nimen myötä myös palstan logo uudistui. Tuoreen Pysäkki-logon on toteuttanut SRK:n graafinen suunnittelija Elise Luokkanen-Pylvänäinen.

– Pysäkki-logon linkittämisellä kaikille tuttuun paikallisliikenteen linja-autopysäkin muotoon ja väriin halusin luoda tunnelman paikasta, jossa ihmiset pysähtyvät hetkeksi, hän kertoo.

Lisää aiheesta:

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi