Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Rikosseuraamuslaitoksen, kirkkojen ja herätysliikkeiden tapaaminen Vantaalla

Uutiset 24.5.2014 06:45 | Juha Kaarivaara
Rikosseuraamuslaitos (Rise) ja evankelis-luterilainen kirkko sopivat vuonna 2012 tekevänsä kokonaisselvityksen, jossa kartoitettaisiin uskonnollisen toiminnan ja vankilasielunhoidon tilannetta Suomen vankiloissa. Työn alla olevaa selvitystä ja jatkosuunnitelmia käytiin läpi Risen, eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden neuvottelussa 16. toukokuuta Vantaalla.
Selvitystyöryhmän työskentelystä kertoi ryhmän puheenjohtaja, Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Katri Järvinen. Hän kertoi, että ryhmän tarkoituksena on selvittää, mihin uskontokuntiin vangit kuuluvat ja millaisia uskonnollisia ja sielunhoidollisia tarpeita heillä on. Ryhmä myös tarkastelee uskonnollisen toiminnan järjestämistä vankiloissa eri toimijoiden kannalta. Vangeille on jo tehty asiasta kyselytutkimus, jonka tulosten arviointi on vielä kesken. 
 
Risen erityisasiantuntija Kati Sunimento käytti puheenvuoron kirkkojen ja herätysliikkeiden roolista vankilatyössä rikosseuraamuslaitoksen näkökulmasta. Hän totesi, että hengellinen toiminta on Risen strategian mukaista toimintaa. Strategia on kiteytetty lauseeseen ”Polku rikoksettomaan elämään aktiivisella verkostoyhteistyöllä”.Keskustelin uskonnollisesta vankilatyöstä Järvisen, Sunimenton ja Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen kehittämispäällikkö Riitta Karin (kuvassa yllä) kanssa. Heidän mielestään vankiloissa tarvitaan työtoiminnan ja koulutuksen lisäksi hengellistä toimintaa.
 
–  Vankilatyötä tekevät ulkopuoliset koetaan helpommin lähestyttävinä ja kynnys on matalampi kuin virkamiesten kohdalla. Tutkintavangin osalta hätä on vankeuden alussa suuri ja asiat sekaisin. Keskusteluapu ihan arkisinkiin asiohin on tärkeää ja auttaa ongelmien purkamisessa. Hengellinen työ on osa yhteisöllisyyttä ja hengellisyys iso osa ihmisenä kasvua, he pohtivat.
 
Jokelan vankilan vankilapappi Timo Simppula (kuvassa alla) kertoi kokevansa, että herätysliikkeiden hartaustilaisuudet tuovat arvokkaan lisän vankilatyöhön.
 
– Vapaaehtoistoimijat tuovat tervetulleen tuulahduksen vankilan elämään. Yhteistyö rauhanyhdistysten vankilalähettien kanssa on koettu hyvin myönteisenä, hän sanoi.


 
Simppulan mukaan tilaisuuksiin osallistuvat vangit toivovat nimenomaan kuulevansa hartauspuheita, joissa selitetään Raamattua.
 
– Tärkeää on, että Jumalan sanan julistus on selkeää ja yksinkertaista. Kovin raskasta raamatunhistoriallista julistusta on syytä välttää. 

Tunnisteet:


vankila rise

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi