Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Rikosseuraamuslaitoksen, kirkkojen ja herätysliikkeiden tapaaminen Vantaalla

Uutiset 24.5.2014 06:45 | Juha Kaarivaara
Rikosseuraamuslaitos (Rise) ja evankelis-luterilainen kirkko sopivat vuonna 2012 tekevänsä kokonaisselvityksen, jossa kartoitettaisiin uskonnollisen toiminnan ja vankilasielunhoidon tilannetta Suomen vankiloissa. Työn alla olevaa selvitystä ja jatkosuunnitelmia käytiin läpi Risen, eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden neuvottelussa 16. toukokuuta Vantaalla.
Selvitystyöryhmän työskentelystä kertoi ryhmän puheenjohtaja, Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Katri Järvinen. Hän kertoi, että ryhmän tarkoituksena on selvittää, mihin uskontokuntiin vangit kuuluvat ja millaisia uskonnollisia ja sielunhoidollisia tarpeita heillä on. Ryhmä myös tarkastelee uskonnollisen toiminnan järjestämistä vankiloissa eri toimijoiden kannalta. Vangeille on jo tehty asiasta kyselytutkimus, jonka tulosten arviointi on vielä kesken. 
 
Risen erityisasiantuntija Kati Sunimento käytti puheenvuoron kirkkojen ja herätysliikkeiden roolista vankilatyössä rikosseuraamuslaitoksen näkökulmasta. Hän totesi, että hengellinen toiminta on Risen strategian mukaista toimintaa. Strategia on kiteytetty lauseeseen ”Polku rikoksettomaan elämään aktiivisella verkostoyhteistyöllä”.Keskustelin uskonnollisesta vankilatyöstä Järvisen, Sunimenton ja Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen kehittämispäällikkö Riitta Karin (kuvassa yllä) kanssa. Heidän mielestään vankiloissa tarvitaan työtoiminnan ja koulutuksen lisäksi hengellistä toimintaa.
 
–  Vankilatyötä tekevät ulkopuoliset koetaan helpommin lähestyttävinä ja kynnys on matalampi kuin virkamiesten kohdalla. Tutkintavangin osalta hätä on vankeuden alussa suuri ja asiat sekaisin. Keskusteluapu ihan arkisinkiin asiohin on tärkeää ja auttaa ongelmien purkamisessa. Hengellinen työ on osa yhteisöllisyyttä ja hengellisyys iso osa ihmisenä kasvua, he pohtivat.
 
Jokelan vankilan vankilapappi Timo Simppula (kuvassa alla) kertoi kokevansa, että herätysliikkeiden hartaustilaisuudet tuovat arvokkaan lisän vankilatyöhön.
 
– Vapaaehtoistoimijat tuovat tervetulleen tuulahduksen vankilan elämään. Yhteistyö rauhanyhdistysten vankilalähettien kanssa on koettu hyvin myönteisenä, hän sanoi.


 
Simppulan mukaan tilaisuuksiin osallistuvat vangit toivovat nimenomaan kuulevansa hartauspuheita, joissa selitetään Raamattua.
 
– Tärkeää on, että Jumalan sanan julistus on selkeää ja yksinkertaista. Kovin raskasta raamatunhistoriallista julistusta on syytä välttää. 

Tunnisteet:


vankila rise

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi