Keskiviikko 22.5.2019
"
Tietäkää, rakkaat veljeni, että itse kunkin tulee olla herkkä kuulemaan mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan, sillä miehen viha ei johda oikeudenmukaisuuteen, jota Jumala tahtoo. Jaak. 1:19-20

Yli 250 tiekirkkoa avaa ovensa kesäksi

Uutiset 30.5.2014 06:32 | Hanna Kallunki


Tänä kesänäkin tiekirkkojen ovet ovat avoinna matkailijoille. Pääteiden varsilla on 269 kulttuurisesti, arkkitehtuurisesti ja historiallisesti mielenkiintoista kirkkoa tarjolla pysähdyspaikoiksi. 
Tiekirkot ovat avoinna kesäkuusta elokuun loppupuolelle asti. Kaikki tiekirkot löytyvät sivustolta www.tiekirkot.fi, josta voi tarkistaa ja tulostaa kirkkojen aukioloajat ja tarkemmat tiedot. Teiden varsilla kirkkoihin opastavat tutut tiekirkkoliikennemerkit.

Tiekirkkojen kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista tähdentää, että tiekirkot ovat matalan kynnyksen pysäkkejä. Kirkkojen valttina on mahdollisuus hiljentymiseen ja rauhoittumiseen.

– Tiekirkoista löytyy usein kirkko-opas, jolla on tietämys kirkon lisäksi lähialueen muista kiinnostavista palveluista, Kupiainen kertoo.

Tiekirkot ovat yksilöllisiä: joissakin on pientä tarjoilua tai ohjelmaa. Esimerkiksi Virtain kirkosta ja Haapajärvellä sijaitsevasta Samuelin kirkosta löytyy leikkimökkikirkko lapsiperheiden iloksi. Tampereella sijaitseva Finlaysonin kirkko toimii kesästä kesään lasten tiekirkkona. 

Tiekirkkotoiminta alkoi muutamalla avoimella kirkolla pohjoisimmassa Suomessa vuonna 1991 ja on levinnyt koko maahan. 2000-luvulla tiekirkkojen määrä on vakiintunut 270 kirkon tuntumaan. Tänä vuonna uusia Tiekirkkoja ovat Hartolan, Kylmäkosken, Rääkkylän, Savitaipaleen ja Vetelin kirkot, Seutulan kappeli Vantaalla sekä Turun Pyhän Katariinan kirkko.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi