Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Yli 250 tiekirkkoa avaa ovensa kesäksi

Uutiset 30.5.2014 06:32 | Hanna Kallunki


Tänä kesänäkin tiekirkkojen ovet ovat avoinna matkailijoille. Pääteiden varsilla on 269 kulttuurisesti, arkkitehtuurisesti ja historiallisesti mielenkiintoista kirkkoa tarjolla pysähdyspaikoiksi. 
Tiekirkot ovat avoinna kesäkuusta elokuun loppupuolelle asti. Kaikki tiekirkot löytyvät sivustolta www.tiekirkot.fi, josta voi tarkistaa ja tulostaa kirkkojen aukioloajat ja tarkemmat tiedot. Teiden varsilla kirkkoihin opastavat tutut tiekirkkoliikennemerkit.

Tiekirkkojen kehityspäällikkö Jari Kupiainen Kirkkopalveluista tähdentää, että tiekirkot ovat matalan kynnyksen pysäkkejä. Kirkkojen valttina on mahdollisuus hiljentymiseen ja rauhoittumiseen.

– Tiekirkoista löytyy usein kirkko-opas, jolla on tietämys kirkon lisäksi lähialueen muista kiinnostavista palveluista, Kupiainen kertoo.

Tiekirkot ovat yksilöllisiä: joissakin on pientä tarjoilua tai ohjelmaa. Esimerkiksi Virtain kirkosta ja Haapajärvellä sijaitsevasta Samuelin kirkosta löytyy leikkimökkikirkko lapsiperheiden iloksi. Tampereella sijaitseva Finlaysonin kirkko toimii kesästä kesään lasten tiekirkkona. 

Tiekirkkotoiminta alkoi muutamalla avoimella kirkolla pohjoisimmassa Suomessa vuonna 1991 ja on levinnyt koko maahan. 2000-luvulla tiekirkkojen määrä on vakiintunut 270 kirkon tuntumaan. Tänä vuonna uusia Tiekirkkoja ovat Hartolan, Kylmäkosken, Rääkkylän, Savitaipaleen ja Vetelin kirkot, Seutulan kappeli Vantaalla sekä Turun Pyhän Katariinan kirkko.

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi