Maanantai 25.6.2018
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Ps. 13:6

Haapajärven miestenillassa puhuttiin arjen voimavaroista

Uutiset 31.5.2014 06:50 | Risto Ranta-Korpi


Joukko Haapajärven rauhanyhdistyksen miehiä kokoontui alkukesän kauniina iltana Korkatin mökille Pyhäjärvelle. Keskustelunaiheena oli voimavarat ja jaksaminen arjessa.
Aloituslaulu ”Pikku lintu riemuissaan” johdatti illan teemaan. Alustaja Jorma Niinikoski Kärsämäeltä puhui yksinkertaisista ja tärkeistä elämän perusasioista: elävästä uskosta,  jokapäiväisestä leivästä ja unen merkityksestä. 

– Jos tavoittelemme kaikkea ja vertailemme toisiin, emme osaa iloita siitä, mitä meillä jo on, hän sanoi.


Jorma Niinikoski totesi, että elämänasenteella on vaikutusta omaan jaksamiseen. 


Puheessa tuli esille anteeksiantamuksen merkitys. Se on uskovaisen kodin tärkein voimavara. Suurinta onnea on, kun saa uskoa syntinsä anteeksi. Anteeksisaaminen antaa voimaa siihen, että jaksaa antaa anteeksi toisillekin. Niinikoski myös piti arvokkaana, että kodeissa laulettaisiin Siionin lauluja ja virsiä.

Iloisesta puheensorinasta ja naurunremahduksista päätellen ilta vaikutti onnistuneelta. Samaa mieltä oli myös Kamulan Kape, jonka mielestä miestenilloissa on vapaa ja rento huumorin sävyttämä tunnelma, vaikka käsiteltäisiin vaikeitakin asioita.
 

Tunnisteet:


miestenilta haapajärvi

Lisää aiheesta:

Anita Kallio

Koti odottaa asujaansa

Runokirja, jossa käsitellään kotia eri näkökulmista: osana minuutta, kaupunkia, uuden syntymistä ja uskovaisten yhteyttä. Kodin suojaan voi majoittua ihmisen kokoinen epätäydellisyys. Huumorin-tajuinen kertoja puhuu yhtä lempeästi kimalaisista kuin kalamiehistä kahvitauolla. 

17 €

Marja-Liisa Vähäsöyrinki

Poikamies

Pienoisromaani Poikamies kertoo Kaalepin arjesta, elämän tarkoituksen etsimisestä ja uskon kamppailusta. Helppolukuinen kirja on huumorilla höystetty. Teos on jatko-osa aiemmin julkaistulle Kaaleppi-romaanille. 

17 €

Jukka Palola

Puhetta Jumalalle ja Jumalasta

Kirja on Psalmien kirjan selitysteos, kommentaari, joka avaa psalmien taustoja ja vertailee psalmikäännöksiä. Teos myös valottaa tekstien syntyyn vaikuttaneita historiallisia tapahtumia. 

35 €

Kuv. Vuokko Kraft

Lasten värityskirja

Värityskirja, joka sisältää yli 40 kuvaa eläimistä, kodin puuhista ja seuratilanteista. Osa kuvista on uusia, osa aiemmin Siionin kevät -lehdessä julkaistuja. Kirja on sopivan pienikokokoinen mukaan otettavaksi. 

5 €

Alussa oli Sana

Äänite sisältää kamarikuoron esittämiä virsiä ja Siionin lauluja sekä luettuja raamatuntekstejä. Kuoroa johtaa Vesa Linnanmäki, tekstit lukee Matti Kontkanen. Säestyssoittimina ovat sello, huilu ja urut.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi