Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Suviseurojen vastuuhenkilöt turvallisuuskoulutuksessa

Uutiset 2.6.2014 07:14 | Saara Holappa


Lauantaina 24. toukokuuta Raahen rauhanyhdistys täyttyi suviseurajärjestelyjen vastuuhenkilöistä. Osallistujat saivat tärkeää tietoa, miten jokainen voi omalta osaltaan edistää suviseurojen turvallisuutta. 
Koulutuksessa kiinnitettiin huomiota esimerkiksi työntekijöiden perehdytykseen. Vastuuhenkilöiden on perehdytettävä työvuoroon tulijat riittävällä ja ennalta sovitulla tavalla. Esimerkiksi mönkijäkuljettajan tehtävä on huolehtia, että kyydissä olevat alaikäiset työvuorolaiset matkustavat asianmukaisesti. Todettiin myös, että aikuisen seuravieraan on hyvä puuttua tilanteisiin, joissa huomaa lasten olevan vaarassa tai vanhuksen eksyksissä. 


Tilaisuuden aluksi Asko Myllymäki toivotti paikalle saapuneet tervetulleiksi.

Seuraturvallisuuden perustana ovat viranomaisten kanssa yhteistyönä tehdyt tarkat suunnitelmat, joilla pyritään lain edellyttämällä tavalla varautumaan jo ennalta mahdollisiin erityistilanteisiin. Käytännön ennakointia ja toimenpiteitä tarvitaan. Esille tuli myös rukouksen merkitys, jokainen voi pyytää: Taivaan Isä, siunaathan suviseurat.


Palo- ja pelastustoimen asiantuntija Pasi Hintikka kertoi toimialansa  järjestelyistä ja antoi muun muassa ensiapuohjeita.

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

 

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi