Sunnuntai 16.6.2019
"
Jeesus sanoi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan. Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä." Joh. 3:5-6

Suviseurojen vastuuhenkilöt turvallisuuskoulutuksessa

Uutiset 2.6.2014 07:14 | Saara Holappa


Lauantaina 24. toukokuuta Raahen rauhanyhdistys täyttyi suviseurajärjestelyjen vastuuhenkilöistä. Osallistujat saivat tärkeää tietoa, miten jokainen voi omalta osaltaan edistää suviseurojen turvallisuutta. 
Koulutuksessa kiinnitettiin huomiota esimerkiksi työntekijöiden perehdytykseen. Vastuuhenkilöiden on perehdytettävä työvuoroon tulijat riittävällä ja ennalta sovitulla tavalla. Esimerkiksi mönkijäkuljettajan tehtävä on huolehtia, että kyydissä olevat alaikäiset työvuorolaiset matkustavat asianmukaisesti. Todettiin myös, että aikuisen seuravieraan on hyvä puuttua tilanteisiin, joissa huomaa lasten olevan vaarassa tai vanhuksen eksyksissä. 


Tilaisuuden aluksi Asko Myllymäki toivotti paikalle saapuneet tervetulleiksi.

Seuraturvallisuuden perustana ovat viranomaisten kanssa yhteistyönä tehdyt tarkat suunnitelmat, joilla pyritään lain edellyttämällä tavalla varautumaan jo ennalta mahdollisiin erityistilanteisiin. Käytännön ennakointia ja toimenpiteitä tarvitaan. Esille tuli myös rukouksen merkitys, jokainen voi pyytää: Taivaan Isä, siunaathan suviseurat.


Palo- ja pelastustoimen asiantuntija Pasi Hintikka kertoi toimialansa  järjestelyistä ja antoi muun muassa ensiapuohjeita.

Kuvat: Suviseurojen kuvapalvelu

 

Lisää aiheesta:

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi