Torstai 23.5.2019
"
Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Joh. 13:34

Verkko-Päivämiehen lukijapalaute: blogit ilahduttavat ja koukuttavat

Uutiset 1.6.2014 10:26 | Hanna Kallunki
​Päivämiehen verkkolehteen on tullut runsaasti palautetta kahden ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Palautelomakkeen kautta lukijaterveisiä on saatu viitisenkymmentä. Koska lehdessämme ei ole vapaata keskustelumahdollisuutta, kokosimme tähän juttuun kaikkien lukijoidemme nähtäväksi palautteiden sisältöä ja niihin annettuja vastauksia.
Palautteissa on tullut vahvasti esille ajatus, että verkkolehti on kiinnostava, toimiva ja monipuolinen.
 
- Tutustuin nyt heti Päivämiehen verkkolehteen ja tämähän on aivan mahtava juttu, eli Kiitoksia tästä uudistuksesta.
- Tosi tärkeä uudistus tuo verkkolehti, hyvin toteutettu.
- Hienot sivut. Näitä tulen kyllä seuraamaan!
- Paivamies.fi:stä on tullut minulle jo yksi niistä säännöllisesti luetuista nettisivuista.
- Verkkolehti tuntuu pikaisen tutustumisen jälkeen toimivalta ja sisällöltään hyvältä.

 
Yksittäisistä osioista eniten on kommentoitu blogeja. Blogeista saatu palaute on ollut hyvin myönteistä.
 
- On hyvin mielenkiintoista lukea noita blogeja jatkossa ja erilaisia blogisteja olette löytäneet.
- Blogit ilahduttavat, ovat mukavaa ja rohkaisevaa luettavaa.

- Tuntuu että asiat tulevat blogien kautta jotenkin lähelle.
- P.S. Olen jo koukussa blogeihin!
- On mukava, että tässä nettilehdessä on blogeja. Ne antavat kristillisyydellemme ”ihmisen kasvot”. Toivotan blogisteille voimia ja siunausta.
 
Monissa palautteissa on toivottu, että verkkolehdessä olisi kirjoittajina myös nuoria, itsellisiä blogisteja.
 
- Jäin kuitenkin kaipaamaan, että blogistien joukossa olisi nuori aikuinen, muu kuin opistolainen, kirjoittamassa omasta näkökulmastaan asioista.  
- Olisiko mahdollista pyytää blogistiksi nuorta aikuista, jolla ei ole perhettä?
- Sivustolle kaivattaisiin nuorten ja nuorten aikuisten kirjoittamia blogeja. Nyt blogit aika yksipuolisisa, blogistit lähinnä nuorempia tai vanhempia perheenäitejä ja -isiä. Olisi mukava lukea esim. opiskelijan arjesta kertovaa blogia. :)


Blogeihin on toivottu kommentointimahdollisuutta:
 
- Kaipaisin näihin myös keskustelumahdollisuuta. Minun mielestäni Päivämiehessä mainittu tavoite ei oikeasti toteudu ilman blogien kommentointimahdollisuutta.
- Uskon kyllä että sen (kommentointimahdollisuuden) aikaansaamalla entistä avoimemmalla keskusteluilmapiirillä olisi varmasti paljon myönteisiä vaikutuksia sekä herätyslikkeen sisällä että herätysliikkeen ja muun yhteiskunnan välillä!
- Toinen juttu, jota kaipaisin on blogien kommentointi mahdollisuus, joko omalla nimellä tai rekisteröidyllä nimimerkillä.

- Jos jollakin aikavälillä saatte vielä kommentointimahdollisuuden käyttöön (vaikka moderoidun palstan), uskon sen nostavan lehden vakavastiotettavuutta vielä lisää.
 
Muitakin kehitysehdotuksia palautteissa on tuotu esille. Myös kritiikkiä lukijat ovat esittäneet.
 
- Aika suuri osa uutisista käsittelee rauhanyhdistysten ja SRK:n toimintaa: talkoita, kerhoja, retkiä, raha-asioita jne. Minusta nettilehti voisi keskittyä enemmän ajankohtaisiin kirkollisiin, yhteiskunnallisiin ja uskonnollisiin teemoihin.
- Sisällöntuotanto tarvitsee lisää potkua. Juttuja ja blogeja pitää olla jokaiselle päivälle useita uusia ja aamusta lähtien. Muuten lukuinto seuraajilta katoaa. Lisätkää toimittajia ja blogisteja, joita varmaan löytyy.
- Monien uutisten sävy on suorastaan naivin positiivinen: Minusta näin runsas positiivisuuden ja kaiken onnistumisen hehkuttaminen antaa helposti epäuskottavan, kiiltokuvamaisen vaikutelman.

  
Toimitus kiittää lukijoita kiinnostavista, monipuolisista ja rohkaisevista palautteista! Otamme lukijoiden näkemykset ja toiveet huomioon lehden kehittämistyössä.
 
Olemme vastauksissamme muun muassa kertoneet, että meillä ei ole tietoa, tuleeko verkkolehteen jossakin vaiheessa mahdollisuus kommentoida juttuja. Kun verkkolehteä suunniteltiin, SRK:n hallinto - sekä toimitusneuvosto että johtokunta - linjasi, että lehteen ei tule kommentointimahdollisuutta. Tämä ratkaisu johtui muun muassa lehden pienistä resursseista, kommenttien moderointi olisi vaatinut lisätyövoimaa ja siten enemmän taloudellisia voimavaroja.
 
Olemme myös kertoneet, että lehdessämme pyrimme rehelliseen, vastuulliseen ja armolliseen viestintään ja että pyrkimyksemme on mahdollisuuksien mukaan ottaa kantaa myös ajankohtaisiin kirkollisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Olemme todenneet, että tavoitteenamme on, että verkkolehteen tulisi joka päivä jotakin uutta sisältöä.
 
Voimme vastata lukijoiden toiveeseen nuoresta blogistista: kesäkuussa Päivämiehen verkkolehden blogistina aloittaa 20-vuotias Lotta Laitinen.


Jutussa olevat kursivoidut osiot ovat Päivämiehen verkkolehteen tulleita lukijapalautteita.

Lue myös

Verkko-Päivämiehessä ensimmäisen kuukauden aikana lähes 12 000 käyttäjää 8.5.

Tervetuloa tutustumaan Päivämies-verkkolehteen! 2.4.
 

Lisää aiheesta:

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi