Tiistai 15.10.2019
"
Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi kuin pilven, sinun syntisi kuin pilviverhon. Palaa minun luokseni, minä olen lunastanut sinut vapaaksi. Jes. 44:22

Verkko-Päivämiehen lukijapalaute: blogit ilahduttavat ja koukuttavat

Uutiset 1.6.2014 10:26 | Hanna Kallunki
​Päivämiehen verkkolehteen on tullut runsaasti palautetta kahden ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Palautelomakkeen kautta lukijaterveisiä on saatu viitisenkymmentä. Koska lehdessämme ei ole vapaata keskustelumahdollisuutta, kokosimme tähän juttuun kaikkien lukijoidemme nähtäväksi palautteiden sisältöä ja niihin annettuja vastauksia.
Palautteissa on tullut vahvasti esille ajatus, että verkkolehti on kiinnostava, toimiva ja monipuolinen.
 
- Tutustuin nyt heti Päivämiehen verkkolehteen ja tämähän on aivan mahtava juttu, eli Kiitoksia tästä uudistuksesta.
- Tosi tärkeä uudistus tuo verkkolehti, hyvin toteutettu.
- Hienot sivut. Näitä tulen kyllä seuraamaan!
- Paivamies.fi:stä on tullut minulle jo yksi niistä säännöllisesti luetuista nettisivuista.
- Verkkolehti tuntuu pikaisen tutustumisen jälkeen toimivalta ja sisällöltään hyvältä.

 
Yksittäisistä osioista eniten on kommentoitu blogeja. Blogeista saatu palaute on ollut hyvin myönteistä.
 
- On hyvin mielenkiintoista lukea noita blogeja jatkossa ja erilaisia blogisteja olette löytäneet.
- Blogit ilahduttavat, ovat mukavaa ja rohkaisevaa luettavaa.

- Tuntuu että asiat tulevat blogien kautta jotenkin lähelle.
- P.S. Olen jo koukussa blogeihin!
- On mukava, että tässä nettilehdessä on blogeja. Ne antavat kristillisyydellemme ”ihmisen kasvot”. Toivotan blogisteille voimia ja siunausta.
 
Monissa palautteissa on toivottu, että verkkolehdessä olisi kirjoittajina myös nuoria, itsellisiä blogisteja.
 
- Jäin kuitenkin kaipaamaan, että blogistien joukossa olisi nuori aikuinen, muu kuin opistolainen, kirjoittamassa omasta näkökulmastaan asioista.  
- Olisiko mahdollista pyytää blogistiksi nuorta aikuista, jolla ei ole perhettä?
- Sivustolle kaivattaisiin nuorten ja nuorten aikuisten kirjoittamia blogeja. Nyt blogit aika yksipuolisisa, blogistit lähinnä nuorempia tai vanhempia perheenäitejä ja -isiä. Olisi mukava lukea esim. opiskelijan arjesta kertovaa blogia. :)


Blogeihin on toivottu kommentointimahdollisuutta:
 
- Kaipaisin näihin myös keskustelumahdollisuuta. Minun mielestäni Päivämiehessä mainittu tavoite ei oikeasti toteudu ilman blogien kommentointimahdollisuutta.
- Uskon kyllä että sen (kommentointimahdollisuuden) aikaansaamalla entistä avoimemmalla keskusteluilmapiirillä olisi varmasti paljon myönteisiä vaikutuksia sekä herätyslikkeen sisällä että herätysliikkeen ja muun yhteiskunnan välillä!
- Toinen juttu, jota kaipaisin on blogien kommentointi mahdollisuus, joko omalla nimellä tai rekisteröidyllä nimimerkillä.

- Jos jollakin aikavälillä saatte vielä kommentointimahdollisuuden käyttöön (vaikka moderoidun palstan), uskon sen nostavan lehden vakavastiotettavuutta vielä lisää.
 
Muitakin kehitysehdotuksia palautteissa on tuotu esille. Myös kritiikkiä lukijat ovat esittäneet.
 
- Aika suuri osa uutisista käsittelee rauhanyhdistysten ja SRK:n toimintaa: talkoita, kerhoja, retkiä, raha-asioita jne. Minusta nettilehti voisi keskittyä enemmän ajankohtaisiin kirkollisiin, yhteiskunnallisiin ja uskonnollisiin teemoihin.
- Sisällöntuotanto tarvitsee lisää potkua. Juttuja ja blogeja pitää olla jokaiselle päivälle useita uusia ja aamusta lähtien. Muuten lukuinto seuraajilta katoaa. Lisätkää toimittajia ja blogisteja, joita varmaan löytyy.
- Monien uutisten sävy on suorastaan naivin positiivinen: Minusta näin runsas positiivisuuden ja kaiken onnistumisen hehkuttaminen antaa helposti epäuskottavan, kiiltokuvamaisen vaikutelman.

  
Toimitus kiittää lukijoita kiinnostavista, monipuolisista ja rohkaisevista palautteista! Otamme lukijoiden näkemykset ja toiveet huomioon lehden kehittämistyössä.
 
Olemme vastauksissamme muun muassa kertoneet, että meillä ei ole tietoa, tuleeko verkkolehteen jossakin vaiheessa mahdollisuus kommentoida juttuja. Kun verkkolehteä suunniteltiin, SRK:n hallinto - sekä toimitusneuvosto että johtokunta - linjasi, että lehteen ei tule kommentointimahdollisuutta. Tämä ratkaisu johtui muun muassa lehden pienistä resursseista, kommenttien moderointi olisi vaatinut lisätyövoimaa ja siten enemmän taloudellisia voimavaroja.
 
Olemme myös kertoneet, että lehdessämme pyrimme rehelliseen, vastuulliseen ja armolliseen viestintään ja että pyrkimyksemme on mahdollisuuksien mukaan ottaa kantaa myös ajankohtaisiin kirkollisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin. Olemme todenneet, että tavoitteenamme on, että verkkolehteen tulisi joka päivä jotakin uutta sisältöä.
 
Voimme vastata lukijoiden toiveeseen nuoresta blogistista: kesäkuussa Päivämiehen verkkolehden blogistina aloittaa 20-vuotias Lotta Laitinen.


Jutussa olevat kursivoidut osiot ovat Päivämiehen verkkolehteen tulleita lukijapalautteita.

Lue myös

Verkko-Päivämiehessä ensimmäisen kuukauden aikana lähes 12 000 käyttäjää 8.5.

Tervetuloa tutustumaan Päivämies-verkkolehteen! 2.4.
 

Lisää aiheesta:

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi