Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Rippikouluisosten tehtävä on tärkeä

Uutiset 3.6.2014 11:37 | Päivämies-verkkolehti
Kesän ensimmäiset rippikoululeirit Siikatörmän leirikeskuksessa alkoivat 1. kesäkuuta. Leirit alkoivat kodinillalla, johon osallistuivat sekä leiriläiset että heidän vanhempansa. Vanhemmat ja nuoret kirjasivat ylös asioita, joita halusivat toisilleen sanoa.
Molemmilla leireillä on mukana kahdeksan isosta. Isosten tehtävä on vastuullinen: Kullakin heistä on oma ryhmänsä, jota he ohjaavat. Isoset ovat keskustelun käynnistelijöitä, ja he ottavat myös vastuuta monista käytännön tehtävistä kuten aamuherätyksestä, pelien ja leikkien vetämisestä. Isosten eräs tärkeä tehtävä on huolehtia siitä, että kukaan ei jää yksin.


Kuvassa Siikatörmän 1. rippikoululeirin isoset.


Isostoiminnasta nuori saa monenlaisia valmiuksia opiskelu- ja työelämään. Isoset saavat esimerkiksi kokemusta ryhmän ohjaamisesta, myös esiintymistaidot karttuvat. Siikatörmän rippikoululeirien isoset kertovat odottaneensa innolla leiriviikkoa. He toivovat saavansa leiriltä uusia ystäviä ja vahvistusta uskonelämälleen.

Teksti ja kuva: Sami Pikkuaho

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi