Tiistai 17.9.2019
"
Sinulle, ihminen, on ilmoitettu, mikä on hyvää. Vain tätä Herra sinulta odottaa: tee sitä mikä on oikein, osoita rakkautta ja hyvyyttä ja vaella valvoen, Jumalaasi kuunnellen. Miika 6:8

Rippikouluisosten tehtävä on tärkeä

Uutiset 3.6.2014 11:37 | Päivämies-verkkolehti
Kesän ensimmäiset rippikoululeirit Siikatörmän leirikeskuksessa alkoivat 1. kesäkuuta. Leirit alkoivat kodinillalla, johon osallistuivat sekä leiriläiset että heidän vanhempansa. Vanhemmat ja nuoret kirjasivat ylös asioita, joita halusivat toisilleen sanoa.
Molemmilla leireillä on mukana kahdeksan isosta. Isosten tehtävä on vastuullinen: Kullakin heistä on oma ryhmänsä, jota he ohjaavat. Isoset ovat keskustelun käynnistelijöitä, ja he ottavat myös vastuuta monista käytännön tehtävistä kuten aamuherätyksestä, pelien ja leikkien vetämisestä. Isosten eräs tärkeä tehtävä on huolehtia siitä, että kukaan ei jää yksin.


Kuvassa Siikatörmän 1. rippikoululeirin isoset.


Isostoiminnasta nuori saa monenlaisia valmiuksia opiskelu- ja työelämään. Isoset saavat esimerkiksi kokemusta ryhmän ohjaamisesta, myös esiintymistaidot karttuvat. Siikatörmän rippikoululeirien isoset kertovat odottaneensa innolla leiriviikkoa. He toivovat saavansa leiriltä uusia ystäviä ja vahvistusta uskonelämälleen.

Teksti ja kuva: Sami Pikkuaho

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi