Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Rippikouluisosten tehtävä on tärkeä

Uutiset 3.6.2014 11:37 | Päivämies-verkkolehti
Kesän ensimmäiset rippikoululeirit Siikatörmän leirikeskuksessa alkoivat 1. kesäkuuta. Leirit alkoivat kodinillalla, johon osallistuivat sekä leiriläiset että heidän vanhempansa. Vanhemmat ja nuoret kirjasivat ylös asioita, joita halusivat toisilleen sanoa.
Molemmilla leireillä on mukana kahdeksan isosta. Isosten tehtävä on vastuullinen: Kullakin heistä on oma ryhmänsä, jota he ohjaavat. Isoset ovat keskustelun käynnistelijöitä, ja he ottavat myös vastuuta monista käytännön tehtävistä kuten aamuherätyksestä, pelien ja leikkien vetämisestä. Isosten eräs tärkeä tehtävä on huolehtia siitä, että kukaan ei jää yksin.


Kuvassa Siikatörmän 1. rippikoululeirin isoset.


Isostoiminnasta nuori saa monenlaisia valmiuksia opiskelu- ja työelämään. Isoset saavat esimerkiksi kokemusta ryhmän ohjaamisesta, myös esiintymistaidot karttuvat. Siikatörmän rippikoululeirien isoset kertovat odottaneensa innolla leiriviikkoa. He toivovat saavansa leiriltä uusia ystäviä ja vahvistusta uskonelämälleen.

Teksti ja kuva: Sami Pikkuaho

Lisää aiheesta:

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi