Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Kirkossa tehdään työtä ympäristön hyväksi

Uutiset 5.6.2014 07:26 | Hanna Kallunki
Tänään vietetään maailman ympäristöpäivää. Päivän tavoitteena on nostaa keskusteluun ympäristön ja ympäristönsuojelun merkitys ja arvo. Tarkoituksena on edistää asenteita ja tapoja, joilla voidaan arjessa lisätä ympäristön hyvinvointia.
Maailman ympäristöpäivä otettiin käyttöön YK:n yleiskokouksen toimesta vuonna 1972. Tällöin perustettiin myös YK:n ympäristöohjelma UNEP.

Evankelisluterilaisessa kirkossa on viime vuosina kiinnitetty paljon huomiota ympäristökysymyksiin. Luomakunnan varjeleminen on yksi kirkon valitsemista strategisista painopisteistä. Kirkko sai oman ilmasto-ohjelman Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus vuonna 2008.

Kirkolla on vuodesta 2001 saakka ollut oma ympäristöjärjestelmä nimeltään Kirkon ympäristödiplomi. Diplomin on hankkinut jo noin sata seurakuntaa.
 
Ilmastolaskurin avulla seurakunnat voivat laskea hiilipäästönsä ja vähentää niitä. Kirkko tekee myös ympäristökasvatusta muun muassa rippikouluissa ja erityisesti Vihreissä ripareissa.
 
Kirkon ympäristöpäivät järjestetään tänä vuonna elokuussa Jyväskylässä.
 

Lähteet:
www.ykliitto.fi
sakasti.evl.fi

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi