Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista

Uutiset 10.6.2014 09:58 | Päivämies


Kesän rippikoululeirit käynnistyivät kristillisyyden leirikeskuksissa ja opistoissa kesäjaksolla viime viikolla. Viikonlopun aikana vietettiin leirin päätteeksi konfirmaatiojumalanpalvelusta 11 leirillä ja noin 500 nuorta sai rippikoululeirin päätökseen. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siinä vahvistetaan kasteessa alkanutta hyvän omantunnon liittoa.
Konfirmaatiossa ollaan Jumalan kasvojen edessä pyhällä asialla. Siinä korostuu julkisesti ja henkilökohtaisesti annettu tunnustus Jeesuksen Kristuksen uskoon ja seuraamiseen. Uskontunnustuksessa nuori ilmaisee halun uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan. Konfirmaatiossa ollaan Jumalan kasvojen edessä pyhällä asialla. Siinä korostuu julkisesti ja henkilökohtaisesti annettu tunnustus Jeesuksen Kristuksen uskoon ja seuraamiseen. Uskontunnustuksessa nuori ilmaisee halun uskoa kolmiyhteiseen Jumalaan.

Konfirmaatiossa nuorelle esitetään henkilökohtainen kysymys: Tahdotko Jumalan avulla osoittaa tunnustamasi uskon omassa elämässäsi? Nuoren tunnustaessa julkisesti uskonsa Jumalan ja seurakunnan edessä uskosta tulee yhä henkilökohtaisempi asia. Konfirmaatio vahvistaa nuoren uskoa Jumalan johdatukseen ja liittää hänet yhä kiinteämmin yhteiseen seurakuntaan.

Rippikoulunuoret myös siunataan, ja heitä rohkaistaan tunnustamaan uskonsa myöhemmin elämässään. Konfirmoitaville muistutetaan uskonelämän hoitamisen tar
peellisuutta Jumalan seurakunnan yhteydessä, ja vanhempia ja kummeja kehotetaan tukemaan nuorta elämän matkalla.Rippikoululaiset saivat onnitteluja konfirmaation jälkeen kirkon pihassa.


Leirin jälkeen järjestetään kodeissa yleensä juhla, johon kutsutaan läheisiä ja ystäviä. Se on ainutlaatuinen juhla nuoren elämässä. Silloin 
useat sukupolvet iloitsevat yhteisestä uskosta ja Jumalan valtakunnan läsnäolosta.


Kuvat: Jari Hintsala

Tunnisteet:


rippikoulu konfirmaatio

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi