Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

SRK tekee lähetystyötä 19 maassa

Uutiset 12.6.2014 09:32 | Päivämies-verkkolehti
– Matkoja tehdään Venäjällä, Baltian alueella ja Euroopassa. Pohjoismaissa lähetysmatkat toteutetaan yhteistyössä Ruotsin sisarjärjestön, SFC:n kanssa. Afrikan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan lähetystyötä tehdään yhteistyössä Pohjois-Amerikan sisarjärjestön, LLC:n kanssa, kertoo lähetystyön toimialasihteeri Leena Äijälä.
SRK:n lähetystyö näkyy konkreettisesti kesäkuun viimeisellä viikolla järjestettävissä Pyhäjoen suviseuroissa pitkänä lippurivistönä. Lippurivistössä ovat edustettuina niiden maiden liput, joissa SRK tekee säännöllistä lähetystyötä. Tänä kesänä lippurivistössä on mukana  ensimmäistä kertaa Ecuadorin ja Senegalin liput.

– Liput ovat valtioiden ranskankielisessä aakkosjärjestyksessä: Suomi, Saksa, Kanada, Ecuador, Espanja, Viro, USA, Gambia, Ghana, Unkari, Kenia, Latvia, Norja, Iso-Britannia, Venäjä, Senegal, Ruotsi, Sveitsi ja Togo, kertoo SRK:n lähetystyönsihteerin tehtäviä hoitava pääsihteeri Juha Kaarivaara.


Juha Kaarivaara ja Leena Äijälä kokoontuvat usein karttojen äärelle suunnitellessaan ulkomaan lähetysmatkoja.


Lähetystyönsihteeri laatii lähetysmatkasuunnitelman, joka tehdään vuodeksi kerrallaan. Lähetysmatkojen käytännön järjestelyt ovat lähetystyön toimialasihteerin vastuulla.

– Työhöni kuuluu matkakohteesta riippuen esimerkiksi viisumin anominen, matkalippujen ja majoituksen varaaminen, puhujien ohjeistaminen matkaa varten sekä seuroista tiedottaminen lehdessä tai internetissä. Lähetysmatkat kestävät yleisimmin 3–10 päivää, Leena Äijälä kertoo.

Pääsihteerin ja toimialasihteerin mukaan lähetysseurojen määrä on jossakin määrin vähentynyt Venäjällä, mutta lisääntynyt Afrikan alueella.

SRK:n lähetystyö perustuu Raamatun lähetyskäskyyn.

– Jeesus antoi omilleen lähetystehtävän, eli tehtävän ilmoittaa ilosanomaa kaikille ihmisille. Eri puolilla maailmaa asuvat uskovaiset ovat monesti hyvin etäällä toisista uskovaisista. He odottavat lähetysseuroja, joissa saavat tavata uskovaisia ja olla Jumalan sanan kuulossa, kertoo Juha Kaarivaara.


Kuva: Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi