Tiistai 26.3.2019
"
Ennen tekin olitte pimeyttä, mutta nyt te loistatte Herran valoa. Eläkää valon lapsina! Valo kasvattaa hyvyyden, oikeuden ja totuuden hedelmiä. Ef. 5:8-9

SRK tekee lähetystyötä 19 maassa

Uutiset 12.6.2014 09:32 | Päivämies-verkkolehti
– Matkoja tehdään Venäjällä, Baltian alueella ja Euroopassa. Pohjoismaissa lähetysmatkat toteutetaan yhteistyössä Ruotsin sisarjärjestön, SFC:n kanssa. Afrikan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan lähetystyötä tehdään yhteistyössä Pohjois-Amerikan sisarjärjestön, LLC:n kanssa, kertoo lähetystyön toimialasihteeri Leena Äijälä.
SRK:n lähetystyö näkyy konkreettisesti kesäkuun viimeisellä viikolla järjestettävissä Pyhäjoen suviseuroissa pitkänä lippurivistönä. Lippurivistössä ovat edustettuina niiden maiden liput, joissa SRK tekee säännöllistä lähetystyötä. Tänä kesänä lippurivistössä on mukana  ensimmäistä kertaa Ecuadorin ja Senegalin liput.

– Liput ovat valtioiden ranskankielisessä aakkosjärjestyksessä: Suomi, Saksa, Kanada, Ecuador, Espanja, Viro, USA, Gambia, Ghana, Unkari, Kenia, Latvia, Norja, Iso-Britannia, Venäjä, Senegal, Ruotsi, Sveitsi ja Togo, kertoo SRK:n lähetystyönsihteerin tehtäviä hoitava pääsihteeri Juha Kaarivaara.


Juha Kaarivaara ja Leena Äijälä kokoontuvat usein karttojen äärelle suunnitellessaan ulkomaan lähetysmatkoja.


Lähetystyönsihteeri laatii lähetysmatkasuunnitelman, joka tehdään vuodeksi kerrallaan. Lähetysmatkojen käytännön järjestelyt ovat lähetystyön toimialasihteerin vastuulla.

– Työhöni kuuluu matkakohteesta riippuen esimerkiksi viisumin anominen, matkalippujen ja majoituksen varaaminen, puhujien ohjeistaminen matkaa varten sekä seuroista tiedottaminen lehdessä tai internetissä. Lähetysmatkat kestävät yleisimmin 3–10 päivää, Leena Äijälä kertoo.

Pääsihteerin ja toimialasihteerin mukaan lähetysseurojen määrä on jossakin määrin vähentynyt Venäjällä, mutta lisääntynyt Afrikan alueella.

SRK:n lähetystyö perustuu Raamatun lähetyskäskyyn.

– Jeesus antoi omilleen lähetystehtävän, eli tehtävän ilmoittaa ilosanomaa kaikille ihmisille. Eri puolilla maailmaa asuvat uskovaiset ovat monesti hyvin etäällä toisista uskovaisista. He odottavat lähetysseuroja, joissa saavat tavata uskovaisia ja olla Jumalan sanan kuulossa, kertoo Juha Kaarivaara.


Kuva: Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi