Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

SRK tekee lähetystyötä 19 maassa

Uutiset 12.6.2014 09:32 | Päivämies-verkkolehti
– Matkoja tehdään Venäjällä, Baltian alueella ja Euroopassa. Pohjoismaissa lähetysmatkat toteutetaan yhteistyössä Ruotsin sisarjärjestön, SFC:n kanssa. Afrikan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan lähetystyötä tehdään yhteistyössä Pohjois-Amerikan sisarjärjestön, LLC:n kanssa, kertoo lähetystyön toimialasihteeri Leena Äijälä.
SRK:n lähetystyö näkyy konkreettisesti kesäkuun viimeisellä viikolla järjestettävissä Pyhäjoen suviseuroissa pitkänä lippurivistönä. Lippurivistössä ovat edustettuina niiden maiden liput, joissa SRK tekee säännöllistä lähetystyötä. Tänä kesänä lippurivistössä on mukana  ensimmäistä kertaa Ecuadorin ja Senegalin liput.

– Liput ovat valtioiden ranskankielisessä aakkosjärjestyksessä: Suomi, Saksa, Kanada, Ecuador, Espanja, Viro, USA, Gambia, Ghana, Unkari, Kenia, Latvia, Norja, Iso-Britannia, Venäjä, Senegal, Ruotsi, Sveitsi ja Togo, kertoo SRK:n lähetystyönsihteerin tehtäviä hoitava pääsihteeri Juha Kaarivaara.


Juha Kaarivaara ja Leena Äijälä kokoontuvat usein karttojen äärelle suunnitellessaan ulkomaan lähetysmatkoja.


Lähetystyönsihteeri laatii lähetysmatkasuunnitelman, joka tehdään vuodeksi kerrallaan. Lähetysmatkojen käytännön järjestelyt ovat lähetystyön toimialasihteerin vastuulla.

– Työhöni kuuluu matkakohteesta riippuen esimerkiksi viisumin anominen, matkalippujen ja majoituksen varaaminen, puhujien ohjeistaminen matkaa varten sekä seuroista tiedottaminen lehdessä tai internetissä. Lähetysmatkat kestävät yleisimmin 3–10 päivää, Leena Äijälä kertoo.

Pääsihteerin ja toimialasihteerin mukaan lähetysseurojen määrä on jossakin määrin vähentynyt Venäjällä, mutta lisääntynyt Afrikan alueella.

SRK:n lähetystyö perustuu Raamatun lähetyskäskyyn.

– Jeesus antoi omilleen lähetystehtävän, eli tehtävän ilmoittaa ilosanomaa kaikille ihmisille. Eri puolilla maailmaa asuvat uskovaiset ovat monesti hyvin etäällä toisista uskovaisista. He odottavat lähetysseuroja, joissa saavat tavata uskovaisia ja olla Jumalan sanan kuulossa, kertoo Juha Kaarivaara.


Kuva: Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi