Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

”Kunniakansalaisillemme kuuluu arvokas vanhuus”

Uutiset 14.6.2014 08:46 | Päivämies-verkkolehti
Suomen Sotaveteraaniliitto on tulossa toiminnassaan haastavimpaan vaiheeseensa. Suomen sotaveteraanien keski-ikä on 90 vuotta. Vanheneva veteraanipolvi tarvitsee yhä enemmän kuntoutusta ja muita tukipalveluita.
– Sotaveteraanien määrän pieneneminen edellyttää aikaisempaa enemmän näkyvyyttä, jotta veteraanit tulisivat kohdelluiksi jatkossakin erityisryhmänä erityisetuineen, arvioi Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali Finn-Göran Wensström veteraaniliiton liittojuhlassa Oulun rauhanyhdistyksellä 12. kesäkuuta.

Sotaveteraaniliitto on arvioinut, että veteraanien määrä laskee nykyisestä 30 000:sta noin 21 000:een vuoteen 2016 mennessä. Samassa ajassa veteraanien keski-ikä nousee yli 91 vuoteen.

Sotaveteraaniliitto vietti liittopäiviään Oulussa 11.–12. kesäkuuta. Liittojuhlassa pidettyjä puheenvuoroja yhdisti kunnioitus sotaveteraaneja kohtaan ja näkemys siitä, että Suomen turvallisuus edellyttää veteraanien perinnön, maanpuolustustahdon vaalimista.

– He mahdollistivat sen, että elämme nyt itsenäisessä maassa, liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sanoi videotervehdyksessään.

Virkkusen mukaan valtiolla on sotaveteraaneja kohtaan erityisvastuu, joka velvoittaa huolehtimaan heidän hyvinvoinnistaan.

– Veteraanit ovat erityisryhmä, jonka palvelut on turvattava. Kunniakansalaisillemme kuuluu arvokas vanhuus.

 
Suomen Sotaveteraaniliitto
– toimii sotaveteraaniyhdistysten keskusjärjestönä
– valvoo ja parantaa sotaveteraanien yhteiskunnallisia etuja
– kokoaa ja tallentaa veteraaniperinnettä
– lisää veteraanien yhteenkuuluvuutta ja ylläpitää isänmaallista henkeä.

 
Lue lisää juhlasta ensi viikon Päivämiehestä.


Teksti: Pekka Aittakumpu

Tunnisteet:


sotaveteraani

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi