Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Pohjois-Suomen sotilasläänin komentaja vieraili SRK:lla

Uutiset 17.6.2014 08:16 | Päivämies-verkkolehti


Kenraalimajuri Jorma Ala-Sankilan vierailun aikana puheenaiheiksi nousivat muun muassa rauhanyhdistysten toiminta ja vapaaehtoistyö.
13. kesäkuuta järjestettyyn tapaamiseen osallistui myös kenttärovasti Juhani Liukkonen ja SRK:n edustajina johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen, pääsihteeri Juha Kaarivaara sekä perhe- ja diakoniatyön sihteeri Jouni Hintikka.

– Lämminhenkisessä tapaamisessa keskustelimme SRK:n ja rauhanyhdistysten toiminnasta. Erityisenä mielenkiinnon kohteena olivat lähestyvät suviseurat ja niiden järjestelyihin liittyvät asiat, kertoo Juha Kaarivaara.
 
Kenraalimajuri Ala-Sankila nosti esille nuorten syrjäytymiseen liittyvät kysymykset. Ala-Sankila piti mielenkiintoisena tapaa toteuttaa suviseuratapahtuma vapaaehtoisvoimin ja sanoi arvostavansa talkoohenkeä.
 
– Hän näki ajassamme tarvetta kasvattaa nuorisoa vastuunkantoon ja talkoohenkeen, joka on valitettavasti vähenemässä yhteiskunnassamme, Kaarivaara jatkaa.


Kenraalimajuri Jorma Ala-Sankila ja kenttärovasti Juhani Liukkonen virailivat SRK:lla.
 
Kenraalimajuri Jorma Ala-Sankila sanoi, että rauhanyhdistyksissä tehtävä työ ja muun muassa suviseuravalmistelut antavat varusmiespalveluksen lailla nuorelle valmiuksia ottaa vastuuta yhteiskunnan eri tehtävistä.
 
– Keskustelimme rauhanyhdistysten ja SRK:n eri työmuodoista ja totesimme, että näiden yhdistysten säännöissä on yhtenä tavoitteena ’isänmaallisen mielen vakiinnuttaminen kansan keskuudessa’, toteaa Jouni Hintikka.
 
Tapaamisessa nousi esille myös se, kuinka varuskuntapaikkakunnilla rauhanyhdistykset tekevät tärkeää työtä tarjotessaan varusmiehille mahdollisuuden kokoontua seuratilaisuuksiin ja tavata paikkakunnan uskovaisia.


Kuvat: Elisa Raappana

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi