Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Alaikäiset ovat seuroissa vanhempiensa vastuulla

Uutiset 20.6.2014 08:32 | Päivämies-verkkolehti


Kesän suuret seurat kokoavat kaikenikäisiä ihmisiä seurapaikkoihin. Seurojen suuren väkimäärän vuoksi turvallisuusasiat on otettava huomioon, niin järjestäjien kuin osallistujien taholta. Alaikäiset ovat seuroissa vanhempiensa vastuulla.
– Järjestäjinä haluamme luoda mahdollisimman turvalliset olosuhteet, mutta tärkeä on muistaa, että alaikäiset ovat seuroissakin aina vanhempiensa vastuulla. Heillä tulee olla paikalla huoltaja tai nimetty vastuuaikuinen, johon voi olla tarvittaessa yhteydessä, kertovat Jämsän seurojen terveydenhuoltotoimikunnan jäsenet lääkäri Satu Lamminmäki ja terveydenhoitaja Anni Mäkinen.

– Jos yksinäiseltä lapselta ei löydy vanhempien yhteystietoa, hänet voi toimittaa lasten hoitopaikalle. Isommilta on hyvä kysellä nukkumisesta, syömisestä, kavereista, tekemisistä ja seuratunnelmista. Valvominen altistaa ei-toivottavalle käyttäytymiselle ja lisää turvallisuusriskejä, Lamminmäki jatkaa.

Seurajärjestäjät toivovat, että alaikäiset majoittuvat vanhempiensa seurassa.

Turvallisuusriskien minimoimiseksi seura-alueelle ei saa tuoda esimerkiksi skeittilautoja eikä eläimiä ja uiminen on kiellettyä.

– Tupakointi on seuroissa valitettavan yleistä ja mallioppiminen tehokasta. Toivommekin, että kukaan ei tupakoi alaikäisten seurassa. Seurakentällä tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä paikoilla, päihteiden hallussapito ja nauttiminen on kiellettyä, terveydenhuoltotoimikunnan jäsenet toteavat.

Pieniä tapaturmia ja sairastumisia varten alueella on ensiapupiste.

– Kun pidämme toisistamme huolta, seuroissa on hyvä ja turvallista olla, Lamminmäki ja Mäkinen muistuttavat.


Teksti: Anne Eskola ja Päivämies-verkkolehden toimitus
Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


turvallisuus seurat lapset

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi