Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Alaikäiset ovat seuroissa vanhempiensa vastuulla

Uutiset 20.6.2014 08:32 | Päivämies-verkkolehti


Kesän suuret seurat kokoavat kaikenikäisiä ihmisiä seurapaikkoihin. Seurojen suuren väkimäärän vuoksi turvallisuusasiat on otettava huomioon, niin järjestäjien kuin osallistujien taholta. Alaikäiset ovat seuroissa vanhempiensa vastuulla.
– Järjestäjinä haluamme luoda mahdollisimman turvalliset olosuhteet, mutta tärkeä on muistaa, että alaikäiset ovat seuroissakin aina vanhempiensa vastuulla. Heillä tulee olla paikalla huoltaja tai nimetty vastuuaikuinen, johon voi olla tarvittaessa yhteydessä, kertovat Jämsän seurojen terveydenhuoltotoimikunnan jäsenet lääkäri Satu Lamminmäki ja terveydenhoitaja Anni Mäkinen.

– Jos yksinäiseltä lapselta ei löydy vanhempien yhteystietoa, hänet voi toimittaa lasten hoitopaikalle. Isommilta on hyvä kysellä nukkumisesta, syömisestä, kavereista, tekemisistä ja seuratunnelmista. Valvominen altistaa ei-toivottavalle käyttäytymiselle ja lisää turvallisuusriskejä, Lamminmäki jatkaa.

Seurajärjestäjät toivovat, että alaikäiset majoittuvat vanhempiensa seurassa.

Turvallisuusriskien minimoimiseksi seura-alueelle ei saa tuoda esimerkiksi skeittilautoja eikä eläimiä ja uiminen on kiellettyä.

– Tupakointi on seuroissa valitettavan yleistä ja mallioppiminen tehokasta. Toivommekin, että kukaan ei tupakoi alaikäisten seurassa. Seurakentällä tupakointi on sallittua ainoastaan merkityillä paikoilla, päihteiden hallussapito ja nauttiminen on kiellettyä, terveydenhuoltotoimikunnan jäsenet toteavat.

Pieniä tapaturmia ja sairastumisia varten alueella on ensiapupiste.

– Kun pidämme toisistamme huolta, seuroissa on hyvä ja turvallista olla, Lamminmäki ja Mäkinen muistuttavat.


Teksti: Anne Eskola ja Päivämies-verkkolehden toimitus
Kuva: Suviseurojen kuvapalvelu

Tunnisteet:


turvallisuus seurat lapset

Lisää aiheesta:

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi