Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Suviseurojen tuloliikenteessä on syytä huomioida ajoturvallisuus

Uutiset 22.6.2014 08:39 | Päivämies-verkkolehti


Suviseura-alue avataan keskiviikkona 25.6. kello 8. Ennusteen mukaiset ruuhka-ajat ovat keskiviikon ja torstain välisenä yönä kello 22–04 sekä torstai–perjantaiyönä kello 16–04. Seurajärjestäjät toivovat vieraiden kiinnittävän erityistä huomiota ajoturvallisuuteen.
Ennen matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa ja huoltaa asuntovaunu kuntoon. Tarkistuksessa huomioitavia asioita ovat muun muassa rengaspaineet sekä renkaiden ja laakereiden kunto ja asuntovaunun pakkaaminen siten, että paino kohdistuu vaunun akselin kohdalle.
 
– Aisapainon voi punnita vaa’alla yksinkertaisesti laskemalla nokkapyörä puntarin päälle, ohjeistaa autokoulunopettaja Arvi Saari.

– Kotona kannattaa vielä varmistaa, että vaunun akussa on virtaa ja kaasulaitteet toimivat oikein, muistuttaa Saari.
 
Huollettu ja oikein pakattu asuntovaunu on turvallista vetää. Ajovakauteen vaikuttaa vaunun kunnon ja painon lisäksi ajonopeus. Vaunuyhdistelmän suurin sallittu ajonopeus on 80 km/h. Turvaväli vaunun kanssa on tuplaten niin suuri kuin ilman vaunua.

Vältä ruuhka-aikaa
 
Seura-alue sijoittuu Valtatieltä 8 tultaessa Alavieskaan vievän Mehtäkyläntien oikealle puolelle. Alueelle on hyvät sisääntulotiet, jotka mahdollistavat pääteiltä joustavan pääsyn kentälle.

Seurajärjestäjät toivovat, että vieraat saapuisivat alueelle mahdollisuuksien mukaan ennustetun ruuhka-ajan ulkopuolella. Suviseurojen liikennetoimikunnan arvion mukaan alueelle saapuu noin 20 000 kalustoyksikköä ja väkimääräennuste on noin 75 000 seuravierasta.

Ajoreitit tulosuunnittain

Pohjoisesta Valtatie 8 tulevat seuravieraat ohjeistetaan noudattamaan ajoreittiä Oulu – Raahe – Pyhäjoki – Yppäri. Etelästä saapuvat seuravieraat ohjataan ajoreittiä Kokkola – Kalajoki – Yppäri. Idästä tulevat seuravieraat ajavat reittiä Ylivieska – Alavieska – Mehtäkylä – Yppäri.Lisätietoa seura-alueelle saapumisesta ja ajoturvallisuudesta saa suviseurojen verkkosivuilta sekä Liikenteen turvallisuusviraston verkkosivuilta.

Kuva: Markus Lehtiniemi

Lisää aiheesta:

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi