Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Kesäseuraradio aloittaa lähetyksensä huomenna

Uutiset 24.6.2014 07:46 | Päivämies-verkkolehti


Suviseuroista heinäkuun loppuun asti ohjelmaa lähettävä Kesäseuraradio välittää seurapuheet niille, jotka eivät pääse suviseuroihin ja opistoseuroihin.
Kesäseuraradion lähetys alkaa keskiviikkona 25.6. kello 13 Pyhäjoen suviseuroista ja päättyy 28.7. Siionin laulujen iltaan, joka lähetetään SRK:n studiolta Oulusta.

Yksi Kesäseuraradion juontajista on Salla Sonninen, joka juontaa huomenna suviseuroista lähetettävän toivelauluillan yhdessä juontajaparinsa kanssa. Sonninen odottaa huomenna alkavaa lähetystä positiivisin mielin.

– Päällimmäinen olo on lapsenomainen jännitys, että alkaisipa jo suviseurat ja radiolähetys. Vaikka on kokemusta, niin silti aina jännittää ensimmäinen juontovuoro. Nyt se sattuu keskiviikolle. Samalla on nöyrä olo, että kaikki onnistuisi, Sonninen sanoo.


Salla Sonninen juontaa Kesäseuraradion lähetystä suviseuroissa.

Kesäseuraradion lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista

Kesäseuraradio toteutetaan nyt toisen kerran kuukauden mittaisena. Samalla taajuudella kuullaan suviseurojen jälkeen viikonloppuisin Reisjärven-, Jämsän- ja Ranuan opistoseurat sekä arkipäivisin arkistosaarnoja, toiveohjelmauusintoja ja taltioitua ohjelmaa Ruotsin suviseuroista Taalainmaalta.

Kesäseuraradion lähetys kattaa miltei koko Suomen. Lähetinpaikkakuntia on yhteensä 46 ja niiden lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Netin kautta Kesäseuraradiota voi kuunnella ympäri maailman.

– Kesäseuraradion toiminta maksaa SRK:lle vuodessa 120 000 euroa. Radioluvat ja -lähettimien vuokraaminen aiheuttavat suurimman menoerän, SRK:n radioryhmän sihteeri Päivi Timlin kertoo.

Tämän lisäksi kustannuksia aiheutuu ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä toimittajien koulutuksesta. Radiotyössä tarvitaan myös paljon teknistä laitteistoa, jota joudutaan ajoittain uusimaan. SRK:n johtokunnan jäsen Kimmo Puolitaival näkee Kesäseuraradion olevan kaikkien siihen käytettyjen voimavarojen arvoinen. 

Suviseuroissa kerätään kolehti SRK:n radiotyön hyväksi sunnuntaina kello 15 alkavissa seuroissa. Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Ohjeet tekstiviestikolehtiin osallistumisesta ja keräyslupa ovat suviseurojen verkkosivulla.

Kesäseuraradion kuukauden mittaisen ohjelman ja paikkakuntakohtaiset taajuudet löydät SRK:n verkkosivuilta. Samasta osoitteesta voi kuunnella Kesäseuraradion nettilähetystä.

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi