Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Kesäseuraradio aloittaa lähetyksensä huomenna

Uutiset 24.6.2014 07:46 | Päivämies-verkkolehti


Suviseuroista heinäkuun loppuun asti ohjelmaa lähettävä Kesäseuraradio välittää seurapuheet niille, jotka eivät pääse suviseuroihin ja opistoseuroihin.
Kesäseuraradion lähetys alkaa keskiviikkona 25.6. kello 13 Pyhäjoen suviseuroista ja päättyy 28.7. Siionin laulujen iltaan, joka lähetetään SRK:n studiolta Oulusta.

Yksi Kesäseuraradion juontajista on Salla Sonninen, joka juontaa huomenna suviseuroista lähetettävän toivelauluillan yhdessä juontajaparinsa kanssa. Sonninen odottaa huomenna alkavaa lähetystä positiivisin mielin.

– Päällimmäinen olo on lapsenomainen jännitys, että alkaisipa jo suviseurat ja radiolähetys. Vaikka on kokemusta, niin silti aina jännittää ensimmäinen juontovuoro. Nyt se sattuu keskiviikolle. Samalla on nöyrä olo, että kaikki onnistuisi, Sonninen sanoo.


Salla Sonninen juontaa Kesäseuraradion lähetystä suviseuroissa.

Kesäseuraradion lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista

Kesäseuraradio toteutetaan nyt toisen kerran kuukauden mittaisena. Samalla taajuudella kuullaan suviseurojen jälkeen viikonloppuisin Reisjärven-, Jämsän- ja Ranuan opistoseurat sekä arkipäivisin arkistosaarnoja, toiveohjelmauusintoja ja taltioitua ohjelmaa Ruotsin suviseuroista Taalainmaalta.

Kesäseuraradion lähetys kattaa miltei koko Suomen. Lähetinpaikkakuntia on yhteensä 46 ja niiden lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Netin kautta Kesäseuraradiota voi kuunnella ympäri maailman.

– Kesäseuraradion toiminta maksaa SRK:lle vuodessa 120 000 euroa. Radioluvat ja -lähettimien vuokraaminen aiheuttavat suurimman menoerän, SRK:n radioryhmän sihteeri Päivi Timlin kertoo.

Tämän lisäksi kustannuksia aiheutuu ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä toimittajien koulutuksesta. Radiotyössä tarvitaan myös paljon teknistä laitteistoa, jota joudutaan ajoittain uusimaan. SRK:n johtokunnan jäsen Kimmo Puolitaival näkee Kesäseuraradion olevan kaikkien siihen käytettyjen voimavarojen arvoinen. 

Suviseuroissa kerätään kolehti SRK:n radiotyön hyväksi sunnuntaina kello 15 alkavissa seuroissa. Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Ohjeet tekstiviestikolehtiin osallistumisesta ja keräyslupa ovat suviseurojen verkkosivulla.

Kesäseuraradion kuukauden mittaisen ohjelman ja paikkakuntakohtaiset taajuudet löydät SRK:n verkkosivuilta. Samasta osoitteesta voi kuunnella Kesäseuraradion nettilähetystä.

Lisää aiheesta:

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi