Maanantai 23.9.2019
"
Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Ps. 92:2

Kesäseuraradio aloittaa lähetyksensä huomenna

Uutiset 24.6.2014 07:46 | Päivämies-verkkolehti


Suviseuroista heinäkuun loppuun asti ohjelmaa lähettävä Kesäseuraradio välittää seurapuheet niille, jotka eivät pääse suviseuroihin ja opistoseuroihin.
Kesäseuraradion lähetys alkaa keskiviikkona 25.6. kello 13 Pyhäjoen suviseuroista ja päättyy 28.7. Siionin laulujen iltaan, joka lähetetään SRK:n studiolta Oulusta.

Yksi Kesäseuraradion juontajista on Salla Sonninen, joka juontaa huomenna suviseuroista lähetettävän toivelauluillan yhdessä juontajaparinsa kanssa. Sonninen odottaa huomenna alkavaa lähetystä positiivisin mielin.

– Päällimmäinen olo on lapsenomainen jännitys, että alkaisipa jo suviseurat ja radiolähetys. Vaikka on kokemusta, niin silti aina jännittää ensimmäinen juontovuoro. Nyt se sattuu keskiviikolle. Samalla on nöyrä olo, että kaikki onnistuisi, Sonninen sanoo.


Salla Sonninen juontaa Kesäseuraradion lähetystä suviseuroissa.

Kesäseuraradion lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista

Kesäseuraradio toteutetaan nyt toisen kerran kuukauden mittaisena. Samalla taajuudella kuullaan suviseurojen jälkeen viikonloppuisin Reisjärven-, Jämsän- ja Ranuan opistoseurat sekä arkipäivisin arkistosaarnoja, toiveohjelmauusintoja ja taltioitua ohjelmaa Ruotsin suviseuroista Taalainmaalta.

Kesäseuraradion lähetys kattaa miltei koko Suomen. Lähetinpaikkakuntia on yhteensä 46 ja niiden lähetysalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Netin kautta Kesäseuraradiota voi kuunnella ympäri maailman.

– Kesäseuraradion toiminta maksaa SRK:lle vuodessa 120 000 euroa. Radioluvat ja -lähettimien vuokraaminen aiheuttavat suurimman menoerän, SRK:n radioryhmän sihteeri Päivi Timlin kertoo.

Tämän lisäksi kustannuksia aiheutuu ohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä toimittajien koulutuksesta. Radiotyössä tarvitaan myös paljon teknistä laitteistoa, jota joudutaan ajoittain uusimaan. SRK:n johtokunnan jäsen Kimmo Puolitaival näkee Kesäseuraradion olevan kaikkien siihen käytettyjen voimavarojen arvoinen. 

Suviseuroissa kerätään kolehti SRK:n radiotyön hyväksi sunnuntaina kello 15 alkavissa seuroissa. Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Ohjeet tekstiviestikolehtiin osallistumisesta ja keräyslupa ovat suviseurojen verkkosivulla.

Kesäseuraradion kuukauden mittaisen ohjelman ja paikkakuntakohtaiset taajuudet löydät SRK:n verkkosivuilta. Samasta osoitteesta voi kuunnella Kesäseuraradion nettilähetystä.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi